Skocz do zawartości
IGNORED

CA Azur 540D Problem

bartq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam komplet CA 540R/C + ProAc studio 125.

Z dźwięku jestem ogólnie zadowolony ale mam parę pytań do użytkowników tego sprzętu (540D).

Podczas słuchania płyt CD mechanizm odtwarzacza pyka. Zależy to od płyty na niektórych pyka cicho a na niektórych głośniej. Jak słucham muzyki cicho lub jak się podczas utworu mało dzieje to słyszę to pyk pyk... o częstości 2x/s. Trochę mnie to irytuje...

Drugi problem to sygnał RGB wysyłany przez SCART. Na starym TV gdzie na sztywno ustawiam RGB wszystko jest OK ale na nowym Panasonicu sygnał się nie przełącza na RGB tylko idzie przez compositive. W menu DVD ustawione na RGB przez SCART. Później wyczaiłem, że brakuje w SCART na chyba 16 pinie napięcia +3V. Jak podłączyłem bateryjkę tą TV się przełączył, ale nie będę tam za każdym razem przykładał bateryjki. Nie wiem czy ten typ tak ma czy coś jest nie tak. Poza tym TV nie przełącza się automatycznie na 16:9 jak na innych DVD tylko muszę ręcznie przełączać.

Jak ktoś ma jakieś propozycję to śmiało.

Pozdr Bart!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/14726-ca-azur-540d-problem/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.