Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw na biurko do 3-4 tys zł

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, 

Szukam zestawu stereo do postawienia na biurku przy monitorze. 

Będzie służył do słuchania muzyki (różnej) i gier. 

Pokój 25m2, ale głośniki będą koło metra od uszu. 

PC bez osobnej karty dźwiękowej. 

Polecono mi zestaw SMSL A6 + głośniki Bowers & Wilkins 607.

Z góry dziękuję za propozycję i rady. 

https://www.audiostereo.pl/topic/149376-zestaw-na-biurko-do-3-4-tys-z%C5%82/

Te B&W to dobry pomysł, elektroniki nie słuchałem. Polecam umówić się w kilku salonach na odsłuchy. Masz możliwość podłączenia kompa tylko po usb, czy jest tam jakieś inne wyjście cyfrowe, np optyczne?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

10 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Masz możliwość podłączenia kompa tylko po usb, czy jest tam jakieś inne wyjście cyfrowe, np optyczne?

jest wyjście mini jack i usb rzecz jasna

10 godzin temu, Zigg napisał:

Zadałem na YouTube pytanie kolesiowi co prowadzi swój kanał o głośnikach - jego sugestia to PSB P5

Tyle tego do wyboru, że można zgłupieć.

Każdy poleca co innego. Te PSB też mamy i możesz tez ich odsłuchać odwiedzając nas. Zapraszam ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

9 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Każdy poleca co innego. Te

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) też mamy i możesz tez ich odsłuchać odwiedzając nas. Zapraszam ?

Poczytałem trochę, pooglądałem recenzji i wybór zawęziłem do PSB P5 i Triangle Borea BR-02 

Amp to będzie IOTAVX SA3

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
21 godzin temu, Tomek_waw napisał:

IOTAVX SA3 nie ma wejścia USB. Jeżeli na biurko i do tak wydajnych kolumn jak Borea to weź sobie coś jak SMSL SA300.

przepraszam za pytanie może nie na poziomie, ale czy ten sprzęt ma wbudowany DAC ? Nie widzę tego w specyfikacji.

W dniu 4.03.2020 o 20:16, Zigg napisał:

Poczytałem trochę, pooglądałem recenzji i wybór zawęziłem do PSB P5 i Triangle Borea BR-02 

Amp to będzie IOTAVX SA3

Na twoim miejscu zostałbym przy b&w 607 grają zdecydowanie lepiej i są solidnie wykonane, co nie można powiedzieć z PSB p5 oczywiście są tańsze, ale tu wolałbym dołożyć. 

Cześć,

Zdecydowanie lepszym wzmacniaczem od smsl jest Topping mx3, który gra swobodniej i nie zawęża sceny dźwiękowej. Kolumny B&W to dobry wybór jeśli lubisz dynamiczne brzmienie. Alternatywą dla nich mogą być Pylon Audio Diamond Monitor, które zagrają przestrzenniej i potężniej.

Rozwiązaniem mogą być także Audio System Saxo 7 Active, które posiadają wszystko co trzeba, nie zajmują dużo miejsca i nie męczą przy długich odsłuchach.

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny zestawu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.