Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

Wojtek55, jak to trzy razy drożej? To ile kosztowała ta przesyłka skoro zapłaciłeś 90zł? Coś mi się tutaj nie zgadza. Przesyłka 10kg kosztuje 25zł netto,, plus ubezpieczenie 3zł, na koszt odbiorcy dodatkowo doliczają 12zł. Czyli 40zł plus VAT, brutto to bedzie 48,80 do podziału na dwóch. Jezeli kurier pobrał więcej to jest to jakieś koszmarne nieporozumienie które trzeba wyjaśnić. Poproszę o skan lub fotkę rachunku który zostawił kurier.

Za przesyłkę do mnie (głośniki moje i Wojtka) zapłaciłem 91,50. Mam fakturę na tę kwotę. Skan lub fotkę będę mógł zamieścić w czwartek.

Nie wiem dlaczego jest taka kwota, McGyver twierdzi, że powinna być ok. 2x mniej.

Moje podejrzenia :

głośniki wieźli do mnie dwa razy - raz w piątek. drugi raz w poniedziałek.

Gdy w piątek nie dostałem głosników, to w sobotę rano zadzwoniłem (dzięki linkowi na forum) do firmy kurierskiej i panienka powiedziała mi, że przesyłki nie dostarczono, bo adresat jest nieznany (?). Poprosiłem o dostarczenie przesyłki na adres mojego biura w poniedziałek w godzinach pracy (w soboty nie jeżdżą!). W poniedziałek dostałem do biura głośniki, zapłaciłem kurierowi 91,50 zgodnie z fakturą. Na pudełku McGyver napisał prawidłowy adres, lecz na fakturze adres był błędny - nic dziwnego, że pod tym adresem mnie nie znają. Być może dlatego policzyli sobie podwójnie za dostarczenie paczki.

Tarbog, faktycznie zapłaciłeś dwa razy. A ponieważ na liście przewozowym który u mnie wypisał kurier adres jest prawidłowy, to trzeba będzie domagać się zwrotu połowy kwoty. Niech sobie nie robią jaj. Napisz maila do mnie, to uzgodnimy szczegóły.

Z wiadomych względów MC Gyver nie chciał odpowiedzieć.

Ale otrzymałem info od "dodii" , i ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

McGyver,

Wiem, ze powinienem uzbroic sie w cierpliwosc, ale jezeli to mozliwe, odpisz prosze na niedawnego mojego posta w sprawie. Bylo to pytanie, kiedy planujesz zakonczyc wysylke glosnikow. Biegnie juz bodaj trzeci tydzien wysylki, a niektorzy z nas nie maja informacji o jej statusie. Moze jakies podsumowanie z lista, kto jeszcze musi poczekac i do kiedy? Z gory dziekuje za zrozumienie.

Pozdrawiam,

Lete

McGyver, chciałbym wiedzieć - chociaż w przybliżeniu - jak długo będę czekał na mojego Seasa. Gdybyś mógł napisać maila z pytaniem do Rolpha, albo daj mi namiary zamówienia, abym mógł się dowiedzieć sam. Pozdrawiam.

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

McGyver -

"Salmo, dosrywaczu, zajmij się tym sam. Ciekawe czy uzyskasz maksymalne rabaty jakie ja zawsze uzyskuję jako stały klient Rolpha."

Brałem udział w 4-ech zamówieniach.

Twoje wspominam najgorzej .

Z obserwacji ostatniego.

Nie dajesz mi wyboru !

Organizuję więc SZYBKIE zamówienie !

Termin realizacji max.2 tygodnie(głośniki u mnie).

Zamawiam tylko komplety :2 x M18 WH-0808 + 2 x PL27 TG-3506.

Czętni mogą się dopisać tutaj.szczeguły na priv.,email w "o mnie".

Liczba zamawiających ograniczona.

Zamawiasz,Skopiuj post i Dopisz swoje.

1.salmo - komplet Vifek

Nie wiem czemu ale jakos nie darze Pana Salmo zaufaniem:)) (oczywiscie nie znaczy to, ze go nie szanuje- w zadnym wypadku!:P )..

Wole poczekac na zamowienie McGyvera (o ile bedzie organizowane)..

też nie ... ale czytając to wszystko pisze się o McGyverze, wcale bym się nie zdziwił gdyby Nas poprostu olał..bo nie dość że robi to bezinteresownie, nie dość że daje nam możłiwość kupienia rzeczy nie do dostania w polsce po cenach tak przystępnych, że bardziej się nie da , to jeszcze paru ludzi go ewidentnie objeżdża ... nie zdajac sobie sprawy że MG nie żyje z tego zamówienia, a niestety żyć trzeba dzisiaj ... no ale widać, paru ludzi tego nie rozumie.

Po niekąd poprostu interesuje mnie jakie Salmo ma rabaty itd. bo nie bardzo mi sięchce wierzyćw to, że jego warunki są chociaż konkurencyjne z tymi, które może przedstawić McGyver.

I ludzie ...więcej zrozumienia ...

P.S. Jak ktoś nie chce, to nie musi zamawiac za pośrednictwem McGyvera ...może sobie zamówić prywatnie z AC, albo w QBA kupić ... ponad 2 razy drożej...ale głośniczki będe za pare dni ...

-->wovo

Koszt w/w kompletu głosników będzie niższy niż w ostatnim zamówieniu Mc gyver-a!

To jeden powód ,drugi (ważniejszy) to ,że niemam zamiaru więcej czekać miesiącami za głośnikami.

Oraz tydzień czekać za odpowiedzią MG ,jak się sprawy mają.

-->olekbiker "Wole poczekac na zamowienie McGyvera (o ile bedzie organizowane)..

Twój czas i pieniądze,ja dwa razy tego samego błędu nie popełnię.

To wolny kraj,i rynek.Niema monopolu (wiadomo do czego prowadzi)

Salmo:

masz już jakiś konkretny projekt? właśnie robie coś takiego - obecnie czekam na głośniki, które mam nadzieje niedługo otrzymać. na diyaudio.pl jest tam gdzieś mój wątek o tym.....

ogólnie - obudowa 18-22 l, zwrotka od ostinato, skośna przegroda i dolna komora zasypana piachem, układ głośników ala ProAc 2.5...chyba tyle.... wymiary skrzynki (wewnętrzne) 20 x 30 x 100-110 cm.

Jakieś propozycje?

Przepraszam za off topic :)

-->PrzemekElektro

Kiedyś zrobiłem na tym zestawie głośników kol.(foto ponizej) zwrotka jak w O2K.

Grało to w różych objętościach,ostatecznie w ok.25 l.

Ukryta Zawartość

post-933-100007017 1170284553_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.