Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo z możliwością rozbudowy 3,5k

kecaj666

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem amatorem dobrego kina i dobrej muzyki. W stosunku 70% Filmy - 30% muzyka.

Potrzebuje amplitunera z dobrym radiem i możliwościami typu Spotify, Bluetooth, wi-fi itp.

Muzyki słucham na prawdę wszelakiej zależy od nastroju. Lubie głośnie koncerty coś w stylu Santany, Erica Claptona (czyli takie gitarowe brzmienia) BB King, ale i Queen, Tenacious D itd . Żona raczej preferuje radio. 

Na razie interesuje mnie zestaw stereo z możliwością rozbudowy w przyszłości do kina domowego. Niestety subwofer raczej odpada nie ma obecnie miejsca, a i żona raczej użyła by niecenzuralnego słownictwa... Z tym że lubię dobry mocny bass więc fajnie jakby głośniki dały mi tę namiastkę. 

Liczę na rady ekspertów. Sam jestem laikiem w tym temacie. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam.

Widzę dwie opcje, amplituner stereo lub amplituner kina domowego. Patrząc na budżet kierował bym się jednak amplitunerem stereo. Moją propozycją jest amplituner Onkyo TX-8250 + Melodika BL40 mk3. Onkyo nie co jasne, podbija niskie częstotliwości. Melodika - dynamiczne brzmienie, lekko ocieplone z dobrze zaznaczoną podstawą basową. 

Zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam.

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje preferencje, wybierałbym pomiędzy amplitunerem Yamaha RN602 a urządzeniem wielokanałowym RX-V485. Oczywiście jakość brzmienia amplitunera dwukanałowego będzie nieporównywalnie lepsza, dlatego zastanów się, czy będzie chciał rozbudowywać system do konfiguracji wielokanałowej. Jeśli nie, to R-N602 będzie opcją moim zdaniem najlepszą. Jest jeszcze jako alternatywa Onkyo TX-8250, to amplituner podobnej klasy, natomiast oferujący trochę równiejszy, dokładniejszy, bardziej analityczny dźwięk. Jeśli lubisz wyraźne niskie tony, moim zdaniem lepiej sprawdzi się Yamaha.

Kolumny - Melodika jak najbardziej tak, chociaż w Twoim pomieszczeniu raczej zastosowałbym model mniejszy BL30 MK3. Można jeszcze rozważyć Indiana Line Tesi 261 (bardziej ciepłe, plastyczne, miękkie granie) oraz Pylon Audio Pearl 25.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

16 minut temu, Q21 napisał:

biorąc pod uwagę Twoje preferencje, wybierałbym pomiędzy amplitunerem Yamaha RN602 a urządzeniem wielokanałowym RX-V485

zgadzam się. Najlepiej zrobić to w salonie, słuchając na kolumnach, czyli konkretnych propozycjach. Do tak małego pomieszczenia wstawiłbym kolumny podstawkowe. Elac Debut B6, Mission LX 2+, Indiana Line Nota 260X. Zapraszamy na odsłuch ? 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
25 lat doświadczenia | 15 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 10.03.2019 o 10:21, kecaj666 napisał:

Na razie interesuje mnie zestaw stereo z możliwością rozbudowy w przyszłości do kina domowego.

Jeżeli wystarczą Ci dwie pary kolumn (przód i tył) to proponuję wzmacniacz NAD C-368, który w późniejszym czasie rozbudujesz sobie modułami - MDC HDMI2 oraz MDC BluOS (poczytaj sobie w necie). A te powyższe propozycje amplitunerów (Yamaha/Onkyo) sobie odpuść - dźwiękowo będzie przepaść totalna.

Godzinę temu, Maraudio napisał:

Jeżeli wystarczą Ci dwie pary kolumn (przód i tył) to proponuję wzmacniacz NAD C-368, który w późniejszym czasie rozbudujesz sobie modułami - MDC HDMI2 oraz MDC BluOS (poczytaj sobie w necie). A te powyższe propozycje amplitunerów (Yamaha/Onkyo) sobie odpuść - dźwiękowo będzie przepaść totalna.

a co ma wspólnego podłączenie dwóch par kolumn stereo z kinem domowym. Po drugie 3,5 tys na stereo a Ty proponujesz wzmacniacz za tyle...

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
25 lat doświadczenia | 15 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

1 godzinę temu, Top Hi-Fi Poznań Woźna napisał:

a co ma wspólnego podłączenie dwóch par kolumn stereo z kinem domowym. 

Tyle samo co:

W dniu 10.03.2019 o 10:21, kecaj666 napisał:

Niestety subwofer raczej odpada nie ma obecnie miejsca, a i żona raczej użyła by niecenzuralnego słownictwa...

Tak czy siak kecaj666 nie zbuduje pełnego kina domowego (nie obstawi się dookołała 10 kolumnami) bo mu żona na to nie pozwoli. A kilku miesięczny C-368 ostatnio poszedł na znanym serwisie za 2 700 kzl (pełen komplet).

Dziękuje wam bardzo za wasze propozycje.

Oczywiście chcę w przyszłości rozbudować system do 5.1 ze względu na to że uwielbiam oglądać filmy. 

Patrząc na koszta to wybrał bym Yamahe RX-V485 + Pylon audio Pearl 25 lub Melodika BL30 MK3 ok. 3,6k

Patrząc na to co bym kupił gdyby żona nie krzyczała za głośno to:

Yamahę 685 + Melodika melodika bl40 mk3 ok 5k  co troszkę przekracza budżet 

Dodam że jestem w posiadaniu Yamaha DSP-A595 + Sony SS-F6000P więc dawne dzieje. Przejście na nowszy sprzęt mam nadzieje odczuje ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.