Skocz do zawartości
IGNORED

Denon UDR-F10 - Dokupić CD czy wymienić zestaw?

Jaszq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam amplituner Marantz SR6004 i kolumny Monitor Audio BX1. Jestem bardzo zadowolony ze swojego zestawu.

Jakiś czas temu zakupiłem za około 100zł magnetofon Denon UDR-F10 i oprócz tego, że nie ma on funkcji odtwarzania w dwie strony i irytuje mnie jego żółte podświetlenie, to z jego walorów dźwiękowych również jestem zadowolony. Teraz chciałbym dokupić jakiś prosty odtwarzacz CD - niestety UCD-F10 do kompletu w czarnym kolorze jest niemal niedostępny. Miejsca na komodzie mam ok 30cm szerokości i nie wchodzi w grę nic szerszego. 

Co radzicie? Czy bawić się w ściąganie tego CD Denona z zagranicy czy możecie polecić jakiś inny zestaw magnetofon + cd? Warunki konieczne to to, żeby elementy pochodziły z jednej serii, kolor czarny i szerokość max 30cm. Dobrze by było, gdyby modele były w miarę nowe, żeby można było dostać coś w dobrym stanie wizualnym.

Co do budżetu to miałem przeznaczyć na CD 200zł ale mogę też dołożyć kilka stówek i zmontować jakiś inny zestaw.

Pewnie rada jak psu w  ... budę, ale od wielu lat używam do muzyki zamiennie z dobrym CD'kiem odtwarzacza Panasonica.

Tego modelu nie słyszałem akurat, ale chyba 4 innych np. 35, 49 i jeszcze jakieś i dźwięk miały naprawdę na poziomie.

Mam DVD w klasycznym rozmiarze - 42 cm, ale pomyśl, czy nie wziąć pod uwagę np:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

przekracza Twój gabaryt o 1 cm ( 310x204x39 ), więc może da się go za pomocą łyżki lub jakiegoś żelu ;-) wcisnąć w to miejsce.

Jest zdalne, kolor i gwarancja plus jeszcze to, że jakby nie zagrał, masz dwa tygodnie ....albo gdzieś posłuchaj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dzięki za dobre chęci ale mam Xbox One X, więc dvd mi nie jest potrzebne. 

Znalazłem w sieci kilka ciekawych modeli małych segmentówek (CD + Magnetofon), niestety wszystko srebrne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.