Skocz do zawartości
IGNORED

Przetwornik DAC z EDW

Gość Redneb

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Gość Redneb

(Konto usunięte)

Czyżby nie było elektroników na tej grupie.

Pozwalam sobie odswieżyc temat bo wydaje mi sie arcyciekawy.

Autor zaleca nawet prowadzenie ścieżek pod odpowiednimi katami,o rozdzielaniu mas

juz nie wspomnę.Pod względem elektroniki właściwie bezbłędny (znacznie bardziej profesjonalnie zrobiony niż model z EP ).Kostki do jego budowy znajdują się np.w creek 4300,

i jest to chyba najtańszy cd z cristal 4390.Można zastosować 4396(ostatnio robi na nich

przetworniki kustagon.

https://www.audiostereo.pl/topic/1500-przetwornik-dac-z-edw/#findComment-17791
Gość Redneb

(Konto usunięte)

Właśnie dlatego się pytam.

Zawodowo jestem związany zupełnie z inną branżą,więc jeśli ktoś zapyta np o precesję Larmora lub potencjały wywołane-może jest w tym trochę audiofilizmu,to chętnie udzielę odpowiedzi , jeśli pytanie miałoby dotyczyć alfa centauri lub techniki makijażu to sprawę

przemilczę ,bo odpowiedż typu inni się malują a ty się nie znasz byłaby nie na miejscu.

Nie traktuj tego jak riposty-domyslam się o co Ci chodzi.Są tylko 2 możliwości -albo Cię

trafia,że ktoś jest w stanie coś zmontować co normalnie kosztowałoby wielokrotnie więcej albo znasz się na rzeczy i uwzględniasz np elektrostatykę,jitter,zakłócenia elektromagnetyczne,stabilizację clocka ,jakość zasilania,wzajemne oddziaływania sygnału w sąsiednich ścieżkach,ochronę antywibracyjną i inne zmory konstruktorów to rozumię że chcesz oszczędzić komuś ewentualnych rozczarowań. Mam nadzieję ,że tak właśnie myślałeś. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/1500-przetwornik-dac-z-edw/#findComment-17808
Gość Redneb

(Konto usunięte)

Dokładnie. Bardzo fajna gazeta,jak sama nazwa wskazuje-dla wszystkich.Idealna do rozpoczynania przygody z elektroniką , a jednoczesnie zawsze znajdzie się coś dla

bardziej zaawansowanych.zresztą ma swoją stronę internetową- zobacz sam(warto)

Przetwornik był w numerze 3 lub 4 z tego roku -opracował go bardzo mądry człowiek

w forum czytelników(czytałem również inne jego opracowania ,stąd mam wyrobione zdanie.

Artykuł był bardzo okrojony - dlatego właśnie poszukuję czegoś więcej.

Elektronika jest tak szeroką dziedziną ,że nawet profesjonaliści coś dla siebie znajdą.

https://www.audiostereo.pl/topic/1500-przetwornik-dac-z-edw/#findComment-17822

Jest w 4 Poprzednio szukałem w 3 w spsie treści na ich koszmarnej stronie www (ichnie aplety javy wywalają Mozillę) i za nic znalezc nie mogłem:)). A ten DAC jak zrozumiałem z Twojej wypowiedzi to jest na CS4390. Ale co jest jako "odbiornik" może CS4812 albo CS8414? Jakie są stabilizatory napięcia? Sam się zastanawiam nad zmajstrowaniem czegoś na CS4390 tylko jeszcze nie wiem czy zrobić oddzielny wolnostojący DAC czy wstawić sam CS4390 do jakiegoś budzetowego odtwarzacza. Układy wyjściowy ma być na triodach (prawdopodobnie E88CC) w układzie Long Tailed--> wtórnik Withe'a tak aby dał sobie radę z wysterowaniem słuchawek. Projekt jest w mooocno wstępnej fazie.

https://www.audiostereo.pl/topic/1500-przetwornik-dac-z-edw/#findComment-17828
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.