Skocz do zawartości
IGNORED

Audiovector QR3

Strauss1

Rekomendowane odpowiedzi

Zarówno Audiovectory QR3 jak i AA X-125 nie należą do popularnych sprzętów, więc szansa, że znajdzie się ktoś kto słyszał takie połączenie jest raczej nikła.

Co do samych QR3 to podzielam zdanie kolegi Tonnii99 - dominacja górnego pasma i to w niezbyt przyjemnym wydaniu. Słuchałem QR3 z Naimem XS-2 i Atollem IN200. Większych QR5 nie słuchałem, ale w dwóch różnych salonach podczas luźnych rozmów usłyszałem taką samą opinię - więksi bracia też sypią mocną i nieco drażniącą górą.

Arcam SA30 + Tannoy Revolution XT 8F

https://www.audiostereo.pl/topic/144692-audiovector-qr3/#findComment-4584857

Witaj,

Tak się składa, że słuchałem takiego połączenia i uważam, że jak najbardziej ma sens. Audiovector QR3 nie są ciepło czy ciemno grającymi kolumnami - fakt ale na pewno nie są jakoś wyjątkowo ostre czy jasne. Wystarczy odpowiedni dobór elektroniki i okablowania i spokojnie uzyskamy równy neutralny dźwięk. Na rynku jest wiele ostrzejszych czy jaśniejszych kolumn, również w tym przedziale cenowym. Akurat znając większość modeli Audiovectora muszę stwierdzić, że ten model cechuje się dobrą muzykalnością a choćby wyższa seria SR3 wypada od serii QR jaśniej także moim zdaniem nie ma się czego obawiać zwłaszcza jeśli myślimy o dość ciepło, pastelowo i łagodnie brzmiącej elektronice Advance Acoustic. Rozważyłbym również połączenie ze wzmacniaczami hybrydowymi Vincent lub Haiku. Połączenie z Atollem czy podobnie ożywiającymi dźwięk wzmacniaczami rzeczywiście mogło nie być fortunne. Nic nie zastąpi jednak odsłuchu.

Pozdrawiam,

Michał.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/144692-audiovector-qr3/#findComment-4584964
W dniu 31.05.2019 o 10:15, Strauss1 napisał:

Przymierzam się do zakupu Audiovectorów QR3, czy ktoś miał okazję słuchać ich z Advance Acoustic x-i125? Z góry dzięki za odpowiedź.

Hej.

QR3 oddają dosyć wyraźny przekaz, więc trzeba być przygotowanym, iż dźwięk ze wstęgi będzie ostrzejszy. Sama w sobie konstrukcja na prawdę udana stereofonia na wysokim poziomie, dbałość o detale, dobre zejście na basie. Według mnie połączenie całkiem ciekawe ponieważ charakter grania Advance Acoustic jest w miarę neutralny, aczkolwiek ma też tendencję to pójścia w niższe rejestry co daje efekt lekkiego ocieplenia. QR3 można sparować też z inną elektroniką, np: z lampą Unison Reserch Simply Italy, lub hybrydą Xindak XA-6950(II).

Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu.

https://www.audiostereo.pl/topic/144692-audiovector-qr3/#findComment-4587701

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.