Skocz do zawartości
IGNORED

DAC 200 - 250zł skomplikowana sprawa

amnesia

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje DAC do kwocie jak w temacie, sprawa dość skomplikowana ponieważ po lekturze internetu przyszło mi do głowy klika kombinacji. Zacznijmy od tego co mam aktualnie.

Zestaw 1

źródło raspberry pi spięte z DAC AUDINST HUD-mx1, podpięty do Sony TA-F555ES II i kolumn acoustic energy ae 109. Muzyka spotify premium, mp3, flac.

Zestaw 2

komputer stacjonarny z integrą + AKG M220. Muzyka spotify premium, mp3, flac.

Sprzęty, które rozważam do zakupu:

1. fx-audio dac-x3

2. DragonFly Black

3. AUDIOPHONICS U-Sabre USB DAC 24Bit/96kHz SA9023 / ES9023 OTG V2.2E

4. X-AUDIO DAC-X6

5. Rozwiązanie stricte pod malinę - Allo Boss DAC v1.2 - karta dźwiękowa dla Raspberry Pi 3B+/3B/2B - https://botland.com.pl/pl/raspberry-pi-karty-dzwiekowe-i-hifiberry/8372-allo-boss-dac-v12-karta-dzwiekowa-dla-raspberry-pi-3b3b2b.html?search_query=allo&results=38

6. propozycje użytkowników forum

Generalnie zamysł jest taki że muszę mieć dwa przetwornik jeden podłączony pod zestaw 1 i drugi pod zestaw 2.

Pomysł 1

zakup dragonfly i podłączenie go pod zestaw 2. Reszta pozostaje bez zmian. Niestety nie wiem jak ma się relacja jakości Audinst - Dragonfly

Pomysł 2

Zakup któregoś z DACów - 1, 3, 4, 6 i podpięcie do zestawu 1 lub 2 w zależności, który od tego który będzie dawał lepszy dźwięk na wyjście RCA, słuchawkowe.

Pomysł 3

zakup allo dac stricte pod maline - zestaw 1 (powoli najmniej mnie to przekonuje) i przeniesienie Audinsta do zestawu 2

Wiem, że temat strasznie skomplikowany i budżet nie wielki ale starałem się opisać wszystko jak najlepiej. Będę wdzięczny za wszystkie uwagi i pomysły 

Przerzucasz hud-a do stacjonarnego PC, a do kolumnowego zestawu kupujesz DragonFly Black. Dla DFB ustawiasz glośność w kompie na 100% i masz dobrze brzmiącego dac-a z wyjściem liniowym, nie zajmującego miejsca i nie wymagającego dodatkowego zasilacza.

Chyba juz to gdzieś czytałeś.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.