Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo - pytanie

Alex81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym w tym tygodniu zakupić swój zestaw i właściwie dziś wybrałem prawie ostatecznie że będzie to Yamaha R-N602 wraz z monitorami Pylon Audio Pearl. Pomieszczenie to 18-20 m2 niestety w bloku.. stąd moje pytania,bo zależy mi na dobrej jakości jednocześnie przy niedużej głośności.W sklepiej,w którym będę robił zakupy polecono mi Nada 326 + właśnie Pylon ale jestem mocno nastawiony na radio również.Myślę jednak że gdyby była znaczna różnica w jakości odsłuchu to jestem w stanie zrezygnować z radia.Co sądzicie o takim zestawieniu i ogólnie tych monitorach PA Pearl ? Chodzą mi po głowie Castle Knight 2 ale niestety nie mieszcze się w budżecie.Będę ogromnie wdzięczny za podpowiedź bo zakup tuż tuż.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/141255-zestaw-stereo-pytanie/

Nie kupuj nowego, chyba, że sras* kasą.

Za 3000 zł, kupisz pięknie grające kolumny podstawkowe i wzmacniacz.

Zagra to kilka razy lepiej niż to co chcesz kupić. I na streamer z radiem internetowym w tej kwocie się zmieścisz.

Vienna Acoustics Bach Grand <- Yamaha A-S1100 <- Myryad Z20 Dac <- Chromecast Audio + kable wg audioburak i gra muzyka.

Albo nowe w budżecie Pylony - 1 kzł a do nich Onkyo - 2 kzł - TLX 20D

i też masz sporą uniwersalność, a przy tym ( jak dla mnie ) wersja jasna

tego amplitunera jest bardzo ładna

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I do tego audiolab za 1000 i chromecast audio za 150 zł.

Kable audioburaka. I to zagra.

Ukryta Zawartość

Vienna Acoustics Bach Grand <- Yamaha A-S1100 <- Myryad Z20 Dac <- Chromecast Audio + kable wg audioburak i gra muzyka.

W sklepiej,w którym będę robił zakupy polecono mi Nada 326 + właśnie Pylon

Nie pytaj na forum tylko posłuchaj sam.Skoro polecono ci w sklepie to pewnie jest na stanie więc posłuchaj.Weź kilka dobrze znanych nagrań i porównaj.Nie daj sobie nic wmówić.Naprawdę to jedyna metoda by nie popełnić błędu.

Ktoś tu napisze "kup NADa" a tobie bardziej spodobać może się dźwięk Yamahy lub na odwrót.

Świetne monitory. Yamaha będzie znacznie lepszym wyborem niż zamulony NAD.

Jako były użytkownik wspomnianej Yamahy mam zupełnie inne zdanie.

Różnica będzie nie tyle w jakości co w charakterze dźwięku.Te urządzenia grają po prostu inaczej.

Napisano wczoraj, 19:56

Ukryta Zawartość

Vienna może lepiej wykonana, ale gra gorzej od Pylonów. Wiem bo miałem.

Ukryta Zawartość

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Bardzo Wam dziękuję,jednak jestem olbrzymim estetą i najmniejsza ryska wprowadziła by mnie w niepotrzebne palpitacje,dlatego zawsze biorę sprzęt nowy z pudełka.Chodzi mi konkretnie o to czy taki zestaw zagra dobrze.Monitory PA Pearl kosztują 1k za 2szt. pytanie czy w podobnym budżecie jest coś lepszego ? Mogę minimalnie dołożyć,ale tylko jeśli faktycznie odczułbym różnicę.Na yamahę jestem już właściwie zdecydowany,więc zostaje R-N602. Pytanie dotyczy już tylko monitorów i tu proszę jeszcze o pomoc.

Bardzo Wam dziękuję,jednak jestem olbrzymim estetą i najmniejsza ryska wprowadziła by mnie w niepotrzebne palpitacje

A miłośnikiem dobrego dźwięku nie jesteś i nie przeszkadza ci myśl, że mogłeś za tą kasę kupić coś lepiej grającego? :)

Znalezienie używanego sprzętu bez jednej ryski też nie jest żadnym problemem.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Witam

Chciałbym w tym tygodniu zakupić swój zestaw i właściwie dziś wybrałem prawie ostatecznie że będzie to Yamaha R-N602 wraz z monitorami Pylon Audio Pearl. Pomieszczenie to 18-20 m2 niestety w bloku.. stąd moje pytania,bo zależy mi na dobrej jakości jednocześnie przy niedużej głośności.W sklepiej,w którym będę robił zakupy polecono mi Nada 326 + właśnie Pylon ale jestem mocno nastawiony na radio również.Myślę jednak że gdyby była znaczna różnica w jakości odsłuchu to jestem w stanie zrezygnować z radia.Co sądzicie o takim zestawieniu i ogólnie tych monitorach PA Pearl ? Chodzą mi po głowie Castle Knight 2 ale niestety nie mieszcze się w budżecie.Będę ogromnie wdzięczny za podpowiedź bo zakup tuż tuż.

Pozdrawiam

NAD z Pylonem zagra dobrze, jeśli radia potrzebujesz dokup Yamahe WXAD-10 posiada coś takiego jak Net Radio i rozszerzy też twoj system o inne funkcje sieciowe(stosunkowo jest to dosyć tanie urządzenie).

Co do R-N602 dobrze też gra z Dali Zensor 3, wedug mnie ciekawa opcja do rozpatrzenia. Koniecznie odsłuchaj ;)

Pomysł na sprzęt używany to też jest myśl idzie znaleźć coś na prawdę konkretnego, lecz amplitunera używanego nigdy w życiu nie polecę i nie kupuje takiego owego...

Pozdrawiam.

Napisano 07.11.2018 - 04:03

Użytkownik basti_seba dnia 06.11.2018 - 19:56 napisał

Napisano wczoraj, 19:56

Ukryta Zawartość

Vienna może lepiej wykonana, ale gra gorzej od Pylonów. Wiem bo miałem.

Tak, zdecydowanie Vienna gra słabiej od tej najtańszej linii jaką wypuścił Pylon, od siebie dodam że w każdej konfiguracji biją je na głowę :) Od razu człowiek dumny, że Polak potrafi, zrobić hi-end za tysiaka to jest coś.

Ukryta Zawartość

Tak, zdecydowanie Vienna gra słabiej od tej najtańszej linii jaką wypuścił Pylon, od siebie dodam że w każdej konfiguracji biją je na głowę :) Od razu człowiek dumny, że Polak potrafi, zrobić hi-end za tysiaka to jest coś.

pewnie,że dobre bo Nasze!

De gustibus non est disputandum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.