Skocz do zawartości
IGNORED

Pokój 18m2 ograniczony budzet

smak87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szukam pomocy w doborze kolumn podłogowych. Otóż wcześniej gustowałem w zestawach 5.1 typu Logitech z-5500

lub też ostatnio Edifier S760D - Znudziło mi się to.

Szukam jakiegoś zestawu kolumn 2.0 do kwoty ok 2000zł oraz amplitunera który to ogarnie do kwoty 1200max.

Pokój to ok 18m2. 

Nie interesuje mnie "dudnienie" basu, ale żeby był słyszalny i głeboki.

https://www.audiostereo.pl/topic/143254-pok%C3%B3j-18m2-ograniczony-budzet/

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje wymagania, zwróciłbym uwagę na zestaw zbudowany na bazie amplitunera sieciowego Onkyo TX-8250 połączonego z kolumnami Indiana Line Nota 550X lub Polk Audio T50. Obydwa zestawy mieszczą się w całkowitym budżecie, oferują pełną funkcjonalność sieciową oraz brzmienie analityczne, szybkie, uniwersalne. Indiana Line to bardziej ciepły, miękkie charakter grania, Polk Audio zagrają bardziej twardo, szybko, dokładnie.

Jako alternatywa można jeszcze spojrzeć na amplituner Yamaha R-N402D. To urządzenie oferujące bardziej efektowny, ofensywny charakter dzwięku.

Serdecznie zapraszamy do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam

Też mam pokój  18 m2 i przerobiłem kilka zestawów,  ale martwi mnie twój budżet na amplituner, za tą kwotę to nic ciekawego nie kupisz chyba że używany.

Miałem tani amplituner Pioneera 5.1 i powiem Ci że jakość dźwięku w stereo to dramat. 

Jeśli chodzi o kolumny to miałem Pylon Audio Opal 20 i zupełnie wystarczają do 18 m2 bardzo dobra relacja ceny do jakości 1500 zł, za zaoszczędzone pieniądze dołóż do amplitunera.

Jeśli szukasz głębokiego basu to prawda jest taka, że musisz zaopatrzyć się w dobry subwoofer, a ten kosztuje ok 1500zł. Do niego jakieś monitory, drugie 1500zł i wzmacniacz ok 1000zł. Tak to wygląda w nówkach. 

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

23 minuty temu, Sklep.RMS.pl napisał:

Jeśli szukasz głębokiego basu to prawda jest taka, że musisz zaopatrzyć się w dobry subwoofer, a ten kosztuje ok 1500zł. Do niego jakieś monitory, drugie 1500zł i wzmacniacz ok 1000zł. Tak to wygląda w nówkach. 

Na 18 m2 wystarczą kolumny podłogowe a nie subwoofer w stereo to zbędny wydatek.

Ja mam monitory i na bas nie narzekam czasami mam aż nadmiar dlatego teraz kombinuje z akustyką.

4 godziny temu, Raptor175 napisał:

Na 18 m2 wystarczą kolumny podłogowe a nie subwoofer w stereo to zbędny wydatek.

Bzdura.

ktora kolumny pdlogowe sa w stanie odtwarzc to pasmo co subwoofer

pomierz, w ktorym zakresie masz nadmiar basu

Subofer w 18 metrach zamiast porządnych kolumn? Fajne propozycje dajecie.

@smak87, nie pomogę w wyborze nówek w tej kwocie bo mało takich słuchałem i po prostu nie znam nic ciekawego ,ale zdecydowanie odpusć sobie suba.

Masz 18m2 i pewnie nie możesz za bardzo odstawić kolumn od ściany, więc wydech z przodu lub pudła zamknięte. Nowych, zamkniętych kolumn pewnie w tej kwocie nie ma, ale pewny nie jestem. Chyba ,że coś z używanych - wtedy 2000 daje Ci spore pole manewru.

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.