Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Marantz

winchester

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie kolumny do zestawu Marantz PM-14S1 SE + SA-14S1 SE? Kolumny w kwocie do 20tys. Slucham muzyki klasycznej i jazzu. Kolumny podstawkowe lub podlogowe? Pokoj 25m2. Jakich kolumn posluchac? W necie znalazlem Tannoy, inne propozycje?

https://www.audiostereo.pl/topic/141342-kolumny-do-marantz/

Cześć,

jest wiele ciekawych propozycji. Tannoy jest często proponowany do Marantz, natomiast z mojej strony na pewno zaproponowałbym kolumny Adam Vox Set lub Zefat. Ciekawą opcją może być Apertura Armonia oraz wyższe modele Opera. Jeśli nie słuchałeś, to warto spróbować brytyjskie Harbeth.

Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jakie kolumny do zestawu Marantz PM-14S1 SE + SA-14S1 SE? Kolumny w kwocie do 20tys. Slucham muzyki klasycznej i jazzu. Kolumny podstawkowe lub podlogowe? Pokoj 25m2. Jakich kolumn posluchac? W necie znalazlem Tannoy, inne propozycje?

W tej kwocie to możesz dosłownie przebierać w propozycjach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

Ja bym wybrał te i chyba zaprzestałbym jakichkolwiek poszukiwań na dłuuuuuugie lata

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z mojej strony na pewno zaproponowałbym kolumny Adam Vox Set lub Zefat

Słuchałem Zefaty na poprzednim AVS, dla mnie był to dźwięk wystawy... albo inaczej, zjawisko wystawy :)

Nie słyszałem jeszcze takiego dźwięku.

Słuchałem tego utworu:

...i dosłownie, jak to już ktoś kiedyś powiedział, było słychać powietrze przepływające przez trąbkę.

Trąbka była tak wyraźna jak by James stał w pokoju dosłownie pośrodku kolumn (mógłbym ten dźwięk porównać do dźwięku z hornów).

Druga sprawa, wysokie tony... po prostu brylant.

Niby kwestia nagrania, ale ten sam utwór włączyliśmy u siebie w pokoju DIY, no i w ogóle nie zagrało, nie było niczego.

Nie pamiętam jaki był sprzęt towarzyszący, ale śmiem twierdzić że charakterystyka kolumn nie była płaska, bo to nie możliwe aby inny wzmacniacz czy inne klocki dały taką różnicę w dźwięku.

Mi się podobało, aczkolwiek nie wiem czy na dłuższą metę bym wytrzymał z tak charakterystycznym dźwiękiem.

Polecam samemu posłuchać.

Trochę się dziwię Twoim zachwytom, toż to musiał być jakiś straszny shit te kolumny,

skoro z basowego saksofonu robiły transkrypcję aż do barwy trąbki ;-)))

Ja bym jednak nie polecał ....

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Słuchałem Zefaty na poprzednim AVS, dla mnie był to dźwięk wystawy... albo inaczej, zjawisko wystawy :)

Nie słyszałem jeszcze takiego dźwięku.

Słuchałem tego utworu:

Ukryta Zawartość

...i dosłownie, jak to już ktoś kiedyś powiedział, było słychać powietrze przepływające przez trąbkę.

Trąbka była tak wyraźna jak by James stał w pokoju dosłownie pośrodku kolumn (mógłbym ten dźwięk porównać do dźwięku z hornów).

Druga sprawa, wysokie tony... po prostu brylant.

Niby kwestia nagrania, ale ten sam utwór włączyliśmy u siebie w pokoju DIY, no i w ogóle nie zagrało, nie było niczego.

Nie pamiętam jaki był sprzęt towarzyszący, ale śmiem twierdzić że charakterystyka kolumn nie była płaska, bo to nie możliwe aby inny wzmacniacz czy inne klocki dały taką różnicę w dźwięku.

Mi się podobało, aczkolwiek nie wiem czy na dłuższą metę bym wytrzymał z tak charakterystycznym dźwiękiem.

Polecam samemu posłuchać.

Jakoś to dziwnie brzmi!

Ukryta Zawartość

hej.U mnie pm11s3+ sa11s3 gra z tannoyem definition dc8, i do rodzaju muzyki który preferujesz Tannoy pasuje idealnie.mysle ze powinienes odsłuchać dc8ti.przed dc8 grałem na proac d18 i jak dla mnie to również jest dobre połączenie.srednica w proac jest cudowna

hej.U mnie pm11s3+ sa11s3 gra z tannoyem definition dc8, i do rodzaju muzyki który preferujesz Tannoy pasuje idealnie.mysle ze powinienes odsłuchać dc8ti.przed dc8 grałem na proac d18 i jak dla mnie to również jest dobre połączenie.srednica w proac jest cudowna

Epos ES 22.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.