Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzet 6-8.000PLN rekomendacje zestawow

Maciej1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

powielajac wiele watkow i prawdopodobnie lamiac regulamin:-) szukam po pozbyciu sie starego sprzetu

1. Sprzetu: receiver + 6 glosnikow w cenie jak w tytule.

2. Powiazanie sluchania:-) muzyki i filmow.

3. Pokoj 25 m2

4. Chodze po sklepach slucham i pytam, kazdy mowi i poleca co innego (ostani oferowany zestaw-Denon AVR 2105 + glosniki JM LAB Chorus 714, 705, CC 700)

5. Interesuja mnie Wasze rekomendacje i doswiadczenia, ale gotowych zestawow.

Z gory dzieki za jakiekolwiek sugestie

Maciej

https://www.audiostereo.pl/topic/14300-sprzet-6-8000pln-rekomendacje-zestawow/

Witam. Najlepiej zawsze kierować się swoim słuchem. JM Laby wymagają trochę lepszej elektroniki niż Denon 2105. Do tego ampli poleciłbym Ci zestaw Wharfedale Diamond. Posłuchaj , oceń, porównaj.

Hej

Tez planuje zakup kina domowego, mam zamiar przeznaczy podobna kwote do Macieja1. Naczytalam sie mnostwo o roznych zestawach Onkyo, Denon,Yamaha, Pioneer i mam metlki w glowie.

Z jednej strony chcialabym miec DVD Recorder ale niestety firmy takie jak Onkyo i Denon nie oferuja ich w zestawach. Czy kombinacja np SOny recordera i Ampli Denona ma sens?

Mam zamiar sluchac tez muzyki na tym sprzecie. Proporcje muza/film to jakis 60/40. Zalezy mi zatem na dobrych glosnikach. Pokoj ma wielkosc ok 20-25m².

Z niecierpliwoscia czekam na wasz odzew. Z gory wielkie dzieki

Witam,

mamy identyczny problem:-) (tez chcialem miec komplet)

Recordera ze sprzetem z wysokich polek nie ma, tak jak odtwarzania divx....

Najlepsze co w komplecie oferuja to Pioneer, ale niestety to juz nie ta jakosc jak Denon, Onkyo....

Natomiast czy dobre stereo mozna miec w 7.1? Podobno watpliwe

Poniewaz to juz konkretna suma pieniazkow, bede (dziemy) wdzieczni za porady odnosnie czegos co bedzie uniwersalne

Maciej

Kupiłem Denona AVR 3805 i DVD 3910 w cenach jak na allegro tj. ok 8300 zł. Kolumny są niestety poza tą ceną. Jako zestaw myślę, że nie wymaga rekomendacji - jest the best. I w kinie i audio. W kinie perfekcyjny. W audio b. dobry +. Ale niestety należy dorzucić sporo szmalu na dobre kolumny. Dlatego proponuję kroczkami - najpierw stereo a później dalej.

Ja mam raczej ekonomiczny zestawik oparty na Denonie AVR3802, DVD właśnie kupuję ale będzie to raczej na pewno Pioneer DV-470( znowu oszczędności), kolumny też z niższej półki niż ampli, czyli zestawik Tannoy Mercury 7.1 (M5+M2+M1+Mcenter+Subwoofer Paradigm Ps-1200), wiem, że to nie szczyt marzeń ale w kinie jest super nawet na mojej obciachowej Mancie, natomiast stereo ze starego Technicsa SLpg-480A jest jak najbardziej do przyjęcia. Nie jest to zestaw idealny ale za małe pieniądze można zbudować zestaw 7.1 który nie razi dźwiękiem i przy odpowiedniej aranżacji akustycznej-w moim pokoiku 26m2-gra super dynamicznie. Polecam tym którzy chcą mieć spójny brzmieniowo i niedrogi system 7.1, który bije na głowę w kinie niektóre zestawy 5.1 typu Paradigm(Monitor 7+mini+center wiem bo porównywałem!!) a razem kosztuje chyba mniej. Paradigm jest za to głośniejszy ale ja i tak nie wykorzystuję potencjału Tannoya. Podobno Denon gra super z B&W ale są to głośniki mimo wszystko za drogie. Może zestaw na Avance-tylko może brzmieć za jaskrawo bo tam kopólki skrzeczą, że aż głowa mała. A Dali? Nawet stare 606 byłyby na miejscu.

JMlab Chorusy polecam. Ja mam 715+706+CC700+SW700. Pierwszy raz sluchalem ich z ampem NAD'a i potem w miare wyboru sprzetu zmienial sie tylko amplituner bo brzmienie zadnych innych kolumn nie podobalo mi sie bardziej niz te JMlaby. Dobralem jednak do tego sprzet h/k. AVR 5550 i DVD30 - NAD tez ladnie gral ale DVD czytalo zdecydowanie mniej nosnikow od h/k.

Wg. mnie bardzo interesujący brzmieniowo ( i nie tylko ) jest zesaw elektronika HARMAN KARDON oraz zestaw kolum MISSION , przy tej powierzchni pokoju na przodzie dobrze wypadłyby M73 a na tyłach M71.

Popieram pozytywne opinie o Mission. Są to kolumny w swojej cenie prawie idealne a co do JM'Lab to rzeczywiście poprawne konstrukcje, brzmieniowo raczej transparęntne ale chyba za drogie a dla niektórych za "suche"-efekt B&W do tego chyba trudne do wysterowania-tak jak B&W. Mimo wszystko wysoka półka brzmieniowa tak w stereo jak i w KD. Tu kable mają ogromne znaczenie-ale taka klasa to już sama przez się prosi o coś więcej niż zwykłe miedziaki:)

Dzieki za posty troche sie rozswietla:-)

Wydrukowalem dzis tone papierow (moze zastapia sluchanie:-)

i

czytam, ze w klasie pieniazkow, ktore chce wydac najlepsze wg niemieckiego rankingu do 1300 Euro sa

1. Nubert nuBox 5.1 set

2. KEF KHT-2005

3.Quadral TX-5 Sub. DV-67

Moze w tym kierunku mam podazac??

Dzieki za uwagi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.