Skocz do zawartości
IGNORED

Teac A-R500 Wzmacniacz, problem z prawym kanałem

dwbmdd

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, posiadam wzmacniacz Teac A-R500 i mam problem z prawym kanałem, objawy są takie:

Przy niskich poziomach głośności prawy kanał praktycznie przestaje grać (gra bardzo cicho). Po zwiększeniu głośności kanał prawy zaczyna grać poprawnie.

Co ciekawe pomaga również stuknięcie w membranę głośnika, wtedy wzmacniacz znowu zaczyna grać poprawnie nawet przy niskiej głośności, niestety po chwili znowu zaczyna grać dużo ciszej.

Podejrzenie padło na przekaźnik, jednak mierząc opór jego styków wychodzi na to, że jest ok (wiem, że takie mierzenie nie daje 100% pewności)

Kolumny, źródło, przewody zostały wyeliminowane jako problem. 

Czy ktoś ma pomysł co może być nie tak? I czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć dlaczego uderzenie w membranę powoduje chwilowe zniknięcie problemu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.