Skocz do zawartości
IGNORED

oppo 203 i anthem avm60 podłączenie

Zbyszek1975

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Drodzy forumowicze mam takie pytanie :

-Jak podłączyć odtwarzacz oppo 203 z Anthem avm 60?

czy mam połączyć oba komponenty jednym kablem HDMI czy dwa kable HDMI ?

pytam ponieważ sątam 2 wyjścia HDMI do (powiedzmy) filmu i drugi tylko Audio

i pytanie 2 

Mam na froncie kolumny KEF R5 i centralny KefR2c  -czy na tył można dać Kef R100 i czy nie bedzie się to gryzło ?

szkoda wydawać mi pieniądze na tył na Kef r3

Dlaczego miałoby się gryźć?  Chyba nie sądzisz że usłyszysz różnicę w zgraniu się,  gdy kolumny surround mają jedynie inną średnicę samego głośnika niskotonowego od przednich. R100 to kolumny mogące grać w stereo, więc na tył to aż nadto, będą i tak grały na 20% możliwości. Kef R300 na tył to tylko większa strata pieniędzy. 

10 godzin temu, Zbyszek1975 napisał:

czy mam połączyć oba komponenty jednym kablem HDMI czy dwa kable HDMI ?

pytam ponieważ sątam 2 wyjścia HDMI do (powiedzmy) filmu i drugi tylko Audio

Jak dla mnie to wystarczy jednym. HDMI zawsze przesyła audio razem z obrazem, więc z tego wyjścia "tylko audio" będziesz miał po prostu czarny obraz. Lepiej to drugie wyjście wykorzystać do rozdzielenia obrazu na dwa urządzenia.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

To drugie wyjście HDMI (Audio) stosuje się w przypadku amplitunerów, które nie mogą obsłużyć "ficzerów" w postaci 4K HDR i przesłać dalej do TV. Główny kabel HDMI podłączamy wówczas bezpośrednio do TV, by te "ficzery" mieć, a audio do amplitunera z drugiego wyjścia HDMI, by mieć dźwięk na KD bez udziału telewizora.

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.