Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie kolumny do 1200zł do Marantz sr5400

Maciek_72304

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, szukam jakiegoś zestawu stereo, który będzie stopniowo przerabiany na 5.1 do kwoty około 1200zł za dwie kolumny. Potem jeszcze dwie i centralny. Najpierw myślałem nad jakimiś tanimi kolumnami podłogowymi typu heco 702, ale posłuchałem w podobnej cenie quadrali 6550 i do muzyki średnio się nadają, z kolei jeśli chodzi o kino nie było najgorzej. Tak czy tak bardziej rozważam jakieś podstawkowe. Dodam od razu, że nie zależy mi na basowości, ponieważ mam subwoofer magnat sub301a. Priorytetem bardziej jest kino (właściwie gry), ale chciałbym żeby nie brzmiały w muzyce jak quadrale. Myślałem, żeby dorwać gdzieś magnat quantum 673, ale z kolei one mają bassrefelx z tyłu, a nie będę miał możliwości ustawienia głośników w dużej odległości od ściany (max po 30-40cm). Są jeszcze MONITOR AUDIO BX 2, TAGA HARMONY PLATINUM B-40 oraz Boston Acoustics A 25. Tak jak mówiłem nie rozważam tylko muzycznie bo miałem wrażenie, że quadrale fajniej spisywały się w kinie niż tanoye m7.4 z kolei muzyce tanoye 10 klas wyżej. Pomieszczenie teraz 15 ale będzie niedługo 19m2. Nie chce wydawać dużo więcej, ponieważ ten zestaw będzie wykorzystywany kilka razy do roku. Amplituner taki jak w zestawie. Mogą być używki.

Jeśli szukasz kolumny uniwersalnej, to dobrze z amplitunerami Marantz sprawdzi się Pylon Audio Pearl Monitor. Spójne, szybkie i dynamiczne granie, za rozsądne pieniądze w przyszłości rozbudujesz sobie zestaw do konfiguracji 5-kanałowej. Równie ciekawą opcją jest Heco Aurora 300. To dwie konstrukcje, oferujące raczej spokojniejszy, ale analityczny dźwięk. Jeśli szukasz dzwięku jaśniejszego, bardziej szczegółowego, twardego, spójrz na pewno na Polk Audio 20, bardzo mocne, energetyczne Melodika BL25 oraz Klipsch R-51M. Każda z powyższych kolumn potrzebuje niedużo przestrzeni do ściany, jeśli będzie to 20-25cm, to na pewno wystarczy.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy i wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.