Skocz do zawartości
IGNORED

SUB do KD - SVS PB 16 Ultra czy 2 x JAMO D600 SUB ?

T

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejne, tym razem subwooferowe pytanie - posiadam obecnie w mym kinie domowym 2 x JAMO D600 SUB ktore musze powiedziec sa bardzo dobre i generalnie jestem bardzo zadowolony, ale pojawila sie opcja wymiany ich na najwyzszy model SVS PB 16 Ultra "leb w leb", jak to mawiaja :-) Ja generalnie wyznaje zasade ze dwa suby sa lepsze niz jeden, a trzy lepsze niz dwa, ale SVS to ponoc jest potwor i bardzo ciekawi mnie to ze ma opcje zatykania portow, dzieki czemu ponoc moze byc i szybki do muzyki i miec potezne uderzenie do KD :-)

Nie licze oczywiscie na cud ze ktos mial praktyczne doswiadczenia z moim dylematem ,ale byc moze ktos slyszal SVSa i moze cos wiecej o nim powiedziec, czy te wszystkie (sponsorowane) ochy i achy maja odbicie w rzeczywistosci :-) Bede wdzieczny za wszelakie opinie ! :-) Z racji na kompletny brak czasu nie moge sie wybrac sam posluchac, acz oczywiscie zrobie to przed zakupem, co oczywiscie nie przeszkadza zapytac :-)

Pomieszczenie to dedykowane 20m2 (wiem wiem, powiecie ze wystarczyl by 25cm sub, ale ja jestem maniakiem efektow w KD), 80% filmy 20% muza :-)

Arcam AVR850 + AVR600 / Klipsch THX 8000L x3 + THX 8000S x4 / SVS PB3000 x2 / NVidia Shield / Panasonic PT-AT6000E / Adeo Plano Reference 120"

SVS jest lepszym subwooferem niż Jamo, ale efekt końcowy nie koniecznie musi być lepszy, niż z dwóch Jamo. Przed decyzją koniecznie weź SVS do domu i porównaj, inaczej nie podejmuj decyzji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.