Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy subwoofer do 2000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

To zależy, jak duże masz pomieszczenie. Zwróć jednak uwagę na SVS PB-1000. To konstrukcja zamknięta, oferująca szybki, bardzo dokładny, punktowy bas. To subwoofer, który swietnie sprawdzi się w pomieszczeniach do 25m2. Jeśli pomieszczenie jest większe, musimy poszukać coś innego, mocniejszego, ale niestety trochę gorszego klasowo.

Zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

27 minut temu, Nikimaj napisał:

Pojawiają się marki: Velodyne i REL

Velodyne raczej do kina domowego, REL natomiast bardziej do stereo.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja bym szedł w rela. Mialem ten sam dylemat jakiś czas temu... Ale stwierdziłem że jednak bas muzyczny jest ważniejszy i wziąłem rel t1. W stereo gra tak, że trzeba podnośnik hydrauliczny do podnoszenia szczęki a w kinie również pokazuje pazur. 

9 godzin temu, Nikimaj napisał:

To znowu zależy od preferencji.

Zgadza się, dlatego najlepiej posłuchać.

W dniu 30.01.2019 o 18:42, Q21 napisał:

To zależy, jak duże masz pomieszczenie. Zwróć jednak uwagę na SVS PB-1000. To konstrukcja zamknięta, oferująca szybki, bardzo dokładny, punktowy bas. To subwoofer, który swietnie sprawdzi się w pomieszczeniach do 25m2. Jeśli pomieszczenie jest większe, musimy poszukać coś innego, mocniejszego, ale niestety trochę gorszego klasowo.

Zapraszam na odsłuchy i indywidualne wyceny.

SVS PB-1000 to konstrukcja otwarta z bass reflexem. Subwoofer zamknięty tego producenta z tej serii ma oznaczenie SB-1000.

Kto jak kto, ale znana na rynku firma o zasłużonej marce i renomie nie powinna popełniać takich błędów.

u nas można wypożyczyć B&W ASW 608 lub 610 w obudowach zamkniętych, jednak w takim budżecie szukałbym używanych Reli albo Velodyne

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
25 lat doświadczenia | 15 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

3 godziny temu, Top Hi-Fi Poznań Woźna napisał:

jednak w takim budżecie szukałbym używanych Reli albo Velodyne

Ja tak samo.

Marcin, czy Ty masz amplituner kinowy ? Wzmak? Do czego będziesz to podłączał? Co jest resztą zestawu?

• 8 miesięcy później...

Witam.Szukam dla syna właśnie do kwoty 2000. Mam wzmacniacz stereo Marantz pm 7001 z wyjściem pre out. Sub szczególnie do filmów ale najlepiej również nadający się do muzyki

Myślałem nad klipsch lub dvd ,ale że względu na słabą znajomość tematu chętnie skorzystam z porad ?

Edytowane przez Rucia1
39 minut temu, luk_mich napisał:

Witam.Szukam dla syna właśnie do kwoty 2000. Mam wzmacniacz stereo Marantz pm 7001 z wyjściem pre out. Sub szczególnie do filmów ale najlepiej również nadający się do muzyki

Myślałem nad klipsch lub dvd ,ale że względu na słabą znajomość tematu chętnie skorzystam z porad ?

Wybór jest uzależniony także od wielkości pomieszczenia. Zakładam pomieszczenie nie większe niż 25-28m2. Jeśli do kina domowego, to bardzo dobrą opcją będzie Klipsch SPL-100. Jeśli pomieszczenie powyżej 30m2 model wyższy i większy SPL-120. To subwoofery o bardzo mocnym i energicznym graniu, oferujące przyzwoitą szybkość, kontrolę i dokładność. Drugą opcją jest SVS. W tym przypadku jeśli także duży nacisk kładziesz na muzykę, proponowałbym wersję zamkniętą SB-1000. 

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne, atrakcyjne wyceny dla forumowicza.

Witam.Szukam syna właśnie do kwoty 2000. Mam wzmacniacz stereo Marantz pm 7001 z wyjściem pre out. Sub szczególnie do filmów ale najlepiej również nadający się do muzyki

Jestem z Krakowa . Chętnie bym posłuchał jak te sprzęty się prezentują

• 2 miesiące później...

Witam oświeżam temat własnie zakupiłem amplituner Denon x2600H a teraz czas na subwoofer. Od paru dni czytam pytam i myślę który zakupić, pokój to poddasze ok. 23m2 Filmy 50% Muzyka 50%

Takie propozycje sobie zanotowałem w tym przedziale cenowym.

KLIPSCH SPL-100 2000zł
Polk Audio HTS SUB12 1500zł
YAMAHA NS-SW700 1999zł
TANNOY TS2.10 1799zł

Czy któraś z nich jest atrakcyjna ? Czy są lepsze suby niż te które wypisałem w tym przedziale cenowym ?

38 minutes ago, Marcin_70330 said:

Witam oświeżam temat własnie zakupiłem amplituner Denon x2600H a teraz czas na subwoofer. Od paru dni czytam pytam i myślę który zakupić, pokój to poddasze ok. 23m2 Filmy 50% Muzyka 50%

Takie propozycje sobie zanotowałem w tym przedziale cenowym.

KLIPSCH SPL-100 2000zł
Polk Audio HTS SUB12 1500zł
YAMAHA NS-SW700 1999zł
TANNOY TS2.10 1799zł

Czy któraś z nich jest atrakcyjna ? Czy są lepsze suby niż te które wypisałem w tym przedziale cenowym ?

A jakie masz kolumny frontowe? Jak wystarczajaco duze to moze warto skupic sie na subie typowo kinowym bo inaczej bedziesz musial isc na kompromis.

Velodyne , REL , SVS, Earthquake, JL Audio - firmy specjalizujące się w subach  i tu bym szukał .

chociaz w tym budżecie tylko używka i niski model

Ilu ludzi tyle opinii

Witam szanownych Forumowiczów,

czy może ktoś doradzić jaki subwoofer zaaplikować do zestawu Onkyo TX-NR656 (atmos) i zestawu kolumn Quadral Quintas 6650 5.0 + głośniki atmos (5.0.2)?

Jest to wszystko w pomieszczeniu dość przestronnym (otwarty salon), jednak przestrzeń do kina domowego to jakieś 5x6 m2.

Proszę o jakieś sensowne porady, włączając w to sprzęt używany również.

Dziękuję ?

Dobry sub używany za niewielkie obecnie pieniądze to REL Strata 5. Obudowa zamknięta, pasmo przenoszenia od 18Hz,  wejścia nisko i wysokopoziomowe. Jest dobrze wykonany, nic nie zaświszcze (miałem kiedyś takiego świstaka i nie dało go rady wytłumić żeby przestał, irytująca sprawa) Można go tak zintegrować w stereo (mimo braku room correction jak w najnowszych) że będzie bardzo dobrze w muzyce (jak na wymuszoną integrację fronty+sub). Ustawienie jest dosyć pracochłonne ale pilot ułatwia sprawę. Jednak dla kogoś kto słucha w większości muzyki a jedynie czasem użyje do KD wolałbym dołożyć do lepszych frontów niż pakować kasę w subwoofer. Dosyć ciężko go znaleźć na wtórnym, wskazana cierpliwość.

Co sądzicie o tym?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie znam firmy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Za tą kasę to wybrałbym svs sb 12- nsd. Siedzi tam b.dobry głośnik i odpowiedni wzmacniacz do niego a jak zajdzie potrzeba to można później dokupić 2 szt?.

2 minuty temu, zibii napisał:

Za tą kasę to wybrałbym svs sb 12- nsd. Siedzi tam b.dobry głośnik i odpowiedni wzmacniacz do niego a jak zajdzie potrzeba to można później dokupić 2 szt?.

a za jaką kasę? nic o tym nie pisałem ? mogę używke dostać za 500 zł.

Pytanie dotyczy tego czy to coś dobrego i czy nadaje się do kina domowego?

Edytowane przez Piter_muz

Godzinę temu, zibii napisał:

No dobra to gdzie można go dostać za 500 zł?

Powracam do pytania co sadzicie o Celestion SoundStyle S10? Znacie go jakie ma walory i czy się nadaje?

Odnoszę się do tematu wątku czyli sub do 2kzł i właśnie svs sie idealnie wpasowuje ale przekracza budżet o 200zł. Ten Celestion to ma 8" driver trochę mało jak na twoje warunki.

8" średnicy?. Ty masz jak piszesz sporą przestrzeń pewnie ponad 40m2 i jednym subem tego z 20cm głośnikiem nie dasz rady ogarnąć. Tutaj to 2szt minimum np. takiego svs 12-nsd w obudowie zamkniętej lub bass reflex, które są już z deczko droższe i większe. Zależy co chcesz uzyskać.

Miałem podobną sprawę, lecz ostatecznie ze względu na budżet wybrałem Klipsch R-120SW. Ma bass reflex z tyłu, założyłem w port BR wkładkę z pianki akustycznej i goni całkiem fajnie w 46m2 bez najmniejszego problemu. Wkładki nie ma w komplecie, trzeba ją ewentualnie zrobić samemu.

Edytowane przez k4mil3k
  • Pokaż nowe odpowiedzi