Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

Parę gorzkich słów na temat załatwiania głośników (a przynajmniej membran) w ten sposób.

Zamówiłem dwie membrany ScanSpeaka 9500 i dwie 9700 i powierzyłem McGyverowi ponad 600 złotych.

Dostałem jedną membranę 9500 mocno wgniecioną ! (czyli praktycznie bezużyteczną, a biorąc pod uwagę używanie z tej samej pary zalecane przez McGyvera obie mogą iść do kosza) i przepakowane w pudełko z wyprawki dziecięcej z polskiego szpitala, nie wyszło więc od Rolfa. Chyba nie ulega wątpliwości, że chciałem dostać w oryginalnym opakowaniu, tak jak Rolf je przesłał z Holandii. Wtedy też nie byłoby problemu, gdzie membrana ulegla uszkodzeniu - u Rolfa czy McGyvera. Nie została uszkodzona przez DHL bo pudełko i styropian, w którym je dostałem są nienaruszone.

To już może nie tak ważne ale przesyłka tych czterech nieszczęsnych, lekkich membran kosztowała ponad 40 złotych (!) - też forma przesyłki nie została ze mną uzgodniona mimo moich wcześniejszych pytań na forum.

Co ty na to, McGyver ?, bo chyba się domyślasz co ja o tym myślę.

PawelP, membrany wysłałem tak jakdostałem od Rolpha, tak jak on je wysłał. ZAWSZE dostaję zamówione membranki zapakowane w ten sposób. Są pakowane w duże zbiorcze wytłoczki styropianowe. Rolph ucina kawałek, pakuje membrany i zakleja wieczkiem z tektury. Ja zapakowałem całość w dodatkowe solidne pudełko ze sztywnego kartonu. Przesyłka była ubezpieczona, więc złóż reklamację u przewoźnika.

A co do formy wysyłki, to organizując zamówienie informowałem, że na terenie Polski będę wysyłał kurierem na koszt odbiorcy i z ubezpieczeniem. Ubezpieczenie jest właśnie po to, żeby przewoźnik ponosił odpowiedzialność za ewentualne zniszczenie cennych przecież głośników. Przesyłka jest droższa niż pocztą, ale MACIE DZIĘKI TEMU MOŻLIWOŚĆ UZYSKANIA ODSZKODOWANIA. W tym kontekście cena przesyłki jest sprawą trzeciorzędną.

McGyver:

Jesteś organizatorem i wykonawcą tego zamówienia więc powinieneś się trochę bardziej utożsamić z moim problemem, którego ja nie zamierzam tak zostawić bo jestem w plecy kilkaset złotych i parę miesięcy. Tym bardziej, że wcale nie robiłeś tego tym razem charytatywnie.

Poniewaz przesyłka od Rolpha doszła do Ciebie, to tylko ty wiesz, czy opakowanie było nienaruszone, kiedy dotarło do Ciebie. Zakładam, że tak, a więc membrana została uszkodzona przy pakowaniu u Rolpha. Taka rzecz może się zdarzyć i rozumiem, że jest jakaś śceżka reklamacyjna. Tylko, że tylko ty możesz ją uruchomić, bo ty byłeś odbiorcą przesyłki. Proponuję e-mail od Ciebie do Rolpha z kopią do mnie. Napiszę ci treść tego maila, potrzebuję tylko 2 rzeczy:

- potwierdzenia powyższych faktów (że przesyłka do Ciebie była nieuszkodzona),

- twojego aktualnego adresu e-mail.

Przesyłka do mnie dotarła nieuszkodzona. Sortowaliśmy głośniki we dwóch z moim przyjacielem Grzegorzem. Membranki oglądaliśmy, były OK, takie też zostały zapakowane w karton po wyprawce dla niemowlaka który Ci się tak nie spodobał. Jak już wcześniej napisałem przesyłka była ubezpieczona, masz prawo do reklamacji w firmie kurierskiej. Natomiast mój aktualny adres mailowy wiadomo gdzie jest.

McGyver:

No to teraz mam wrażenie zupełnego absurdu i czyjegoś braku wyobraźni. To znaczy, że te membrany zostały uszkodzone w czasie transportu kurierem do mnie ??? Jakim cudem, jeżeli twoje pudełko-wyprawka jest nienaruszone, podobnie jak wewnętrzne styropiany ??? Na jakiej podstawie miałbym to reklamować u kuriera ? Jak miałbym mu udowodnić, że jedna z membran nie została włożona już wgnieciona, jeżeli na pudełku nie ma żadnych śladów mechanicznych uszkodzeń (służę zdjęciami jeżeli jest taka potrzeba). Dlaczego za pierwszym razem, kiedy podniosłem tę sprawę, McGyver, nie zająknąłeś się nawet słowem, że membrany były przez Ciebie sprawdzone i były OK ? I co się niby z jedną z nich stało w drodze - rozumiem, że jedyną możliwością jest to, że wgniotła się od potrząsania. Czy to możliwe - ja wątpię ! I co to twoje kosztowne super-ubezpieczenie przesyłki jest w takim razie warte, McGyver ? Mam nadzieję, że jest tu jakieś wyjście, bo na razie zapłaciłem ci kasę, jestem więc twoim klientem, i jestem w plecy sporo kosztującą membranę. Co proponujesz ?

Co do twojego adresu mailowego to nie byłem jedyną osobą, której maile wysyłane na ten z "O mnie" były odbijane.

Dostałem swoje wify, sa nieuszkodzone i wszystko z nimi oki. Przesyłka kosztowała 40 zeta!! brrrr, no ale trudno co robić.

>McGyver Mam do Ciebie serdeczną prośbę! Pisałem do Ciebie 2 maile i wspominałem na forum o mojej nowej zwrotnicy, rozumiem , że jesteś zapracowany, albo nie nasz czasu na takie drobnostki, ale mógłbyś chociaż napisać tak, albo nie. Nie znam się na kolumnach sam nie zaprojektuję zwrotnicy, więc głośniki na razie leżą bezużyteczne. Gorąco proszę o jakiś odzew.

Pozdrawiam.

Jestem nowy na tym forum więc w tym momencie pragnę wszystkich gorąco powitać.

Szukam miejsca gdzie tanio można nabyć XLS'a z MB.

W tym wątku widziałem ceny i te 200 parę Euro bardzo mi odpowiada.

Moje pytanie jest następujące;

Kiedy planowana jest następna partia zakupowa? i co zrobić (z kim kontakt) aby sie do nie załąpać?

Pozdrawiam

Witam

Adik, pomogę, ale w lutym. Teraz nie mam "mocy przerobowych".

W tym tygodniu rozpocznę zapisy na kolejne zamówienie. Zasady będą podobne jak w ostatnim zamówieniu które pilotowałem, można je znaleźć kilka stron wcześniej. Za parę dni wkleję je tutaj jeszcze raz.

McGyver:

chyba jakieś zasady elenmentarne zasady kultury powinny cię zobowiązywać do nieignorowania mojej wypowiedzi w ważnej sprawie parę postów powyżej, skierowanej jednoznacznie do ciebie.

Ponadto proszę o przesłanie numeru listu przewozowego w celu jednoczesnego wyjaśnienia sprawy z DHL.

PawelP, sprawdź pocztę i przestań rozstawiać mnie po kątach. Zastanów się nad formą swoich wypowiedzi zanim coś napiszesz, albo wylej sobie kubeł zimnej wody na głowę.

McGyver:

jestem po sprawdzeniu poczty. Nie dam się sprowokować - nie będę się rozwodził nad tonem, napastliwością, itp. - to każdy może sam ocenić, np. po twoim ostatnim wpisie. Różnica między nami jest taka, że ja mam problem, a ty nie chcesz w nim pomóc, mimo że realizowałeś zamówienie.

W mailu zarzucasz mi, że sam sobie wgniotłem membranę i teraz chcę ciebie naciąć i zdyskredytować na forum. Nie sądź wszystkich swoją miarką. Ja, w odróżnieniu od ciebie, nie staram się czynić nikomu bezczelnych zarzutów, tylko rozwiązać swój problem. Ponieważ widzę, że odpowiadasz na maile na priva, proponuję przenieść tam naszą dyskusję, nie ma sensu innych w nią angażować. Jeszcze raz - potrzebuję numer listu przewozowego - to chyba nie za dużo ?

Taki mały minus wysyłki,na moje pytanie majlowe czy McGyver może wysłać DHL oczywiście nie otrzymałem odpowiedzi, mam umowe z dhl i zapłaciłbym 15zł do 30kg ubezpieczoną wysyłke a tak zrobiło sie 90zł.Trasa tychy-Gliwice. Także jak ktoś zamawia głośniki musi brać poprawke na wysyłke krajową nawet do 100zł.No ale głośniki są tansze.

=> McGyver

Jezeli to nie bedzie duzy klopot, napisz prosze, kiedy planujesz zakonczyc calosc pracy zwiazanej z rozsylka (moze ewentualnie potwierdzenie, jak tylko wyjda juz wszystkie paczki). Naturalnie nie spieszy mi sie szczegolnie, ale bylaby to cenna informacja.

Serdeczne dzieki z gory!

Pozdrawiam,

Lete

wojtek55, 30 Sty 2006, 20:13

>Taki mały minus wysyłki,na moje pytanie majlowe czy McGyver może wysłać DHL oczywiście nie

>otrzymałem odpowiedzi

Wojtek55, przecież ustaliliśmy ze Twoje głośniki mam wysłać do Tarboga razem z jego głośnikami. Nie podzieliliście się kosztami? Nie rozumiem.

Zapytanie wysłałem tobie 6 stycznia niedoczekawszy się odpowiedzi(nie pierwszy raz) głośniki pojechały do Tarboga i tyle.Nawet po podziale wychodz 3 razy drożej.

Pozdrowienia

koniec tematu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.