Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RXV 450 - kto ma ?


makko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

jesli ktos ma Y RXV 450 to prosze o podpowiedz, jak ustawić i jaka plyte wlozyc do dvd zaby na wyswietlaczu pojawily sie wszytskie literki glosnikow ??? Do tej pory caly czas mam na wyswietlaczu A i B, a dzwiek rozchodzi sie z 5 glosnikow i suba....????

 

Dzieki za wszystkie informacje...

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja miałem problem w drugą stronę nie wiem o co chodzi że mimo że mam tylko 5+sub pojawia mi się tylny.

Włącz np. Dwie Wieże i DTS-ES (na pilocie EX/ES) powinno "zapalić" się wszystko .

 

odpowiedź laika :-))

 

zapraszam do ojego pytania

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

witam. Zeby paliło się więcej głośników musisz mieć płyte nagrana w systemie 5.1 lub 6.1 . Amplituner odczytuje sygnały w jakich nagrana została płyta a nie ile podłączyłes głośników . A słychać wszystkie bo miksuje na dżwiek przestrzenny. To jedna strona medalu. Może też być coś z podłączeniem dvd do ampli lub z ustawieniem ampli. Ja miałem przez krótki moment taką sytuację że paliły się dwa głośniki bo na pilocie nie przełączyłem przycisku dvd . Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Do Jupiter,

 

dzieki za info. No coż u mnie nadal nie wysiwetlaja sie pozostale glosniki poza A i B. Ale spytam jak masz podłączone DVD do ampa: poprzez optyczny czy coaxial ??

Ja tez mam sub A8.2 jak Ci sie sprawuje, jak ustawiles Cross.... ?? Ile Hz ?

 

Co musi być napisane na plytce DVD aby wg Ciebie pojawily sie wszytski glosniki na wyswietlaczu ??

 

dzieki

maciek

 

 

ps a moze masz instrukcje po polsku nop w .pdf ?

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

DVD mam podłaczone przez optical,

co do ustawienia suba to tez mam pytanie w swoim poście

obecnie mam ustawione na ampie crossover na 80Hz a na subie na 100Hz i też zastanawoma się czy to jest odpowiednie ustwienie ( nie wiem czy to amplituner nie odcina sygnału do subwoofera i nie powinno być nastawione na max lub ma minimum-też czekam na wyjaśnienie)

 

co do płytek to wiem że jęsli jestścieżka DTS-ES to zapala mi się tylny surround mimo ze w ustwaieniach

(1 SOUND MENU)mam ustawione NONE (ustawienie głośnika tylneo dźwięku otaczającego SURR B) ale to amplitunaer przy takim ustawieniu jak to wnioskuje z instrukcji - miksuje tylne kanały na TYLKO lewy i prawy

 

Może razem uda nam się coś więcej dowiedzieć od tych znawców bo mocno olewją nowych szczególnie chodzi mi właśnie otemat basów bo nie wiem jak ustawic to odcięcie. Ja mam ustawione BASS OUT na BOTH czyli sygnał LFE jest podawany na subwoofer i na przody

 

link do angielskiego pdf

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

 

ale chyba jest i po polsku

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...

witam mam taki sam problem jak ty tzn. na wyswietlaczu mam pokazane tylko L i R reszta sie nie pokazuje DVD mam podlaczone poprzez kabel optyczny, probowalem tez coaxial i nic. pomimo tego ze mam zestaw glosnikow 6.1 to srodkowego tylu nigdy przy filmach nie slychac (moze dlatego ze narazie nie puscilem nic w DTS). Jezeli udalo ci sie rozwiazac problem z wyswietlanymi glosniczkami to daj znac. Dodam ze juz kilka razy resetowalem na ustawienia fabryczne i nic.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

w twoim innym poście pisalem zebys aktywowaql DTS w DVD.dlaczego?? u mnie na soniarzu jak nie mialem aktywowane to tez mi wyswietlala Yamaha 450 tylko L+P,po aktywacji DTS wszystkie kontrolki od glosnikow sie zapalaja.w ampi wykrywanie dzwieku mam ustawione na AUTO.we wladcy pierscieni mialem ustawione na 5.1 a palily sie wszystkie glosniki na wyswietaczu w ampi,a jak wiadomo wszystkie sie zapalaja przy DTS.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.



  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.