Jump to content
IGNORED

jakie zestaw głosników do denona 3802 ??

kret

Recommended Posts

posiadam amplituner denon 3802 i chciałbym zakupić jakiś zestaw głosników fronty/center i 4 efektowe + subwoofer, co byscie polecali do kwoty około 4 tys zł ? myslę o kodzie CV20F / CV21C / CV21S / SW-1211 , ale nie jestem przekonany do końca ...

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Posłuchaj Dali i Wharfedale oraz B&W - ale one są trochę droższe. Podejrzewam, że po odsłuchu nie kupisz Kody.

(za 4,5 tys masz zestaw Wharfedale 9.6 - przód, 9.CS - center, 9.1 - tył, SW-150 - sub - te 9.6 to tylko jeśli pkój odpowiednio duży)

Hidden Content

zapomniałem dodać właśnie o pomieszczeniu - jest to salon ok 45 m2 ale kino bedzie stało tylko na jego połowie - jeśli to ma jakiś wpływ; proszę o dalsze porady - są dla mnie wyjątkowo cenne :)

Hidden Content

osobiście do tak dużego salonu polecam zakupić coś z oferty B&W, albo Paradigma, względnie JBL-a... bardzo ważne będzie też dobranie odpowiedniego subwoofera... obawiam się też, że niestety nie uda Ci się zamknąć w podanej przez Ciebie kwocie. Po prostu nie warto stosować żadnych półśrodków, lepiej zwiększyć, o ile to mozliwe, budżet i kupić od razu coś, z czego będziesz naprawdę zadowolony przez dłuższy czas. A podany przez Ciebie amplituner jest bardzo dobrym urządzeniem, więc zapomnij o kupowaniu zestawów i zabaweczek w cenie 2000 pln, bo szkoda byłoby nie wykorzystać potencjału, jaki w nim drzemie.

Pzdr,

Hidden Content

ja proponuje b&w sam posiadam denona 2802 i jestem zadowolony z tego zestawienia gra u mnie z dm303 i center z tej samej seri subwufera jeszcze nie mam ale to juz nie dlugo :) i nie wiem jaki to bedzie myslalem o infinity lub b&w.

w kazdym bac razie polecam te glosniki komplet kosztowal mnie 600 euro (4 satelity i centralka )

Hidden Content

• 2 weeks later...

zgodnie z radami udałem się na odsłuch, granice cenowe troszkę podwyższyłem i wziąłem pod uwagę droższe zestawy, chociaż nie jestem w tym względzie fachowcem pozwolę sobie podzielić się moimi wrażeniami bo są moim zdaniem mocno zaskakujące :)

znalazłem z możliwością odsłuchu na H/K modelu nie pamiętam,ale jakiś niski za ok 2200 zł głośniki :

Wharfedale Pacific Evo 30

JBl E100

JBl Xti60

Magnat modelu nie pamietam za ok 1400/szt

GrandHigh modelu nie pamiętam za ok 3450/szt

wynikiem byłem troszę zaskoczony bo najgorzej wypadły Wharfedale , całkowite dno, a tanie nie były (2100 /szt), zero jakiegokolwiek "powera" wszytko przytłumione, zduszone;

dalej grandhigh - dużo lepiej ale poniżej tego czego oczekuję, czegoś mi brakowało;

następnie magnat - i tutaj zaskoczenie wysokie tony takie jak trzeba ale prawie zero basu, odpadły;

JBL Xti60 - jest wreszcie bas ! prawie jak trzeba ale za to góra tragiczna ...;

na koniec E100 i tutaj zaskoczenie - to jest to czego szukam !!! zdecydowanie ! bas szybki, mocny, mają "powera" , góra jest również dobra, najlepsza z tych co słuchałem ! metallica, propain, garou, enya, gun's'n roses - wszytkie moje testowe płyty wypadły znakomicie, wziąłem inne ze sklepu i też było super ! na koniec dodam że w sklepie czekał facet na następne odsłuchy ze swoimi płytami, dość obeznany jak zauważyłem i potwierdził że najlepiej gra JBL E100 i także był dość zaskoczony że to JBL

chciałbym jeszcze gdzieś odsłuchać Diamondy 9.6 i Paradigm Monitor 9v4 ale na razie nie miałem jak;

czy polecacie coś jeszcze w cenie do 3500 za parę przodów ?

z góry dzięki za rady

P.S. kody harmony już nie kupię - słuchałem też, wcześniej, nie ma porównania do E100;

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.