Skocz do zawartości
IGNORED

gramofon za 500-800 zł

marcinc

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

inni forumowicze pewnie będą ci doradzać szukanie używanego sprzętu na allegro, albo dorzucenie kilku kawałków i kupienie "czegoś sensownego" :) Mam za sobą już dwa używane gramofony, ale w końcu kupiłem nowego reloopa 2000 MK3 i jestem bardzo zadowolony. Za tę kasę to piękny gramofon, dobrze grający i dobrze wyglądający. W najbliższym czasie wymienię pewnie system na ortofona, ale nawet na taniej Audio Technice 3600 gra lepiej niż moje wcześniejsze gramofony. Poza tym dostajesz gwarancję na sprzęt no i przyjemność własnoręcznego złożenia nowiutkiego gramofoniku.

Polecam reloopa 2000 MK3, a jeśli zadowala cię napęd paskowy, to możesz też przemyśleć reloopa 1000 MK3, jest trochę tańszy.

• Redaktorzy

Uwaga, nowa cena Goldringa GR1! Dystrybutor poinformował mnie, że gramofon kosztuje obecnie 1100 złotych, a nie 1600 jak kiedyś. Warto dołożyć te trzy stówy i mieć porządny gramofon niezłej firmy od razu z wkładką, które w detalu stoi 250 PLN.

Proponuję Reloopa [direct drive] ok.800 ZŁ.

Sądzę że jest solidniej wykonany od może nawet wszystkich ..bądz więkrzośći Projectów!

Cenowo jako sprzęt z gwarancją może być dobrą konkurencją dla second hand.

Jako żę nasza sieć pływa to preferuję direct drive.... w końcu puryśći [i słusznie]uznają tylko belt drive..ale to już dla schorowanych inaczej...

>Darkul,Jóźwa

Czy ktos w Wawie sprzedaje RP-2000 albo GR-1?

Znalazlem narazie Melomana i GMM, a trzeba chociaz z bliska zobaczyc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

WITAM

JAKI WPLYW MA PLYWANIE SIECI NA NAPED BEZPOSREDNI A JAKI NA PASKOWY I JAK TO SIE MA DO BRZMIENIA

PRZYZNAM ZE NOSZE SIE Z ZAMIAREM ZAKUPU Reloopa PASKOWEGO ZAWSZE SLYSZALEM ZE PASEK JEST LEPSZY DO SLUCHANIA MUZYKI

PROSZE O JAKIES WYJASNIENIE TEMATU ZAZNACZAM ZE NIE JESTEM schorowanych inaczej...

> Czy ktos w Wawie sprzedaje RP-2000 albo GR-1?

GR1 znajdziesz też bezpośrednio u dystrybutora w Babicach pod Warszawą:

Ukryta Zawartość

Ja tam kupiłem wkładkę Goldringa.

Ukryta Zawartość

witam

mozesz cos napisac o GR1 czym sie rozni od regi P2 (poza aktualna cena) czy GR1 wart jest grzechu

mam zamiar zmienic daniela na cos do 1000 zl (+/- troche o ile bedzie potrzeba) myslalem o reloopie 1000 paskowym ale nie wiem czy to dobry pomysl plyty ktore beda sluchane to kilkaset sztuk klasyki troche jazzu itp w 90% tloczenia "bratnich" panstw moze masz pomysl na gramofon i wkladke do takiego repertuaru i takich tloczen przedwzmacniacz jest NADa PP2 wzmacniacz Amplifon WT II

pozdrawiam koty ja mam szczura

Między tym co mają w Audio Forte na pólkach a tym co widać na stonie www jest spora rozbieżność. Najlepiej zadzwonić lub się przejechać do sklepu osobiście. Nie, najlepiej jednak się wybrać w odwiedziny.

P.S.

Nie jestem pracownikiem, ani udziałowcem, nie liczę na rabarty za tzw. klakę.8-))))

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.