Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Sveda Audio

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, patkos napisał:

Svedy ze mną zostają !! 🙂 . Kupiłem konwencjonalny zestaw (końcówka mocy + kolumny) o wartości 60 tys za nowe, który miał zastąpić moje Blipo. Po tygodniu słuchania na przemian 2 zestawów zdecydowanie wygrywają Blipo. Wyróżnia je bardzo płynny dźwięk i ogromnie szeroka scena. Grają lepiej zarówno rocka jak i spokojne klimaty w stylu Jan Garbarek. Co składa się na drugi zestaw to na razie nie napiszę, bo chcę to sprzedać 😂. Został problem z wcześniejszych postów, czyli za mały pokój. Częściowo poradziłem sobie z tym, zmieniając Input level z -10 na -3. Teraz Blipo gra trochę delikatniej, nie zabijają skalą dźwięku. Zawsze grałem na -10, wydawało mi się, że są lepsze wybrzmienia i większa dynamika. Jak jest u Was ?

Myślę też o wymianie kabli XLR na coś szybkiego, z punktowym basem, dobrą średnicą i bez piskliwej góry.

Polecicie coś dobrego do 3-4 tys za długość 1.5m ? Mogą być używki.

P.S. oficjalnie dopisuję się do klubu 🙌

Input level zmienia skalę dźwięku? Chyba coś Ci się przysłyszało 🙂

Dziwię się, że w ogóle chciało Ci się testować coś w budżecie 30k za końcówkę i 30k za głośniki nowe mając takie kolumny (z taka elektronika wypasiona) jakie masz.

Polecę ulepszyć źródło i zostawić kable w spokoju 🙂

Przypomnij, jaką masz elektronikę?

Edytowane przez S0nic

obiektywnie o audio

• 1 miesiąc później...
W dniu 31.10.2024 o 19:40, patkos napisał:

Svedy ze mną zostają !! 🙂 . Kupiłem konwencjonalny zestaw (końcówka mocy + kolumny) o wartości 60 tys za nowe, który miał zastąpić moje Blipo. Po tygodniu słuchania na przemian 2 zestawów zdecydowanie wygrywają Blipo. Wyróżnia je bardzo płynny dźwięk i ogromnie szeroka scena. Grają lepiej zarówno rocka jak i spokojne klimaty w stylu Jan Garbarek. Co składa się na drugi zestaw to na razie nie napiszę, bo chcę to sprzedać 😂. Został problem z wcześniejszych postów, czyli za mały pokój. Częściowo poradziłem sobie z tym, zmieniając Input level z -10 na -3. Teraz Blipo gra trochę delikatniej, nie zabijają skalą dźwięku. Zawsze grałem na -10, wydawało mi się, że są lepsze wybrzmienia i większa dynamika. Jak jest u Was ?

Myślę też o wymianie kabli XLR na coś szybkiego, z punktowym basem, dobrą średnicą i bez piskliwej góry.

Polecicie coś dobrego do 3-4 tys za długość 1.5m ? Mogą być używki.

P.S. oficjalnie dopisuję się do klubu 🙌

mając 60 tys za drugi zestaw audio warto z 15 tysiecy poświęcić na rozszerzeniepokoju

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.