Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel RA-1210

Naroo

Rekomendowane odpowiedzi

Może odrobine pomogę . Słuchałem ostatnio równie wiekowego modelu Rotel RA 314 ( tez ładnie wyglądał ) . Porównywałem go ze swoim Nadem o połowe młodszym 3240 PE . i musze przyzanać że jesli chodzi o muzykalność i bardziej naturalne odtwarzanie instrumentów pobił Nada . W muzyce Rockowej była to straszna przepaść Rotela aż chciało się słuchać Nad zaś za bardzo ściemniał , tak jak by się słuchało kolumn zza jakiejś kotary , słuchając Rotela miałem wrażenie że perkusista gra w pokoju na żywo . Mniejsza różnice było juz czuć w muzyce klasycznej a w rozrywkowej nad nawet bardziej mi się podobał ( ale to osobiste odczucie ) jedyny poważny minus tego Rotela to brak niemal całkowicie przestrzeni grał strasznie na twarz dzwięk był wyraźnie ściśnięty między głosnikami zaś w nadzie dzwięk wypełniał cały pokój i był bardziej analityczny . gdyby ten Rotel miał lepszą analityczność i przestrzenność co najmniej taka jak Nad to byłby to rewelacyjny sprzęt i juz nie szukałbym innego niestety tak nie jest byc może dobrymi kolumnami mozna trochę tę przestrzenność poprawić pytanie na ile ? w marcu mam zamiar kupić nowe kolumny i jeszcze raz posłucham tego rotela zobaczę czy to coś zmieni w tej kwestii . Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań . Jeśli możesz kupić tego Rotelka tanio to warto zawsze łatwo będzie Ci go odsprzedać bez straty .

https://www.audiostereo.pl/topic/14143-rotel-ra-1210/#findComment-235238

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.