Skocz do zawartości
IGNORED

Quadral TitanMk2 Quadral Vulkan Mk2

kontur

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos z szacownego gronum wie moze ile ma cm glosnik basowy w Vulkanach Mk2? Poszukuje (w dobrej cenie) Quadrali wlasnie z tej lini. Moze ktos ma do sprzedania?

[obrazekLUKASZ-243748_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/14668-quadral-titanmk2-quadral-vulkan-mk2/

kontur, czy Ci się coś nie pomieszało ? :))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety nie panie Wezu. Tamte Titany mk2 facet niestety sprzedal zanim do niego dojechalem jakiemus chyba znajomemu wiec szukam dalej. Zamieszczona fotka jest z ebaya i sa na niej Vulkany a nie tytany. ( Vulkany maja okolo metra wysokosci i duzo slabsze parametry) Choc wygladaja prawie identiko przynajmniej na zdjeciu... Wiec szukam dalej i jakby ktos mial do sprzedania to jestem chetny...

Mam aktualnie Quadral Aurum Vulkan - nówka i się nie dziwię, że Kontur chce coś podobnego kupić. Naprawdę warto. Co za szczegółowość i jaka glębia, ale raczej trudne do kupienia z drugiej ręki. Ja kupiłem w sklepie i od dłuższego czasu przeglądając różne stronki audio i ogłoszenia w necie to jeszcze nie spotkałem ogłoszeń z tego zakresu sprzętu. Tamto Titan na Allegro widziałem i to było jedyne. Możesz mieć problem z kupnem.

[obrazekLUKASZ-244107_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przesiadam sie ztakich atlasow visatona i potrzebuje so;idnej konstrukcji...

[obrazekLUKASZ-244166_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

basowy jak basowy ale jako średniotonowy siedzi tam Isophon PSM120Alu, mam coś takiego w układzie aktywnym i b.dobrej obudowie i lepszego średniego tonu nie słyszałem do tej pory

W trakcie usuwania konta.

kontur, trudno Ci będzie znaleźć takie duże kolumny a jednocześnie dobre jak np Jm&Lab Utopia czy Wilson Audio.. Quadral i Visaton to podobny poziom -zamiana jednych na drugie to ryzyko chyba.

sorki, że sie wtrącę ale quadral i visaton rożnią sie znacznie, ten pierwszy jest adresowany do audiofila a drugi dlla masowego odbiorcy, gra ładnie ale nawet po schemacie zwrotnicy widac, że ma konturowany dźwięk, głośniki wysokotonowe Visatona mają duże podbarwienia przy kilkunastu kHz itp

W trakcie usuwania konta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.