Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Hi-Fi ~£800.

Knjaz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie na forum moim pierwszym postem.

Na forum przebywam od jakiego s czasu, ale dopiero niedawno sie zarejestrowalem, z potrzeby zadania Wam pytania, a raczej ich kilku.

Dotychczasowo sluchalem muzyki na Panasonicu SA-PMX7DB, jednak od jakiegos czasu, albo moje uszy padaja od halasu, albo mini wieza sie przypalila ktoregos wieczoru, kiedy % alkoholu bawil sie galka glosnosci. Mowiac w skrocie - jak dla mnie gra kijowo. Zaczalem weszyc po forach i odkrylem Yamahe PianoCraft 870D i juz uwazalem, ze to jest ideal, ktory mi starczy, ale.... fora mnie skutecznie z tego wyleczyly. Glosniki przecietne, wzmacniacz moze i ok, ale CD jest takie sobie, gra ostro itp itd. Przynajmniej tak czytalem. Mialem okazje dosc dawno ten zestaw posluchac i mi sie podobalo, choc nie czulem duzej roznicy miedzy MCR-870D, a moim zestawem, jeszcze nie przypalonym.

Gdzie to bedzie wszystko stac? Ano w salonie, 18m2, ale to sie moze zmienic wraz ze zmiana mieszkania (co wcale takie trudne nie jest, w dobie ciaglego wynajmowania). Zestaw stoi na stole barowym, kawal solidnego drewna na wysokosci niewiele powyzej 1m, miejsca tam jest duzo, wiec nie marwie sie zbytnio o wymiary. Dopuszczam tez podlogowe kolumny. Muzyka - glownie metal (death, black), country (ale to mocniejsze), punk/ska, ale i folk metal. Lubie tez posluchac spokojniejszej muzyki, cos w stylu gratest hits, albo Fever Ray. Czego nie slucham? Techno, hip-hop/rap, pop. Takze zakres dzwiekow musi byc szeroki, bo z reguly, im wiecej instrumentow gra, tym sie bardziej moje uszy ciesza :)

Na chwile obecna mam w planach zestaw oparty na Yamaha RN602 + Yamaha CD-NT670D/Yamaha CDS700/Jakis Cambridge, ktory mi sklepie polecali + Monitor Audio BRONZE 2. 

Czy jest cos, na co powinienem zwrocic uwage? Nawet, jezeli mi sie spodoba na odsluchu w lokalnym sklepie, to co powinienem podpiac, do porownania? Nie wiem, czy CD 700 bedzie w sklepie, wiem, ze maja 300.

Zalezy mi na BT, WiFi, poniewaz bede podlaczac laptop, telefony, moze i tablet. Slucham takze muzyki ze Spotify, ale z racji niecheci do Premium Account nie jestem pewien, czy moge odtwarzac muzyke bezposrednio z wiezy, czy z telefonu przez BT.

I w ogole nie lapie, jak to jest, ze CD ma spotify, BT i od jego jakosci zmienia sie dzwiek. Myslalem, ze to jest w zakresie glosnikow i wzmaka.

Skoro teraz moge sluchac przez BT muzyki z telefonu/laptopa/tabletu, czy nawet  zegarka komunijnego na reke, to warto pakowac sie w urzadzenia strumieniujace, skoro to tylko zdublowanie funkcji BT sparowanego z zewnetrznym urzadzeniem?

Czy polaczenie amplitunera 602 i CD 670 nie bedzie dublowac ich funkcji?

A moze sie nie wyglupiac i kupic segmenty od MCR-870 (wzmacniacz i CD), a do tego kupic jakies dobre monitorki?

Mieszkam w UK i dlatego to, co w Polsce jest dostepne, nie zawsze musi byc u mnie (np. glosniki naszej rodzimej produkcji, albo Indiana Tesi).

Mam nadzieje, ze dobrze umiescilem temat, mam nadzieje, ze napisalem to bez chaosu i ze zrozumieniem. Mam nadzieje, ze mi pomozecie :)

https://www.audiostereo.pl/topic/143167-zestaw-hi-fi-~%C2%A3800/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.