Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor audio bronze 6

Sebutek_84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie jestem lajkiem w dziedzinie muzyki zaczynam zabawę dopiero posiadam kolumny monitor audio bronze 6 i chce dobrać do nich wzmacniacz stereo zastanawiam się między nad c356 oraz cambridge audio cxa 60 obydwa modele koniecznie z optykiem pod tv bo z tad też najwięcej muzyki słucham głównie pop i dyskotekowe utwory :) proszę o poradę i pomoc w doborze wzmacniacza ogólnie lubię granie z pompa basowe czyste nie słucham cicho muzyki pomieszczenie 32m2 kable chord carrival silver

https://www.audiostereo.pl/topic/141878-monitor-audio-bronze-6/
35 minut temu, Sebutek_84 napisał:

Witam serdecznie jestem lajkiem w dziedzinie muzyki zaczynam zabawę dopiero posiadam kolumny monitor audio bronze 6 i chce dobrać do nich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zastanawiam się między nad c356 oraz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
cxa 60 obydwa modele koniecznie z optykiem pod tv bo z tad też najwięcej muzyki słucham głównie pop i dyskotekowe utwory :) proszę o poradę i pomoc w doborze wzmacniacza ogólnie lubię granie z pompa basowe czyste nie słucham cicho muzyki pomieszczenie 32m2 kable chord carrival silver

Zdecydowanie Cambridge.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

12 minut temu, Sebutek_84 napisał:

Jakieś uzasadnienie miał Pan okazję to może posluchac

Zdecydowanie lepiej zgrywa się brzmieniowo CA z Monitor Audio. Czasem nawet słychać w opiniach, że to wręcz naturalny partner dla tego sprzetu.

Tak, słuchałem niższych modeli CA i MA pracujących ze sobą, słyszałem też kilka klocków NAD.

Nad gra ciut bardziej plastycznie, ma więcej do zaoferowania w kwestii brzmienia w całości. Ale zaznaczmy to - jest to subiektywna ocena i nie zawsze potwierdza się z każdymi kolumnami.

Natomiast w przypadku Monitor Audio zdecydowanie ciekawiej i z pewnym nawet rozmachem zagra sprzet CA.

Przy czym przy 32m2 obstawałbym za wyższym modelem - 80 CA. Chodzi nie tyle o "waty" - one nie grają, a o dynamikę przekazu. W takim pomieszczeniu aż prosi się o ciut wydajniejszy klocek - w tym przypadku 80

Dobrze szukając po sklepach z CA - mozna dostać naprawdę w dobrej cenie.

4 minuty temu, arkadowski napisał:

Zdecydowanie lepiej zgrywa się brzmieniowo CA z Monitor Audio. Czasem nawet słychać w opiniach, że to wręcz naturalny partner dla tego sprzetu.

Tak, słuchałem niższych modeli CA i MA pracujących ze sobą, słyszałem też kilka klocków NAD.

Nad gra ciut bardziej plastycznie, ma więcej do zaoferowania w kwestii brzmienia w całości. Ale zaznaczmy to - jest to subiektywna ocena i nie zawsze potwierdza się z każdymi kolumnami.

Natomiast w przypadku Monitor Audio zdecydowanie ciekawiej i z pewnym nawet rozmachem zagra sprzet CA.

Przy czym przy 32m2 obstawałbym za wyższym modelem - 80 CA. Chodzi nie tyle o "waty" - one nie grają, a o dynamikę przekazu. W takim pomieszczeniu aż prosi się o ciut wydajniejszy klocek - w tym przypadku 80

Dobrze szukając po sklepach z CA - mozna dostać naprawdę w dobrej cenie.

Boję się tylko otoby niebrakowalo basu o bardzo lubię jak jest on wyczuwalny 

Teraz, Sebutek_84 napisał:

Boję się tylko otoby niebrakowalo basu o bardzo lubię jak jest on wyczuwalny 

Dlatego w tym momencie wyższy model wchodzi w rachubę. Najniższy model nie jest słabeuszem, ale nie pociagnie niskich w takim zakresie i róznorodności jak wyższy model.

Tutaj i tak daleko w tej cenie poszukiwac sprzętu naprawdę wybitnie grającego na różnych zakresach niskich w sposób doskonały. Nie oszukujmy się - będzie sporo kompromisów tak przy sprzecie jak i kolumnach, ale na tyle niezauważalnych i wręcz pomijalnych, że całość z wyższym klockiem zagra naprawdę w sposób dojrzały i przekonywujący do siebie.

Teraz, arkadowski napisał:

Dlatego w tym momencie wyższy model wchodzi w rachubę. Najniższy model nie jest słabeuszem, ale nie pociagnie niskich w takim zakresie i róznorodności jak wyższy model.

Tutaj i tak daleko w tej cenie poszukiwac sprzętu naprawdę wybitnie grającego na różnych zakresach niskich w sposób doskonały. Nie oszukujmy się - będzie sporo kompromisów tak przy sprzecie jak i kolumnach, ale na tyle niezauważalnych i wręcz pomijalnych, że całość z wyższym klockiem zagra naprawdę w sposób dojrzały i przekonywujący do siebie.

Czyli nada odpuszczamy :) 

2 minuty temu, Sebutek_84 napisał:

Czyli nada odpuszczamy :) 

Z mojego skromnego doświadczenia (a przerobiłem wszystko od CA łącznie z najnowszą obecnie serią) + kilka pozycji NAD'a - przy Monitor Audio poszedłbym w Camridge'a. Ale jak piszę - by napowietrzyć te 32m2 (czyli sporo w temacie m3) i czuć różnorodność niskich bez uszczuplania pozostałych zakresów - model 80 zdecydowanie.

80 stanowi nawet fajną baze w razie przyszłych zmian na wyższą serię Silver MA. Wtedy mozna pokusic się o poszukiwanie smaczków i sporej ilości detali w odtwarzanej muzyce.

A jak wiemy... apetyt rośnie w miarę jedzenia. 80-tka da wyjście do silver MA, 60 juz nie i zostanie wymiana wszystkiego.

1 godzinę temu, Sebutek_84 napisał:

zastanawiam się między nad c356 oraz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cxa 60 obydwa modele koniecznie z optykiem pod tv

Nad odpada - brak optyka ;)

Hybrydowy Magnat MR780- wart odsłuchania. Z MA B6 powinno być ok :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

5 godzin temu, Sebutek_84 napisał:

Boję się tylko otoby niebrakowalo basu o bardzo lubię jak jest on wyczuwaln

w tych kolumnach bas się kończy na 70hz,niskiego basu brak,jak usłyszysz lepsze kolumny ,szybko sprzedasz te MA i o to chodzi w tym hobby,mam kolegę który używa tych kolumn z wzmacniaczem nad i wcale to nie gra żle..

Nie szukaj basu bo go i tak nie będzie w tych głośnikach - to tak, żebyś nie był za bardzo rozczarowany po zakupie wzmacniacza.

Gdybym miał do wyboru te 2 to wybrałbym CA, ale dla wielu plastyczny (ja wolę słowo mułowaty) NAD będzie lepszy.

A teraz trochę świętokradztwa - słuchałem tych kolumn u znajomego z amplitunerem stereo Onkyo 8.... Grał bardzo, bardzo przyzwoicie. Nie wiem, czy w ślepym teście powiedziałbym, że słucham amp stereo. Raczej nie.   I ma mnóstwo sieciowych opcji, (oczywiście optyk) które jak mniemam będą ci potrzebne.

8 godzin temu, marian.ch napisał:

Nad odpada - brak optyka ;) 

Jeśli mowa o Nad 356, to dlaczego brak ?, sporo jest nawet z drugiej ręki z optykiem za około 2200zł. Choć z drugiej strony wersje bez optyka ( modułu) są po 1800zł . Do połączenia z Tv wystarczy kupić DAC Fioo za 130zł i tak jest więcej niż dobry dla audio jakości z TV.

Osobiście uważam że Nad 356 z MA bronze 6 da Ci więcej fanu, gdyż bronze grają twardo i szczupło w basie, acz z dość  dobrą kontrolą, ostro w górze, Nad podkreśli bardziej dół ,czy też wyższy bas co dobrze zrobi tym kolumienkom. CA 60 jest udany ale jakbyś szukał precyzji i większej wierności, wglądu w nagranie ,choć jak każde zestawienie to kwestia gustu.

Z używek rozważył bym udany i pasujący do MA Denon pma 1510(bez optyka), a z nowych Yamaha as701 ( z optykiem), obydwa dynamiczne, z dobrze podkreślonym dołem i mocne w swej cenie.

Jednak kupuje  Nada 356bee dać 2 jestem po odsłuchu i kolumny wg mnie grały bardziej na nadzie niż na cxa 60  dół lepszy w nadzie bardziej napompowany ja taki właśnie lubie conie znaczy że cxa gra źle jest to cos innego bardziej spokojnego czuć więcej Energi na nadzie 

No raczej. Monitor Audio i Cambridge to zestawienie z cyklu Dali i Denon. 

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

50 minut temu, Sklep.RMS.pl napisał:

No raczej. Monitor Audio i Cambridge to zestawienie z cyklu Dali i Denon. 

Zgadza się, ja jednak stawiałem na CA w wyniku tego o co pytał kolega. Muzyka dyskotekowa do tego puszczana "nie cicho" jak da się dało przeczytać w pierwszym poście. A tutaj w moim rozumieniu miałoby być energiczniej w całym prezentowanym brzmieniu zestawiając to z CA.

Jak pisałem powyżej w temacie NAD'a:

10 godzin temu, arkadowski napisał:

Nad gra ciut bardziej plastycznie, ma więcej do zaoferowania w kwestii brzmienia w całości.

I okazało się to co zawsze powtarzam: najważniejszy jest własny słuch i osobiste preferencje.

Ale jak czytamy wybór dokonany po odsłuchu więc powinno być zadowolenie w 100%.

1 godzinę temu, arkadowski napisał:

Zgadza się, ja jednak stawiałem na CA w wyniku tego o co pytał kolega. Muzyka dyskotekowa do tego puszczana "nie cicho" jak da się dało przeczytać w pierwszym poście. A tutaj w moim rozumieniu miałoby być energiczniej w całym prezentowanym brzmieniu zestawiając to z CA.

Jak pisałem powyżej w temacie NAD'a:

I okazało się to co zawsze powtarzam: najważniejszy jest własny słuch i osobiste preferencje.

Ale jak czytamy wybór dokonany po odsłuchu więc powinno być zadowolenie w 100%.

Jest zadowolenie gra to super czuć że jest moc basu nie brakuje i jest czysto dziękuję wszystkim za pomoc

6 godzin temu, hey napisał:

Spróbuj jeszcze jak możesz bronze podmienić na silver. Wg mnie tutaj powinieneś znaczącą poprawę brzmienia odczuć.

a pozniej silvery podmien na goldy, powinienes znaczaca poprawe brzmienia odczuc

W dniu 20.12.2018 o 00:14, Sebutek_84 napisał:

Witam serdecznie jestem lajkiem w dziedzinie muzyki zaczynam zabawę dopiero posiadam kolumny monitor audio bronze 6 i chce dobrać do nich wzmacniacz stereo zastanawiam się między nad c356 oraz cambridge audio cxa 60 obydwa modele koniecznie z optykiem pod tv bo z tad też najwięcej muzyki słucham głównie pop i dyskotekowe utwory :) proszę o poradę i pomoc w doborze wzmacniacza ogólnie lubię granie z pompa basowe czyste nie słucham cicho muzyki pomieszczenie 32m2 kable chord carrival silver

Zdecydowanie Cambridge Audio, lecz skupił bym się na modelu CXA80 z racji lepszej kontroli dolnych zakresów oraz lepszego dociążenia. Często łączone ze sobą konstrukcje.

Zapraszam na odsłuch.
Pozdrawiam.

S4 home->

Czy Ty chłopie straciłeś słuch w swoim sklepie? Monitor Audio Bronze 6 chcesz połączyć z CXA 80!? -Jeżeli tak to chyba tylko dla zysku, bo raczej tego nie słuchałeś. Sorry, moja opinia.

Jest to podobna opinia do moderatora :/

Ja jednak także polecał bym iść w ciepły wzmacniacz. Jeśli nowy to hybryda Magnata MR780. Tani a dobry. Coś z Vincenta.

Z używanych warto zwrócić uwagę na Accuphase nawet serie E2, Musical Fidelity M6, Denon 2020AE czy Caspian tu pewnie pierwsza wersja tylko.

• 2 tygodnie później...
W dniu 20.12.2018 o 11:12, hey napisał:

Spróbuj jeszcze jak możesz bronze podmienić na silver. Wg mnie tutaj powinieneś znaczącą poprawę brzmienia odczuć.

Witam.Ja slucham cambridge cxa60+ monitor bronze 6 juz 2lata.Slucham roznej muzyki,i graja naprawde dobrze bas schodzi nisko gora spokojna  srodek i wokal bardzo dobry.Basu na pewno ci nie zabraknie jest swietny nie meczacy.A najlepiej idz do sklepu na odsluch ja sluchalem roznych opcji i najbardziej mi sie spodobalo to zestawienie..Sluchalem tez z silver 6 i nie slyszalem poprawy brzmienia.To moje odczucia.pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.