Skocz do zawartości
IGNORED

Co do głośników monitor audio bronze 2?

Sigma908

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam okazję kupić w dobrej cenie z pewnych rąk te glosniki, czyli MA bronze 2, z czym te glosniki będą dobrze współpracować? Póki co znalazłem cos takiego:

-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-

Ukryta Zawartość

-

Ukryta Zawartość

Patrzę głównie na amplitunery dlatego że radia tez chciałbym na tym zestawie posłuchać, ale jakby sie znalazł jakiś sensowny wzmacniacz to też bym się skusil. Mój budżet to 600zl +/- 100zl. Poradzicie coś?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cześć

Słuchałes już tych kolumn u siebie? Cała seria bronze to totalna budżetówa ,przetworniki mają plastikowe kosze i membrany,które udają aluminium ,dzwiek jest hmm,lepiej ,znacznie lepiej wyglądają jak grają ,basu niskiego nie ma,moja rada najpierw posłuchaj w swoim pomieszczeniu,rozczarowanie bywa bolesne....

Hmm, to może tłumaczyć dlaczego znajomy chce się ich pozbyć... w sumie calkiem świeżych kolumn...

W kazdym badz razie chce zbudować jakis system stereo ktory sensownie zagra, w kwocie nie przekraczającym 2000zl, glowne zalozenie ampituner używany myślę ze pokroju tego co wcześniej wysłałem, a głośniki w miare nowe. Mozecie coś polecić?

Z Twojej listy Marantz oczywiście się nadaje, ale propozycje mam jeszcze takie:

Ukryta Zawartość

a do niego:

Ukryta Zawartość

albo jak lubisz ostrzejsze brzmienie to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Do 2 tyś ja chyba wybrałbym coś z tego:

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

i do tego jakiś amplituner Onkyo lub Harmana.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Daj sobie spokój z MA w tym budżecie u tej firmy prawdziwe granie to monitory za ponad 5tyś seria gold budżetowe RX i Bronze słabizna, wiem bo słuchałem ta firma każe sobie płacić za naprawdę dobre brzmienie a od tych br2 to pamiętam kiedyś w porównaniu monitory kody k-5500t za 900zł znacznie lepiej wypadły... szukaj mniej znanych firm nawet chińczyki kody, gale itp miały w swoich ofertach parę takich "przypadków" które grały znacznie lepiej od audiofilskich firm podstawowych modeli.

Tu masz ciekawe kolumny choć bez niskiego basu będą idealne pod zestaw 2.1 z dobrym subem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem Bronze 2 podłączone do Marantza 1608 ponad rok temu - nie dało rady tego słuchać. Zwrot głośników w trybie natychmiastowym. Sucho, płasko, bez mocy.

Zmiana wzmacniacza na CA 351A i później CXA60 - wzięcie ponownie Bronze 2 na odsłuchy bo wygląd kusi cały czas i zostały - dźwięk pełny, niski bas, świetna średnica, delikatne ale nie oszczędne w ilości wysokie tony.

A teraz planuję Bronze 6.

Genialne głośniki w tej cenie co można je dostać, szczególnie używane. Więc nie pitolta, że to kiepskie kolumny. Wzmaka trzeba dobrze dobrać.

Witaj.

Te są bardzo dobre w swoim przedziale cenowym ale musiałbyś troszkę budżet naciągnąć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Ja jestem bardzo zadowolony z Bronze 2 czyste szczegółowe wysokie tony basu jak dla mnie dużo ładne kolumny mam też silver  2 kosze są też plastikowe monitor audio od dawna w serii bronze i silver kosze plastikowe.

Ja kiedyś miałem Bx2 z marantzem serii 600 ale czegoś mi brakowało, po zmianie wzmacniacza na pearl lite kolumny pokazały co potrafią. Naprawdę bylem zadowolony, ale Bx 2 wymagają dobrego wzmocnienia bo ze słabym wzmacniaczem to rzeczywiście grają bardzo płasko. Br2 są mniej wymagające kupiłem do sypialni i grają z Teack 380  całkiem fajnie, natomiast nowszych serii nie miałem. Wszystkie ampli tunery z twojej listy mają przynajmniej 80 W więc powinny dać radę ,ale zawsze warto posłuchać żeby się upewnić, a jak w ciemno to raczej sprawdzonego Marantza bym doradzał, można tez poszukać Marantza PM serii 800 albo jakieś starsze odpowiedniki no i radio oddzielnie, a potem dokupić gramofon,  zmienić kolumny na lepsze, zmienić wzmacniacz na lepszy, dokupić kable, zmienić kolumny itd. Itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.