Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon Pearl 20 czy STX Electrino 150

teka

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno zakupiłem zestaw stereo BLOCK V250+ C250+ R250 i poszukuję białych, niewielkich podłogówek. Słucham muzyki: chill, jazz, pop, raczej cicho. Pokój z wnęką o powierzchni łącznej ok. 17m2. Cena za kolumny nie może przekroczyć 1500 zł. Zastanawiam się nad w/w głośnikami, ale ich nie słuchałem. Proszę o poradę,

https://www.audiostereo.pl/topic/145294-pylon-pearl-20-czy-stx-electrino-150/

Warto odsłuchać samemu ewentualnie wypożyczyć kolumny na odsłuch inaczej tylko wróżka Alicja prawdę Ci powie...

Jedne i drugie przypuszczam reprezentują podobny poziom jakościowy raczej niezły jak na cenę. A czy będą dobrze grały w 17m2 nie mam pojęcia to zależy od akustyki pomieszczenia i sprzętu.

Miałem Electrino 150 w 16m. Wystarczą aż nadto (co do mocy). Elektroniki, którą masz nie znam. Elelctrino 150 to niezłe kolumny w tych pieniądzach, ale to nie poziom audiofilski. Solidne stereo dla już wprawnego ucha. W tych pieniądzach możesz jednak kupić lepsze, używane kolumny.

Obydwa zestawy kolumnowe będą dobrym uzupełnieniem Twojej elektroniki. STX zagra trochę bardziej skrajami pasma, bardziej efektownie. Pylon Audio Pearl 20 to spokojniejsze, bardziej miękki brzmienie. Z mojej strony natomiast zasugerowałbym jeszcze trochę większy model Pearl 25. Spokojnie zmieścisz się w cenie, a dźwiękowo moim zdaniem będzie to najlepsza opcja.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję. W sumie to do Pabianic mógłbym się przejechać i posłuchać tych kolumn. Z używanych nic nie widzę w kolorze białym, chociaż pojawiły się takie oto Wilson Raptor 5

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.