Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo M-5000R & P-3000R

Rekomendowane odpowiedzi

,Witam,

Kilka miesięcy temu rozpocząłem poszukiwanie mojego "STEREO", aktualnie słucham, oglądam na Onkyo RZ810 + 5.1 Klipsch (podłogówki RP260F).
Zestaw stereo chciałby połączyć razem z KD, miałem już kilka wzmacniaczy na odsłuchu i chciałbym jeszcze posłuchać zestawu Onkyo.

Czy ktoś ma może informację, gdzie na Śląsku mógłbym odsłuchać Onkyo M-5000R & P3000R najlepiej z kolumnami Klipsch :).

Pozdrawiam,
Slaw

Edytowane przez Sławomir_71767
https://www.audiostereo.pl/topic/142279-onkyo-m-5000r-p-3000r/

Będziesz miał chyba problem. Ten set skończyli produkować w grudniu. Z tego co wiem dystrybutor nie ma żadnego zestawu na miejscu w Polsce

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Witam,

No i mam problem :), dzisiaj obdzwoniłem chyba wszystkie sklepy w Polsce, i nikt nie ma tej końcówki na stanie.
Czy ktoś może miał styczność z M-5000R i porównywał z A-9000R lub A9070 i może podzielić się opinią.

Pozdrawiam,
Slaw

3 godziny temu, Sławomir_71767 napisał:

Witam,

No i mam problem :), dzisiaj obdzwoniłem chyba wszystkie sklepy w Polsce, i nikt nie ma tej końcówki na stanie.
Czy ktoś może miał styczność z M-5000R i porównywał z A-9000R lub A9070 i może podzielić się opinią.

A miałeś możliwość porównać ze sobą A-9000R i A9070?

19 godzin temu, Maraudio napisał:

A miałeś możliwość porównać ze sobą A-9000R i A9070? 

Witam,

Miałem okazję odsłuch A9070 i porównanie do RZ810, znaczna poprawa w stereo. Przypuszczam że A9000R zagra jeszcze lepiej.
Wzmacniacz będzie podpięty jako końcówka mocy do KD, dlatego zastanawiam się nad zakupem M5000R.

Pozdrawiam,
Slaw

• 2 tygodnie później...

Udało Ci się odsłuchać M-5000R i P-3000R ?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

6 minut temu, smax napisał:

Witam,

Jeszcze nie znalazłem tego setu w Polsce, a obdzwoniłem już chyba wszystkie sklepy, które miały ten sprzęt w ofercie.
Z informacji uzyskanych od dystrybutora wynika, że ten zestaw nie będzie już dostępny w Polsce.

• 2 miesiące później...
W dniu 21.01.2019 o 18:56, smax napisał:

Odsłuchać NIE, ale kupić TAK.
To były bardzo dobrze wydane pieniążki. Na razie M-5000R jest spięte z RZ810 (pure audio), niesamowita zmiana brzmienia.
Ale już planuje zakup przedwzmacniacza P-3000R.

Pozdrawiam,

• 1 rok później...

Sławomir_71767 dokupiles juz ten przedwzmacniacz onkyo jesli tak, to duza jest roznica z nim w brzmieniu ?

Edytowane przez KoKsiK
  • 6 miesięcy później...
W dniu 7.06.2020 o 19:17, KoKsiK napisał:

Sławomir_71767 dokupiles juz ten przedwzmacniacz onkyo jesli tak, to duza jest roznica z nim w brzmieniu ?

Witam

Jeszcze nie, było kilka w kolorze szarym a ja potrzebuje czarny ?

Czy jest sens łączyć A-9000R jako przedwzmacniacz z M-5000R?

Może już ktoś miał taką konfiguracje i może podzielić się opinią.

Ostatnio widziałem A-9000R za 3k, zawsze można odsprzedać ?

Pozdrawiam,

Edytowane przez Sławomir_71767
W dniu 4.01.2021 o 20:47, piotralski napisał:

Sławek,

skompletuj M-5000R & P3000R, nie pożałujesz ?

Od roku szukam P3000R(B) i lipa.

Ale jest takie powiedzonko „los nagradza cierpliwych”, więc dalej szukam ?

• 6 miesięcy później...
W dniu 7.06.2020 o 19:17, KoKsiK napisał:

Witam

Los nagradza cierpliwych, w końcu kupiłem P3000R.

W piątek sprzęt będzie u mnie, sam jestem ciekawy ile zmieni się w brzmieniu 🙂

Pozdrawiam,

Gratulacje. Tymbardziej że skusiles się na zestaw dzielony które z dziwnych przyczyn nie są na forum popularne. Jak wiadomo integry to zawsze będzie kompromis, upakowane wszystko w jednym urządzeniu a dzielone zestawy nie tylko brak kompromisów to jeszcze taki zestaw świetnie wygląda. 

12 godzin temu, Audio.Japan napisał:

Gratulacje. Tymbardziej że skusiles się na zestaw dzielony które z dziwnych przyczyn nie są na forum popularne. Jak wiadomo integry to zawsze będzie kompromis, upakowane wszystko w jednym urządzeniu a dzielone zestawy nie tylko brak kompromisów to jeszcze taki zestaw świetnie wygląda. 

Swięta racja

22 godziny temu, Sławomir_71767 napisał:

Witam

Los nagradza cierpliwych, w końcu kupiłem P3000R.

W piątek sprzęt będzie u mnie, sam jestem ciekawy ile zmieni się w brzmieniu 🙂

Pozdrawiam,

Sławku, z niecierpliwością czekam na Twoje wrażenia...

• 1 miesiąc później...

Czesc Piotrek kupe lat 🙂

Moje wrażenia są takie, że w końcu dogoniłem króliczka jesli chodzi o kolumny, to Audio Physic Avanti 35 no i ten set Onkyo, teraz tylko zmiana streamera mnie czeka. Wstepnie na celowniku mam Hi-Fi Rose 250, 150 lub jakiegoś Auralica albo któryś z Luminow...

Pozdrawiam

Edytowane przez KoKsiK

Siemka 🙂

Wszystko to kwestia oczekiwań i tego co kto słucha, albo jak chce słuchać.

Osobiście mam komplecik Onkyo (wraz 6170) i zapewne dłuuuuugo ze mną zostanie.

U mnie królik dogoniony i nawet przegoniony - w komplecie jeszcze odtwarzacz BR od Onkyo - czasem jakiś film trzeba looknąć 🙂

No ja ma identyczny zestaw jak Ty, tylko ja w kolorze srebrnym w przeciwieństwie do Ciebie i wszystko by było okay gdyby ten nieszczęsny soft od 6170 nie dobijał Mnie. Długo walczyłem, aby z 6170 zostać, bo w końcu komplecik i jednym guziczkiem włączanie i wyłączanie wszystkiego ale to co oferujesz Rose 250 w tej cenie to, aż żal nie brać, a i wygląda zacnie jak się np włączy na nim tak zwane wycieraczki 🙂

Edytowane przez KoKsiK
10 godzin temu, Darek47 napisał:

Ten rose 250 to kosztuje 9900? 

No niestety to chyba jego największa wada 😄

KoKsiK, ja biorę na odsłuch RS201E, nie mam na myśli połączenia z Onkyo - kurde czarnych nie robią 🙂

Ewentualnie różyczka zastąpi CA.

Można wyrwać za mniej niż cena wyjściowa, a i tak wydaje Mi się, że cena spoko za to co oferuje... 🙂 

Piotrek no domyślam się, że nie podłączasz RS201E do Onkyo, bo przecież to ALL in One 🙂

Edytowane przez KoKsiK

Chiba trochę walimy off topa, ale tak w kilku słowach - funkcjonalność mnie urzekła (oczywiście są i minusy), ale dźwięk na kolana nie powalił.... Jeszcze parę dni posłucham.... Oczywiście kto co lubi 😉

Na dziś? Nie mam zdania, ale na pewno na szybko bym nie kupił 🙂

Rozumiem ale trzeba pamiętać, że to nie 150, czy też 250, to inne klocki są. Druga sprawa, zapewne trochę czasu, potrzebują kondensatory ipt, itd, aby doszły do siebie, a wiec zobacz za kilka dni. Proponuje na noc zostawić po cichu, niech się dociera-skubany 🙂 

Ps. Jak chcesz, to przecież możemy pogadać po przez komunikator 🙂

Edytowane przez KoKsiK
  • Pokaż nowe odpowiedzi