Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz sieciowy

Andrzej_64730

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w wyborze rozwiązania pozwalającego na bezprzewodowe odtwarzanie plików z dysku sieciowego lub serwera DLNA. Liczy się przede wszystkim dobra jakość dźwięku. Obsługa Tidal, Spotify czy radia internetowego nie jest konieczna, ale może się przydać na przyszłość. Zależy mi na obsłudze flac i ogg, bo większość kolekcji mam w takim formacie. Przydało by się też ape, mpc i mp3. Docelowo ma to grać z Harman Kardon HK680 i Dali Blue 202. Być może w przyszłości zmienię kolumny na coś z wyższej półki. Kwota do wydania to max 700 zł. Sprzęt może być używany. 

https://www.audiostereo.pl/topic/143129-odtwarzacz-sieciowy/
39 minut temu, Andrzej_64730 napisał:

Proszę o pomoc w wyborze rozwiązania pozwalającego na bezprzewodowe odtwarzanie plików z dysku sieciowego lub serwera DLNA. Liczy się przede wszystkim dobra jakość dźwięku. Obsługa Tidal, Spotify czy radia internetowego nie jest konieczna, ale może się przydać na przyszłość. Zależy mi na obsłudze flac i ogg, bo większość kolekcji mam w takim formacie. Przydało by się też ape, mpc i mp3. Docelowo ma to grać z Harman Kardon HK680 i Dali Blue 202. Być może w przyszłości zmienię kolumny na coś z wyższej półki. Kwota do wydania to max 700 zł. Sprzęt może być używany. 

Może spróbuj zaciągnąć do tej pracy komputer + Audirvana+.

Jest to audiofilski render UPnP z obsługą w/w formatów, obsługą serwisów sztreaming'owych. Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze.

Jeśli stwierdzisz, że to nie to - poszukasz rozwiązania sprzętowego.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Komputer czy laptop odpada. Potrzebuję coś niedużego. Zastanawiałem się nad Yamaha WXAD 10, ale chyba nie odtwarza ogg i mpc. W grę wchodzi też Chromecast Audio, ale podobno, żeby uzyskać przyzwoitą jakość dźwięku trzeba to spiąć z zewnętrznym DAC. Rozważam też malinę z zewnętrznym DAC, bo wyczytałem, że dedykowany boss DAC szału nie robi. Nie wiem tylko, jak z funkcjonalnością tych rozwiązań. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.