Skocz do zawartości
IGNORED

Wątek kulinarny imienia Atmega


skynyrd
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, kazik-t napisał:

ognisko z drzewa akacji i piesek na kiju...któś się boi sprubować?

podaj dokładniejszą recepte ....bo takie zaczepki to kazdy idiota umie pisac .

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez atmeg
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj u mnie była pieczeń wołowa z sosem pomidorowym i kanapkowym, eksperyment Poprawiony, już zaktualizowany przepis pod filmem.

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...

W grudniu zeszlego roku, porwalam sie na przepisy Magdy Gessler: Barszcz czerwony, uszka, pierogi z kapusta i grzybami.. Barszcz wyszedl po prostu obledny..

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_4508-min-min.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jesli juz jestesmy przy burakch, tutaj cos dla zwolennikow razowego chleba (unikam/redukuje spozycie przennych produktow).

Lekko podtostowany chleb, oblozony mozarella, burakami (podgotowanymi) i avocado. calos wypedzlowana olejem z przyprawami i ponownie wsadzona do piekarnika

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_5707.thumb.jpg.bcde7465da18d9c8e22efe8ded4ea1e5.jpgPo kilku minutach gotowe. Jeszcze troche Balsamico i do dziela
IMG_5703.thumb.jpg.9993c2561f36ab8136433480f935a3e4.jpg
I jeszcze raz cos dla tych, ktorzy unikaja jasnego (przennego) pieczywa.
Zamiast chleba i bulek -> nalesniki z razowych platkow owsianych

All you need:
Razowe platki owsiane
Jajko
Mleko
Sol
Mikser

IMG_5658.thumb.png.c1989f0bf53dafe9227e5a0316aa0c2a.pngIMG_5659.thumb.png.2716ce199c6cb53f56bcf2e34e10751b.pngA co polozycie na nalesnik, jest waszym wyborem
- wedzony losos + szmand + koper
- szynka + szmand + rucola
- kwark + dzem
- ...
IMG_5660.thumb.jpg.6c6c36dd588abe5bd59610a03693f0cb.jpgIMG_5661.thumb.png.9fcbb2aa0438aab6890d76b827588567.png

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Fajne to xajas , ja bym jeszcze przelamala avocado sokiem z limonki ? A skoro juz przy Avocado jestesmy to polecam paste z avocado: avocado sztuk kilka, sok z limonki, peczek kolendry, sol, pieprz, szalotka drobno posiekana - samo lub na chlebek- mniam!

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj petarda przepis! Wszystko wyszło! Warzywka grillowane z piekarnika! Miód w gębie! Proste, szybkie. Jak tego nie zrobicie, to kiepsko! Składniki pod filmem (duża męska porcja)

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...

W Biedronce Łopatka WP za pół ceny. Nie wyczymnołem i kupiłem i zrobiłem i zjadłem (dużo ?)

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 20210126-211639.jpg 20210126-212801-1.jpg 20210126-213017.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
16 minut temu, Piotr_1 napisał:

W Biedronce Łopatka WP za pół ceny. Nie wyczymnołem i kupiłem i zrobiłem

 

Jak ją zrobiłeś?

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
10 minut temu, seniortelefono napisał:

 

Jak ją zrobiłeś?

Ja zrobię przepis wideo, bo to tak mi wyszło dobrze że jestem rozmontowany, pół kilo na raz zjadłem.

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
3 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Ja zrobię przepis wideo, bo to tak mi wyszło dobrze że jestem rozmontowany, pół kilo na raz zjadłem.

 Rzeczywiście wygląda obiecująco ? Nie zapomnij dać linka.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
13 minut temu, seniortelefono napisał:

 

Jak ją zrobiłeś?

2 średnie cebule czerwone, 1 papryka czerwona spora, 2 łyżki keczupu, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1-2 łyżeczki koncentratu paprykowego węgierskiego, 2 łyżeczki majeranku, 0,5 łyżeczki tymianku, 0,5 łyżeczki cząbru, 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego, 3 ząbki czosnku duże, pieprzu sporo, ocet balsamiczny ciemny - dużo - z 5 łyżek dałem albo lepiej żeby zakwasić pod swój smak. I to wszystko na 1kg łopatki. 3 łyżki wody i sos był zmielony przed wszystkim w blenderze i potem to mięso się w tym robiło, było wcześniej opalone dokładnie ze wszystkich stron na gorącym garnku, 4h, 150stC w naczyniu metalowym w piekarniku. Potem na kuchence jeszcze trochę żeby minimalnie sos zredukować, zagęścić. Pieprzu dość sporo, soli też sporo poszło - do smaku do sosu na końcu

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cos „bezmiesnego“ jako szybki snack
Slodkie kartofle z dippe
All you need

Slodkie kartofle
Olej
Peperoni
Sol
Jogurt
Kwark
Mieszanka wloskich przypraw
Tymianek
Sezam

Kartofle pokroic i wypendzlowac olejem z przyprawami




Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_5887.jpgIMG_5886.png

25 minut w piekarniku i sprawa gotowa

IMG_5883.jpgIMG_5884.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ciag dalszy „bezmiesny“

Cannelloni z Ricota i Szpinakiem

farsz z mieszanki
ricota
swiezy mlody szpinak (lekko podgotowany i pokrojony)
cebulki
duzo przypraw (sol, pieprz,..)
galka muszkatolowa
parmezan

sos pomidorowy jak do Spagetti

sos beszamelowy (maslo, mleko, maka)

1. Foremka z piekarnika zalana sosem
2. Cannelloni ladnie nafaszerowane ulozone na sosie
3. Po wierzchu wypedzlowane resuta sosu
4. calosc zalana sosem beszamelowym
5. I znowu „popryskana“ reszta sosu pomidorowego

50min w piekarniku

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_5847.jpgIMG_5848.jpgIMG_5849.jpg

gotowe

IMG_5852.jpg

smacznego

 

IMG_5854.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
W dniu 27.01.2021 o 15:24, xajas napisał:

Cos „bezmiesnego“ jako szybki snack
Slodkie kartofle z dippe
All you need

Slodkie kartofle
Olej
Peperoni
Sol
Jogurt
Kwark
Mieszanka wloskich przypraw
Tymianek
Sezam

Kartofle pokroic i wypendzlowac olejem z przyprawami



 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_5887.jpgIMG_5886.png

25 minut w piekarniku i sprawa gotowa

IMG_5883.jpgIMG_5884.jpg

Robiłam dosłownie parę dni temu (w sumie po raz 2 w życiu) i mam kłopot. Mianowicie nie udaje mi się uzyskać 'chrupkości', czyli wychodzą takie jak.. (no nie chcę porównywać.. ? ).

Piekłam już w różnej temp., różne wielkości (i z termo-obiegiem i bez..) i oczywiście osuszyłam po umyciu etc. Niestety wychodzą klapnięte.. W internetowej studni wyczytałam, że jak chce się uzyskać chrupkość batatów (piekąc je) to wcześniej trzeba je zamrozić.. Ta opcja mnie nie przekonuje, tym bardziej, że nie używam zamrażarki, ponieważ wszystko robię na swieżo, zamrażarkę włączam tylko latem, na potrzebę kostek lodu ? Być może masz większe doświadczenie i poradzisz jak ten problem rozwikłać. Oczywiście tylko pieczone wchodzą w grę. Smażone na głębokim oleju odpadają.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
2 godziny temu, Natalia Cattiva napisał:

Robiłam dosłownie parę dni temu (w sumie po raz 2 w życiu) i mam kłopot. Mianowicie nie udaje mi się uzyskać 'chrupkości', czyli wychodzą takie jak.. (no nie chcę porównywać.. ? ).

Piekłam już w różnej temp., różne wielkości (i z termo-obiegiem i bez..) i oczywiście osuszyłam po umyciu etc. Niestety wychodzą klapnięte.. W internetowej studni wyczytałam, że jak chce się uzyskać chrupkość batatów (piekąc je) to wcześniej trzeba je zamrozić.. Ta opcja mnie nie przekonuje, tym bardziej, że nie używam zamrażarki, ponieważ wszystko robię na swieżo, zamrażarkę włączam tylko latem, na potrzebę kostek lodu ? Być może masz większe doświadczenie i poradzisz jak ten problem rozwikłać. Oczywiście tylko pieczone wchodzą w grę. Smażone na głębokim oleju odpadają.

Znam ten problem. Ale jedynym rozwiazaniem (ktore podobnie jak ty odrzucam) jest uzycie frytownicy ("glebokiego oleju").

Ale frytownica jest No Go

Dlatego z wielu ulubionych frytowanych dan (np. frytowane kalamary) zrezygnowalem.

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xajas
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Za to tutaj cos, co nie wymaga frytownicy.
Cos dla tych, ktorzy uwazaja na to co jedza i probuja pewne produkty wyeliminowac lub zredukowac.

Unikam przennego/bialego pieczywa i zamiast bulek na sniadanie robie nalesniki z razowych platkow owsianych.

All you need
- platki owsiane
- mleko
- jajko
- rozpuszczone maslo (minimalnie)

Do oblozenia nalesnikow (co kto lubi)
- kwark
- jogurt
- hummus
- wedzony losos
- tunczyk
- roastbeef
- parma szynka
- serrano szynka
- salata zielona
- rucola
....

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_5659.pngIMG_5660.jpgIMG_5661.png

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xajas
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzis byl „miesny“ dzien (raz w tygodniu wystarczy).

850g lokalnej krowki, dry aged.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  
IMG_5943.thumb.jpg.8b1d0bc7f94d7abe3ff90d3eb23a8ef5.jpgKazda strona 3 minutki na grylu
IMG_5953.thumb.jpg.da91f460fba14e73d7d0ca73c21317c1.jpgA potem w maselku z przyprawami na 30 minut do piekarnika
IMG_5954.thumb.jpg.257e58aef896465e878106770bd97438.jpgGotowe
IMG_5955.thumb.jpg.d0950383aee2fd8e5dabbe108effed51.jpgDo tego cyganione „risotto“ z potartego kalafiora
IMG_5952.thumb.jpg.a2918c4f208688ed80435d170bcc04f2.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Dzisiaj cos dla cierpliwych

Gniocchi z grzybkami i boczkiem

All you need

- starsze (nie mlode/swieze) maczne kartofle 1kG
- maka 100g
- jajko (1 szt.)
- sol

- olej
- cebulka
- boczek
- grzybki
- duzo pietruszki
- przyprawy

Kartofelki nie sa gotowane. Kartofelki wsadzamy na 1 godzine do piekarnika przy 200 stopniach, a dopiero potem obieramy ze skory.

Gotowe gniocchi wyjmujemy z wody ok. 1-2 minuty po tym, jak wyplynely na powierzchnie.

Reszta mowi sama za siebie

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_6184.thumb.jpg.7f4f3b498c9510263634d10f193c46fe.jpgIMG_6185.thumb.jpg.4135bd1f6a52aebaeea3315eb29a20d3.jpgIMG_6186.thumb.jpg.0e47ca501fb7daeb1322914d74adbdcf.jpgIMG_6182.thumb.jpg.51e3d3b4e62ac41ab25a924fc8d38ab5.jpgIMG_6188.thumb.jpg.ef5b7f217d3c21afd0a041514933bfab.jpgKto nie lubi grzybow, bierze gorgondzole, lososia, szpinak, maslo+cukier+cynamon, jajko,...
Tysiac mozliwosci

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

BTW.

To sa moje ulubione

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_6192.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
6 godzin temu, il Dottore napisał:

Tłusto i czwartkowo! ?

 

 

Zamordują tego biedaka...

Jaką wyjątkową k**wą być trzeba, by tak wykorzystywać osobę niesprawną intelektualnie?

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat.