Skocz do zawartości
IGNORED

Zabezp. przeciwprzepięciowe w NADach ?

ignorant

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wzmak C350 i cd Nad 521i posiadaja zabezpieczenia przepięciowe czy przeciwzwarciowe

lub jakiekolwiek inne ?

Nie wiem czy one coś takiego maja i - w zwiazku z tym czy istnieje koniecznośc potpiecia ich pod

jakies listwy czy filtry przepięciowe ?

Kris

w moim c 320 bezpieczników zadnych nie ma pzed trafem. dopiero za nim jest parę. co do cd to nie wiem bo posiadam rotela, ale nie sądzę zeby dawali tam jakieś zabezpieczenia tego typu, chyba ze jakiś warystorek.

Uzradzenie bez bezpiecznika po stronie sieciowej (pierwotnej) trafa zasilajacego jest uzradzeniem do dupy. I jezeli firmy typu NAD, Rotel itp nie daja tam bezpiecznika i zaluja kilka eurocentow to niech ich inzynierwoie ida na nauki lepiej albi firmy wycofaja sie z produkcji jakiejkolwiek elektroniki!! Zreszta jaka norma dopuszcza uzradzenia niespelnaijace podstawowych zadsad bezpieczenstwa? To skandal i prowokacja chyba.

PS. Warystor nie jest zabezpieczeniem przeciwzwarciowym a bezpiecznik nie jest zabezpieczniem przeciwpzrepieciowym. Jest akurat odwrotnie.....

No właśnie o to chodzi, w C350 zaglądałem ale przed trafemnic nie zauważyłem,

a w CD 521i nie zaglądałem ale zajarze.

Tylko ja za bardzo sie na tym nie znam dlatego zasiegam porady u was.

nie pekaj ignorant, to ze sie nie znasz to nie powod do wstydu. adik tez sie nie zna skoro chce mierzyc napiecie na bezpieczniku!!!! moze tak prad w gniazku pomierz hehe!!!! ale moze sie wyrobicie.

A braz zastosowania bezpiecznika po stronie pierwotnej to skandal i tak nie moze byc. telewizor (ktory nie ma trafa sieciowego!!!) za 300zl belstara czy inne gowno ma!! jak mi to wytłumacza audiofile? hehe.... qpa smiechu z przewaga tego pierwszego... a jak pierdolnie uzwojenie pierwotne i sie usmazy to bedzie ladny efekt...

Japońce mają dość często bezpiecznik w trafie.Problem jest wtedy gdy padnie i trzeba go jakoś obejść.Możliwe,że tak jest w przypadku któregoś z Waszych urządzeń.Jeśli jednak nie ma ani w trafie ani przed to lepiej wyłanczajcie te sprzęty na noc z gniazdka.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Wybacz Brencik nic do ciebie nie mam i akceptuję ludzi takimi, jakimi są ale zawsze mnie zastanawiają tacy, co mają radochę z podnoszenia swojego ego dowalając innym. Ciekawe czego się tak boisz ze jesteś taki agresywny? Ja nie kwestionuję twojej wiedzy i pewnie jesteś super fachowcem i nie ukrywam tego , ze się nie znam na elektronice dlatego nic nie projektuję bo nie umiem. Myślę jednak ze jeśli pzez coś plynie prąd to da się go zmiezyć wystarczy popatzeć po pzewodach lub plytkach. zresztą po co ja to piszę. pozdrowienia

zeby sprawdzić cz podejzany bezpiecznik jest w obwodzie uzwojenia wziąl bym zwyklu próbnik fazy i jak nie zaswieci pzekladam wtyczkę w gniazdku jak i teraz nie swieci to nie jest. To chyba jest jakaś metoda pomiaru napięcia chyba ze się mylę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.