Skocz do zawartości
IGNORED

mój wybór - może jeszcze cos doradzicie

dzejo

Rekomendowane odpowiedzi

wiem ze temat pojawiał sie wielokrotnie ,a funkcja szukaj była wykorzystwana przeze mnie przez ostatnie 3 godziny ale to co znalałem wyjasniło mi wiele rzeczy ale dodatkowo wprowadziło jeszcze wiekszy mętlik

aby nie zostac na lodzie postanowiłem przed zakupem zestawu kina domowego (yamaha 450, S550 i universe - może moviemaxx) rozejrzec sie za kabelkami

ponieważ jestem lajkiem, prosze o komentarze odnośnie mojego wyboru

kable do kolumn to Cordial 225 (jest sens ładowac w cos droższego)

połaczenie AV i DVD optyk profigolda lub Toslink do 100 zeta (zastanawiam sie czy władowac tu coaxsial ale do 100 zeta to chyba nie bedzie różnicy, jak sadzicie)

połaczenie z TV Scart - Profigold do 100 ewentualnie jakis Thompson za ok 50 zeta

pozdrawiam

Witam. Odpuść sobie tego Cordiala, kup Technokabel TLYp OFC, różnicy nie będzie a po co przepłacać. Do połączenia ampli z dvd polecam coaxial , może być Hama z Media Markt za ok.50-60 PLN. Euro scart może być ten Profigold. Nie ładuj się w droższe kable do tego zestawu. Pozdrawiam.

Z mojego doswiadczenia wiem ze warto kupic dobry scart tzn. potrójnie ekranowany,zlocone wtyki,przewody OFC bo nawet na slabych tv widac roznice. Ten Cordial w zupelnosci wystarczy ewentualnie Jamo Flat jak gdzieś znajdziesz.Cyfrowy kabel kup za reszte bo roznicy raczej miedzy nimi nie uslyszysz.

Moze tutaj cos znajdziesz dla siebie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co do kabelka scart to odradzam taki za 5zł, po podłaczeniu sygnału scartem lepszej jakośći (od złoconych styków o wiele ważniejsze jest dobre ekranowanie) moze nie zobaczysz róznicy w jakości obrazu ale napewno zobaczysz o ile zmniejszy sie wpływ zakłóceń. Jak miałem podłaczony TV właśnie takim kabelkiem za 5zł z bazaru od chińczyka i jak przebiedał on obok kabli zasilających kolumny to przy lekkim podkręceniu głośności miałam ładne zakłucenia w rytm basu na ekranie, po wymianie na jakiś kabelek za ok 40-50zł nazwy nie pamietam ale gruby solidnie wykonany z metalowymi wtyczkami i podobno z potrójnym ekranowaniem problem zniknoł.

pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.