Skocz do zawartości
IGNORED

wymiana lamp pre Cary Audio SLP98

ciszyn11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Padła mi jedna z lamp w przedwzmacniaczu Cary Audio SLP98L.  Są tam 4 lampy Sylvania 6SN7GTB (po 2 na kanał). Byłbym wdzięczny za radę, czy powinienem wymienić dwie lampy w tym samym kanale, czy może po jednej na kanał? Wolałbym nie wymieniać wszystkich jeśli to możliwe.

Z tego co widzę ciężko z dostępnością tych lamp. Rozważam zakup chińskich CV181-Z Treasure Gold lub jakieś NOS 6F8G z adapterami. Prośba o pomoc w doborze. Zależy mi na gładkim brzmieniu z dobrą holografią. Dzięki wielkie

https://www.audiostereo.pl/topic/147150-wymiana-lamp-pre-cary-audio-slp98/
3 godziny temu, ciszyn11 napisał:

lampy Sylvania 6SN7GTB

Posiadam pomierzoną kwadrę lamp Sylvania 6SN7GTB z pudełkami. Nie jestem z nimi za szczególnie związany emocjonalnie, więc moglibyśmy się zgrać. Mógłbym np. w rozliczeniu przyjąć Twoją ocalałą parę plus tą jedną "sierotkę". Do dogadania.

4 godziny temu, McGyver napisał:

Posiadam pomierzoną kwadrę lamp Sylvania 6SN7GTB z pudełkami. Nie jestem z nimi za szczególnie związany emocjonalnie, więc moglibyśmy się zgrać. Mógłbym np. w rozliczeniu przyjąć Twoją ocalałą parę plus tą jedną "sierotkę". Do dogadania.

Chętnie. Skontaktuję się mailowo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.