Jump to content
IGNORED

kolumny mirage do onkyo?

kali

Recommended Posts

Chodzi mi o porównanie cenowe mirage frx3 z budŻetowymi produktami podobnej klasy, czyli moim zdaniem tannoye m2, avance omegi mkII, libert 3+. Nie jestem audiofilem, ale słyszę dość dobrze, a chodzi mi o to żeby nie przepłacić tylko zasiąśc w fotelu i przy muzyce (czasem stereo) wypić piwka zaoszczędzone poprzez Wasze doradztwo

(różnica stówek to całe kszynki piwka- jest o co walczyć).

sprzęt ONKYO SR600, odtw PIONEER DV656A i 22 m 2 do zapełnienia.

pozdrawiam.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciężko pomóc, popatrz w recenzjach jakiego dźwięku oczekujesz, Eltax dynamika, Tannoy plastyka, Avance ?? bo z tymi to nigdy nic nie wiadomo

Hidden Content

"Seba" a gdybyś miał właśnie kupić tu i teraz bez gadek o guście i odczuciach, bo tak każdy na forum właśnie odsuwa od siebie wybór, a to jest przecież cel mojego radzenia się bardziej doświadczonych usermuzyków i tak ostateczna decyzja (i wydane pieniążki ) jest moja.

pozdrawiam

Hidden Content

Jak oceniasz swojego Pioneera? To źródło uniwersalne, jeśli się nie mylę to czyta też DVD-A i SACD.

Hidden Content

do 22m podstawki to może okazać się trochę za mało, napewno małe Avance nie dadzą rady z basem, podłogi avance mają czasami problemy a co z małymi podstawkami, już prędzej Eltaxy Liberty 3+ lub Tannoye m2, a może spróbuj podłogowe MX3, są całkiem niezłe i mają niski bas i nie są drogie, ja bym z podstawkowców zrezygnował, ale jak już to chyba Eltax Liberty 3+

Hidden Content

Guest zyzio do Papamek

(Konto usunięte)

Miałem kilka tygodni temu pożyczonego 656 Pioneera na weekend-faktycznie czyta wszystko i to szybko i pewnie. Jeli chodzi o obraz to bioršc pod uwagę, ze ma przetwornik 27 Mhz jest znakomity, prawie w ogóle nie ustępował mojemu Pionkowi 737, a przecież 656 wyglšda jak zabawka w porównaniu do 737. Dwięk w kinie to też rewelka w tej cenie-dynamiczny, z mocnym basem, bez kłujšcych sopranów.DVD Audio/SACD-niestety miałem tylko 1 płytę DVD Audio-tutaj również dwięk był bdb, moze nie jako nadzwyczajnie wyrafinowany, ale przyjemny i wcišgajšcy. Jako odtwarzacz CD 656 jednak znacznie ustępował mojemu 737-płaski, przytłumiony, za spokojny jak dla mnie dwięk.

W sumie jednak b. ciekawe i udane urzšdzenie-cisła czołówka w tej cenie, o ile w ogóle ma konkurentów....

Jeśli chodzi o podstawkowce to właśnie chyba sobie daruję chyba że B&W 303, zacząłem przyglądać się mission 73,

a odnośnie 656... mam go za krótko żeby oceniać- wielofuncyjny- owszem (jak coś do wszystkiego to i do niczego:) ), SACD też na razie tylko w strefie zwykłego CD odtwarzam bo czekam na kable do połączenia 5.1 z amplit., wygląd- trochę taki jednak badzieewny- mały i z plastikami- mam nadzieję że to rekompensata za ciut elektroniki w środku, a CD odtwarza rzeczywiście hmm... mniej jaskrawo niż mój komputerowy CDk toshiby- który lepiej sterował subem (wszystko szło w komp po cyfrze bez zbędnego kod/dekodowania)

więcej może za miesiąc

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.