Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo all-in-one z możliwością podłączenia gramofonu

MechM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, 

jestem nowym użytkownikiem dlatego w pierwszej kolejności chciałbym się przywitać: Cześć wszystkim :)

Nosze się z zamiarem kupna sprzętu audio jako amplituner wybrałem Pioneer nc-50dab ze względu na wszystko w jednym (mało miejsca w pokoju na sprzęt) oraz dedykowane wyjście do gramofonu.  Sprzęt do odsłuchu winyli oraz do "brzdękania podczas codziennych robótek ( nie chce wiecznie mieć TV odpalonego z YouTube'm..) 

Wstępnie zastanawiam się nad 3 kolumnami :

a) Tannoy Mercury 7.4 (odsłuchiwałem)

b) Magnat Quantum 725 (brak odsłuchu)

c) Melodika BL40 MKII (odsłuchiwałem)

1) Ile pieniędzy możemy przeznaczyć na sprzęt?
5000-6000 za komplet (amplituner z kolumnami)

2) Czy sprzęt ma być nowy, czy używany.
tylko nowy

3) Jaki jest sprzęt towarzyszący
Gramofon Pro-Ject Debut Carbon

4) Jaka jest powierzchnia pokoju?
ok 18m2 - pokój 3,5m na 6m  z aneksem kuchennym 5m2. aneks kucheny nadaje całości kształt litery L. Po środku pokoju w miejscu gdzie zaczyna się aneks stoi kanapa.

kolumny będą stały na w narożnikach pokoju. w rogu pomieszczenia (gdzie nie ma aneksu)

5) Jakiej muzyki słuchamy

Zależy od humoru i od wykonywanych czynności :) Głównie słucham muzyki alternatywnej, elektronicznej, rock'n'rool'a, swing, ambient, klasycznego rocka, muzyki filmowej (musicale jak la la land lub  Hansa Zimmera) a czasami poezję śpiewaną.

6) Czy to ma być jednorazowy zakup na kilka lat, czy też będziemy stopniowo rozbudowywali zestaw?
Myślę że komplet będzie służył aż się zepsuje :) 

Reasumując proszę was o pomoc w doborze sprzętu :)

Z góry dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.