Skocz do zawartości
IGNORED

Dźwiękowy Tinder - kolumny szukają pasującego wzmacniacza

jasioloza

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć forumowicze

Sprawa jest poważna, jakiś czas temu zbudowałem parę kolumn, czas do nich dopasować jakiś sprawny wzmacniacz w budżecie ok 500/600zł. To konstrukcja zamknięta, z dobrym impulsem. Bardzo lubię ich detaliczne i żywe brzmienie góry - chciałbym jakoś efektywniej je wyeksponować. Głośniki niskotonowe za to grają trochę mgliście, jeżeli znajdę jakiś wzmacniacz który nada im trochę charakteru to będę przeszczęśliwy ?

Z przegrzebanych opinii i recenzji wpadł mi w oko  np denon pma-560, pionieery 616, 717 albo może jakiś marantz pm-4x/5

Co o tym sądzicie? Dziękuję z góry za rady ?

Jest kilka, ale obawiam się, że w tym budżecie swego basu nie utemperujesz, a opinia o nim

jest nieco .... sprzeczna. Dobry impuls i mgliste granie ? Mam BR i jest i impuls i melodia.

Ale do rzeczy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kolumny to 70% tego, co usłyszysz, więc na zbyt wielką poprawę bym nie liczył, ale kto wie ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dzięki za polecenie! Ciągle myślę jak opisać to brzmienie basu: dobry impuls czuję głównie w perkusji (stopa, nawet cicho grama jest wyraźnie słyszalna, jeżeli nie "czuta" w każdym zakątku domu), ale instrumenty basowe brzmią jakby matowo, kojarzy mi się to z potrawą bez przypraw ?

Z początku unikałem szukania Roteli, gdyż metalu (do którego są głównie polecane) nie slucham, ale może dodadzą moim kolumnom trochę mięsa?

Być może spróbuję z tym denonem, choć o tej marce widzę dużo mieszanych opinii, bez odsłuchu się nie obejdzie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.