Skocz do zawartości
IGNORED

h/k dvd 22 i yamaha dvds-550- na goraco

Smaru

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie potestowalem obydwa wymienione w tytule dvd z wylaczeniem kwestii audio, (urzadzenia import- allegro).

sprzet: telewizor sony kv32cs75, kabel - scart profigold pgv7392(bardzo polecam do klockow z tej polki).

oto moja subiektywna opinia z bardzo wstepnego testu:

1) wrazenia wizualne zdecydowany +++++ dla h/k

2) jakosc obrazu: h/k rewelacyjny, yamaha bardzo dobra (nie mialem mozliwosci przetestowac PScan)

3) funkcjonalnosc ocena bardzo dobra na remis - yamaha maly plusik za menu ekranowe po polsku (mimo ze sprzet ze z importu), h/k plusik za podswietlany pilot, choc sam pilot taki sobie

4) mozliwosci bardzo dobre w obu przypadkach maly+dla yamahy za divix

5) napedy: porownawalne- oba testowane urzadzenia pracowaly cichutko zarowno przy odtwarzaniu wszystkich dvd, jak i cd-r, cd, mp3. tu mile zaskoczony jestem yamaha -naczytalem sie opinii na forum ze jej naped jest dupy bo glosny itd ale testowany przeze mnie egzemplarz pracowal cichutko, dzialal bez zarzutu i niczym nie ustepowal h/k bardzo dobremu pod tym wzgledem

6) czytanie plyt - ZDECYDOWANY ++++ dla yamahy. yamaha czyta WSZYSTKO - nawet porysowane plyty dvd -r i to bez bez najmniejszego problemu.

tu jestem troche zawiedziony h/k poniewaz wylozyl sie na tych samych plytach dvd -r (dvd +r jeszcze nie probowalem). czytal tylko plyty dobrych firm (tdk, verbatim), dobrze nagrane, plytki w bardzo dobrym stanie (nieporysowane). w innym wypadku poprobkowal, pobrobkowal i konczylo sie to wysunieciem tacki z plyta. czyli laser jest bardzo czuly i wrazliwy na wszelkie wady . potwierdza sie ze yamaha ma chyba niektore flaki philipsa bo philips znajomego takze wzystkie te plyty czytal bez zajakniecia.

na szczescie ja ogladam niemal wylacznie oryginaly ale obiektywnie trzeba przyznac ze w bezposrednim porownaniu odnosnie czytania tych samych plytek dvd -r h/k 22 zdecydowanie ulegl yamaszce. albo mialem jakies dziwne plyty :)

Moj wniosek po pierwszych testach:

W wypadku testowanych przeze mnie urzadzen: nie taka yamaha zla i nie taki h/k dobry jakby sie wydawalo po zamieszczanych na forum opiniach.

Dla wyjasnienia: ja kupilem h/k, szwagier yamaszke.

Pozdrowienia

https://www.audiostereo.pl/topic/14715-hk-dvd-22-i-yamaha-dvds-550-na-goraco/

test kompletnie nie kompletny:).A dlatego ze nie testowałes najwazniejszego,czyli jakosci brzmienia z tyk klocków.A po czesci z tego powodu jest wybierany dvd h/k a nie yamahy przez ludzi.To co podałes tez jest wazne ale pamietaj,dla niektórych to moze byc całkowicie pomijalne jak maja choc troche zapędów audiofilskich;)

Pozdrawiam

Elfan, powtarzam co zaznaczylem na wstepie - nie testowalem kwestii audio, wiec nie wypowiadam sie narazie na ten temat. Co do reszty testu - tak jak rowniez zaznaczylem byl on wstepny i ukierunkowany na pewne kwestie wiec nie nalezy z niego wyciagac pochopnych wnioskow.

Nie okreslilem tez wyzszosci jednego dvd nad drugim - ze wzgledow ktore wymieniles jestem zadowolony ze swojego wyboru - a to z prostego powodu ze divix dla mnie sie nie liczy, wypalanych dvd praktycznie nie ogladam, interesuje mnie glownie jakosc obrazu i przyzwoite stereo. Ktos inny, majacy odmienne kryteria powinien dokonac odpowiedniego dla siebie wyboru.

Pozdrowka

Smaru,

gdybyś zaczął testowac również kwestię audio to wtyczke od Yamahy wyrwałbyś z gniazdka....

Ja wybrałem właśnie dla dźwięku i obrazu harmana ale czasami tęsknie za wieloformatowością yamahy.

Słuchając rozumu....

elfan - nie ma sprawy - pora byla cokolwiek nocna ;)

foni - no coz czasem nie da sie miec wszystkiego ;))) najwazniejsze ze ja jestem zadowolony z h/k, szwagier z yamahy i jest ok. kazdy ma to co mu pasuje.

swoja droga zastanawiam sie czy warto do h/k 22 zainstalowac upgrade dostepny na stronce harmana. w sumie zaden problem ale nie bardzo sie orientuje jaka z tego bedzie korzysc i czy jest sens sie w to bawic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.