Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil GD 20/40 gdzie dostać membrane?

Michal040206

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Otóż posiadam głośniczek Tonsil GD 20/40 (NIE GDN TYLKO GD - SZEROKOPASMOWY) Niestety głośniczek nie ma zawieszenia... Przydała by się mu wymiana również membrany gdyż jest trochę pogięta. Gdzie mogę dostać membrane + zawieszenie albo najlepiej wszystko razem? Z góry dziękuje za odpowiedzi i Pozdrawiam.

Obawiam się, że oryginał jest już nie do zdobycia.

Mhm. A mam jeszcze jedno pytanie odnoście głośnika basowego GDN 25/40/3. Posiadam taki głośnik, gra sobie w subwooferze DIY. Niestety zawieszenie jak i membrana chińskie (kupiłem już taki,, nie było nic innego w pobliżu mojego miejsca zamieszkania i ten był w dobrej cenie) czy jak bym chiał kiedyś wstawiać nowy zestawik to zestaw z 25/80 pasowałby? Słyszałem kiedyś że zestaw z 25/60 pasuje. Dzięki za tamtą odpowiedź.

Cewka będzie miała nieco inne parametry- wyższa obciążalność, ale też zapewne zmieni się jej waga i długość, dlatego na Twoim koszu i obwodzie magnetycznym nie wykorzystasz jej potencjału, a i parametry głośnika związane z doborem obudowy też będą inne. Zagra, ale czy dobrze? Bez kompleksowych pomiarów się nie dowiesz. Zauważ, że aby rozbujać GDN 25/80, głośnik oryginalny ma dużo większy magnes.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Cewka będzie miała nieco inne parametry- wyższa obciążalność, ale też zapewne zmieni się jej waga i długość, dlatego na Twoim koszu i obwodzie magnetycznym nie wykorzystasz jej potencjału, a i parametry głośnika związane z doborem obudowy też będą inne. Zagra, ale czy dobrze? Bez kompleksowych pomiarów się nie dowiesz. Zauważ, że aby rozbujać GDN 25/80, głośnik oryginalny ma dużo większy magnes.

Dzięki za odpowiedź. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.