Skocz do zawartości
IGNORED

Roksan kandy k3 jakie kolumny

janusz74

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, proszę o krótką poradę które z tych głośników spasują do Roksana

Monitor audio bronze 6

Kef r500

Acoustic energy ae309

Pomieszczenie 28 m

Muzyka różna (oprócz disco polo)?

I jaki CD do tego, Roksan k3. Czy może coś innego?

Dziękuję za wszelkie sugestie

https://www.audiostereo.pl/topic/146908-roksan-kandy-k3-jakie-kolumny/

A tak na marginesie, nie ma czegoś takiego jak Kandy K3. Roksan nie produkuje i nigdy nie produkował takiego modelu. Po prostu K3. Jako alternatywa dla KEF - Audiovevtor QR 3. Uzywane pojawiają się czasem w bardzo rozsądnych cenach. MA Bronze zdecydowanie poniżej poziomu wzmacniacza. Szkoda go na takie głośniki

6 godzin temu, piotrek7 napisał:

A tak na marginesie, nie ma czegoś takiego jak Kandy K3. Roksan nie produkuje i nigdy nie produkował takiego modelu. Po prostu K3. Jako alternatywa dla KEF - Audiovevtor QR 3. Uzywane pojawiają się czasem w bardzo rozsądnych cenach. MA Bronze zdecydowanie poniżej poziomu wzmacniacza. Szkoda go na takie głośniki

Piotrek 7 sluchales te Q3?Slyszalem ze sa troche jasne.Do tego K3 moga pasowac.

54 minuty temu, bartoszek32 napisał:

Do tego K3 moga pasowac.

I pasują. Bardzo dobre połączenie. Choć KEF wcale nie są gorsze. Wszystko zależy od konkretnych upodobań. Dwa różne style ale oba mają sporo do zaoferowania

33 minuty temu, Huberto1984 napisał:

Sluchalem tego roksana z kef r700 I to byla porazka. Ostro, wysokie szumy. Wedlug mnie to zle brzmialo.

Powierdzam

Jak był nowy. A kable Chorda tylko potęgowały problemy.

Po wygrzaniu dźwięk bardzo fajnie "ułożył się". Ani śladu ostrości. Góra raczej wycofana. Wyeksponowana średnica. Bas fajnie podkreślający rytm. Bardzo przyjemnie się tego słuchało

6 godzin temu, Huberto1984 napisał:

Sluchalem w salonie wiec mozliwe, ze wzmak byl swiezy.

Miałem go u siebie przez 2 lata więc wiem trochę na jego temat. Nowy - jasny. Potem bardzo przyjemnie grający wzmacniacz

Witam,
Bardzo często zestawiamy Roksana K3 z Monitor Audio Bronze 6,  Pylon Audio Diamond 28 czy Audiovector QR3.  Najdokładniej zagrają QR3 ale warto zaznaczyć, że górne pasmo jest bardzo wyraziste i przeznaczone dla osób, któe szukają brzmienia szczegółowego. Monitor Audio Bronze 6 to delikatniejszy przekaz z mocniej zaakcentowanym dołem. Pylon Audio Diamond 28 to duża uniwersalność, brzmienie muzykalne z mocnym, mięsistym basem. 
Najlepiej byłoby odsłuchać poszczególne zestawy i ocenić samemu. 

Pozdrawiam 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Godzinę temu, Q21 napisał:

Monitor Audio Bronze 6

Ale to zdecydowanie nie jest poziom przystający do tego wzmacniacza. Jako rozwiązanie tymczasowe, ok. Jako docelowe - nie ma sensu. 

Oczywiście, to bardzo dobry wzmacniacz i pewnie sensowne byłoby przeznaczenie na kolumny większego budżetu i poszukanie wśród wyższych modeli. Dlatego zapraszamy do salonu na odsłuchy. Najpierw posłuchamy kolumny podane przez kolegę, mieszczące się w budżecie, zawsze w takich sytuacjach na koniec pokazujemy rozwiązania w pełni wykorzystujące potencjał wzmacniacza. Decyzja jednak nie należy do nas.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

12 minut temu, Q21 napisał:

zawsze w takich sytuacjach na koniec pokazujemy rozwiązania w pełni wykorzystujące potencjał wzmacniacza.

AQ Labrador - ciekawe jak to by zabrzmiało z K3

On 10/6/2019 at 3:48 PM, piotrek7 said:

roksan-kandy-k3-amplifier.jpg

Just now, janusz74 said:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

6 minutes ago, janusz74 said:

Ukryta Zawartość

Napisałem tak , bo dużo firm piszę roksan kandy k3 , jeżeli cię zdenerwowałem tym wpisem to przepraszam.

Po za tym i tak spróbuję połączyć to z monitor audio bronze 6 bo już zamówiłem wzmacniacz "k3", dać "k3" i CD di "k3" chociaż kusi mnie parasound halo ale tu będę miał problem z doborem odpowiednich kolumn, chociaż słyszałem że kudos super 20 to dobre rozwiązanie.

Oczywiście , że monitor audio bronze 6 to na rozgrzewkę.

Ja nie jestem już bardzo młody, moje zainteresowanie stereo zaczęło się w latach 90-tych i niestety dużo mnie przez ten czas ominęło ale najwyższy czas to nadrobić?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

44 minuty temu, janusz74 napisał:

, jeżeli cię zdenerwowałem tym wpisem

Nie. Po prostu nie ma takiego wzmacniacza.

46 minut temu, janusz74 napisał:

Oczywiście , że monitor audio bronze 6 to na rozgrzewkę.

Tylko, że taka rozgrzewka oznacza późniejszą sprzedaż ze stratą. Lepiej kupić coś, co przystaje poziomem do wzmacniacza i pokaże jego potencjał. Daj spokój rozgrzewce, tylko stracisz poeniądze

51 minut temu, janusz74 napisał:

kusi mnie parasound halo ale tu będę miał problem z doborem odpowiednich kolumn,

Absolutnie nie. Golden Ear, DT, czy może jako najlepszy wybór- REVEL

43 minutes ago, piotrek7 said:

Nie. Po prostu nie ma takiego wzmacniacza.

Tylko, że taka rozgrzewka oznacza późniejszą sprzedaż ze stratą. Lepiej kupić coś, co przystaje poziomem do wzmacniacza i pokaże jego potencjał. Daj spokój rozgrzewce, tylko stracisz poeniądze

Absolutnie nie. Golden Ear, DT, czy może jako najlepszy wybór- REVEL

Masz na myśli jakiś konkretny model REVEL?

Słuchałeś może parasound i możesz się czymś podzielić?

Dziękuję

31 minut temu, janusz74 napisał:

możesz się czymś podzielić?

Tylko tym, że to bardzo dobry wzmacniacz, w oparciu o który możesz zbudować sobie bardzo ciekawy zestaw. Natomiast pomyśl o dzielonce. Niedawno u dystrybutora była do wyrwania w bardzo dobrej cenie. Zestaw P5 i A23

36 minut temu, janusz74 napisał:

Masz na myśli jakiś konkretny model REVEL?

Ukryta Zawartość

Ta seria byłaby najrozsądniejszym wyborem.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.