Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z podłączeniem rx-v485 i głośników

Dawid_72266

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

być może dla wielu mój temat wyda się banalny, ale niestety nie wszyscy mają w małym paluszku kwestie audio-video - należę do nich niestety ja.

Mianowicie do tej pory mój domowy sprzęt audio-video to 55 calowy tv philips i naziemna telewizja ;) Tak - nic więcej nie jest mi potrzebne. Przynajmniej nie było, bowiem za namową kolegów kupiłem zestaw, o którym sporo czytałem w internecie. Mianowicie wybór padł na głośniki taga 606 v.3 i amplituner rx-v485.

No i wszystko pięknie aż do dziś, kiedy po prawie tygodniu leżakowania głośniki i ampli w końcu zawołały - instaluj! Pospinałem wszystkie głośniki do amplitunera tak jak było to w instrukcji.

TV podłączyłem z amplitunerem kablem hdmi (w tv slot hdmi arc i hdmi out na ampli. I niestety nie mam zielonego pojęcia co mam zrobić dalej, aby to chodziło. Czy to tyle jeśli idzie o podłączenia? Przypominam, że korzystam z naziemnej tv (chciałbym oczywiście, żeby i tutaj stereo chodziło), czasem jakiś film na netflixie, YT, radyjko. Bardzo proszę o wyrozumiałość i pomoc.

Czy ten ampli jakoś sam się konfiguruje?

Z góry dziękuję za poprowadzenie mnie za rączkę.

Jak nie masz innych źródeł, to bez dodatkowych konfiguracji kup za kilka zeta optyk

podłącz opt out TV do wejścia opt Amplitunera i już.

Jak zostawisz z arc trzeba się zagłębić w instrukcję ..:-(

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Pozdrawiam udało mi się całość podłączyć. Jest tylko jedno małe ale.

Czy potrzebny będzie mi do tego zestawu teraz jakiś tuner DVB-T?

Tak jak wspomniałem mam do tv podpięty kabel antenowy, z którego odbieram TV naziemna.

Nie mnie jednak mój sprzęt zachowuje się następująco:

Po włączeniu telewizora i amplitunera ustawia mi się input HDMI1 w tv (tutaj jest arc). I teraz za każdym razem będę musiał przestawiać w telewizorze źródło na telewizję naziemna żeby ją odbierać? Jakie jest na to rozwiązanie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.