Skocz do zawartości
IGNORED

TEAC A-R650 problem

szymon1977

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadły mi w ręce 2szt TEAC A-R650. Zakupione jako nowe jakieś 5lat temu, i od tego czasu grały po cichutku, 24godz na dobę w restauracji. Na pierwszy rzut oka i ucha, wszystko jest ok. Ale:

1szt - przyciski i gałki trzeszczą, 

2szt - po godzinie cichutkiego odsłuchu z mini-monitorkami od micro przełączył się w tryb Standby (obudowa chłodna). 

Na co wskazują objawy? Czy to już śmierć? Mi te wzmacniacze nie są do niczego potrzebne, wolałbym uczciwie sprzedać za grosze, albo uczciwie wyrzucić...

...choć szkoda mi je wyrzucać, bo to, co wyciągneły z mini-monitorków przeszło oczekiwania. Słucham już drugiej płyty - niby bez basu, ale z wielką przyjemnością... ups, wciśnięty jest loudness. 

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

https://www.audiostereo.pl/topic/147890-teac-a-r650-problem/

Szkoda wyrzucać, w pierwszym przypadku zapewne selektor/ potencjometr wprowadza zakłócenia do całego układu, bo mało prawdopodobne, żeby wszystkie na raz zużyły się w tym samym czasie, w drugim przypadku pewnie zabezpieczenie "trzyma", bo tranzystory i/lub rezystory emiterowe się "skończyły", bo to dość częsta przypadłość Teac-a.

55 minut temu, szymon1977 napisał:

"trzeszczące potencjometry"

crackling pots

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

5 godzin temu, Krzaku666 napisał:

Nie lepiej naprawić i sprzedać jako sprawny ?

Sam nie potrafię, a w UK elektronik więcej weźmie niż to warte.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.