Jump to content
IGNORED

DENSEN DEMAGIC

arekk17

Recommended Posts

Czy ktos wie ,gdzie mozna kupic plytke Densen Demagic w Trojmiescie?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• 9 months later...
Guest kotbury

(Konto usunięte)

Jestem sceptykiem, z reguły nie wierze w rózne cudowne dodatki itp. Jednak ten temat bardzo mnie zaciekawił i postanowiłem spróbować pożyczonej płyty Fadeovera.

Wygląda na to, że ta płyta usunęła pewien problem. Na poczatek moze sprzet: wzmacniacz Diora WS504, CD

WS502, kolumny DIY, kable głośnikowe skretka 2x2,5mm2. Kolumny sa dosc duze, zajmuja sporo miejsca w pokoju, dlatego na jednej z nich (LEWA!) stoi maly telewizor, obok jest stacjonarny komputer i monitor 17". Druga

jest wolna od takich dodatkow. Pisze o tym, bo chyba ma to znaczenie kluczowe. Teraz problem: problemem bylo glosniejsze odtwarzanie, przedwszystkim srednich tonow, z lewego kanalu. Moje pierwsze przypuszczenie - wzmacniacz sie zwalil. W sluchawkach jednak nie bylo takich wyraznych roznic, raczej bylo rowno. Drugie podejzenie - zwrotnica w lewej kolumnie niedomaga, wiec wymienilem kondensatory, przelutowalem wszystko i zamienilem kolumny stronami, przez ~2 dni bylo OK. Potem wrocilo wzmocnienie lewego kanalu. Na sluchawkach nadal bylo rowno. Zapuscilem sciezki gemagnetyzujące i wygrzewające. Nie zauwazylem poprawy brzmienia, a tego sie spodziewalem, dzwiek sie chyba pogorszyl, zrobil sie jakis taki drewniany, z drzazgami :)

Wkrotce potem, musialem wyjsc z domu i wrocilem po kilku godzinach. Wlaczylem CD i sie zdziwilem, bo lewy

kanal gral rowno z prawym.

Dodatkowo zmieniła się jeszcz jedna rzecz: po tych dziwnych dźwiekach, telewizor, któremu do tej pory nie przeszkadzały jakieś pola magnetyczne z kolumny, zmienia kolor na dole. Nieekranowwane głosniki dopiero teraz dają znać o sobie.

Powyższe " doświadczenia " zostały przeprowadzone pare dni temu, czekałem na jakieś zmiany, ale jak na razie wszystko jest OK.

Wygląda na to, że w moim wypadku płyta zadziałała, co prawda nie poprawiając dźwięk ale poprawiając kolumnę :))

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.