Skocz do zawartości
IGNORED

Niski, cichy poziom dźwięku Youtube

Whiplash

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Na wstępie powiem jak to u mnie działa. Mianowicie Blu ray Sony X700 podłączony do TV HDMI i do wzmacniacza Coaxialem. Z samego TV wychodzi optyk i też wpięty jest do wzmacniacza. A więc mogę odbierać dźwięk bezpośrednio z odtwarzacza po coaxialu albo przez TV po optyku. I tu zauważyłem pewna dziwną rzecz. Youtube gra o wiele ciszej kiedy wzmacniacz odbiera sygnał z TV po optyku niż kiedy bezpośrednio z odtwarzacza po coaxialu. Co może być przyczyną, że TV tak przycisza sygnał, przecież to sygnał cyfrowy więc nie powinien w niego ingerować a samo wyjście spdfi ma określone standardy.

Dziwne, że owe przyciszenie sygnału wystepuje tylko przy oglądaniu czegoś na YT. Jeśli włącze plytę CD, DVD czy Blu Ray to dzwięk z coaxiala i optyka ma taki sam poziom, różni się troszke jakościa ale glośność jest taka sama. Przekopałem już wszystkie ustawienia odtwarzcza i samego TV, zadnej zmiany.

Marantz PM6007, Marantz CD6007, Sony UBP-X700, Dali Oberon 7, QED Performance RCA, QED XT25

Bezposrednio z TV w sensie ze odpalales aplikacje YT na TV a nie na konsoli a tylko dzwiek wyciagales z TV?

Ja mam stary teelwizor bez smart. YT odpalam na blu ray. Wiec TV sam w sobie youtuba widzi jak kazde inne zrodlo. Dostaje gotowy obraz i dzwiek.

Marantz PM6007, Marantz CD6007, Sony UBP-X700, Dali Oberon 7, QED Performance RCA, QED XT25

Bezposrednio z TV w sensie ze odpalales aplikacje YT na TV a nie na konsoli a tylko dzwiek wyciagales z TV?

Ja mam stary teelwizor bez smart. YT odpalam na blu ray. Wiec TV sam w sobie youtuba widzi jak kazde inne zrodlo. Dostaje gotowy obraz i dzwiek.

Dokladnie tak.

To troche inne sytacja bo wtedy to telewizor i jego aplikacja odpowiada za cała obróbke youtube. U mnie zajmuje sie tym odtwarzacz a TV dostaje gotowy sygnal video i audio. Więc dlaczego tylko z yt jest cicho a kazde inne zrodło gra glosno?

Najdziwniejsze jest to, że odtwarzacz sam z siebie po coaxialu wysyła glosny dzwiek, po HDMI to samo bo glosniki w telewizorze graja bardzo glośno. Dopiero jak TV wysle dalej dzwiek PCM po optyku do wzmacniacza to jest cichy..

• 8 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.