Skocz do zawartości
IGNORED

Wątek kulinarny imienia Atmega


skynyrd
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dalej mam bana na pisanie w "polityce" dobrze ze niemam bana na frytki.

Frytki mrozone ale ciete z ziemniaka nie formowane z jakiej tam masy ziemniaczanej , umieszczam je w frytkownicy na 4 minuty i mam frytki .Pozdrawiam starych .

To takie info ze zyje i mam siem dobrze.

A w temacie to doskonale swoj warszat w robieniu gulaszu z wołowinki ,juz kilka wersji zrobiłem ,pyszności ale doskonale przepis.

---------------------amoże zaatakowac bocznice smakami ------------------------

wtedy znalazłby sie ktos kto by to wykasowal ...............zli ludzie .

serio ostatnio pracuje nad boskimi proporcjami w pysznej potrawie zwanej gulaszem.z wolowinki.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Co do innych spraw ,zle sie dzieje w UE ,bardzo zle . ale to nie na ten temat.

pewnie założe nowy temat Polityczny ale musze to przemyśleć ,dopracować tak zeby nie mógłbyĆ atakowany tak latwo .

pozdrawiam zarlokow ?

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Octopusa jeszcze nie mielismy

45min podgotowany w rosole
Przyciety na kawalki
Marynowany w oleju z czosnkiem i przyprawami
Rownoczenie marynujemy papryke i grzybki
Wszystko laduje na na kilka minut na grylu
Serwowane na salacie

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_6551.thumb.jpg.57237796ada1c6133acc3cb6302c2c9b.jpg

IMG_6552.thumb.jpg.4c9997fe4b94b6c792bf4c78102a762f.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wspomnienie sprzed 3 tygodni. Golonka marynowana w piwie, potem gotowana a potem pieczona z własnoręcznie utartym chrzanem i zimnym pifkiem. ?

Chleb upiekła żona a musztarda Królewska ze Słowacji.

xlarge

Środek ma się rozpływać w ustach a skórka chrupać. Wtedy jest zrobiona prawidłowo. ?

1211112843033526272

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
51 minut temu, xajas napisał:

Ile czasu gotowane, a ile pieczone

Powiem Ci jak moja mama: aż będzie dobre. ?

Na oko:  najpierw moczysz w piwie całą noc, potem 3 godziny gotowania (warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i tajny składnik - goździki!)  i minimum godzina pieczenia po posmarowaniu zajzajerem. Zajzajer: miód, musztarda, majeranek, czosnek z praski, soya sos.

Ale... aż będzie dobre. Aż mięso będzie mięciutkie wskutek gotowania (ale nie przegotowane bo ze skóry zrobisz galaretę i nie zapiecze się. A pieczemy aż skórka zachrupie, wystarczy pociągnąć po wierzchu widelcem i wiadomo. Jak widelec szura, to jest dobra. ?

Przepis na chrzan mogę dać bo mam zajebisty.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
Powiem Ci jak moja mama: aż będzie dobre.
Na oko:  najpierw moczysz w piwie całą noc, potem 3 godziny gotowania (warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i tajny składnik - goździki!)  i minimum godzina pieczenia po posmarowaniu zajzajerem. Zajzajer: miód, musztarda, majeranek, czosnek z praski, soya sos.
Ale... aż będzie dobre. Aż mięso będzie mięciutkie wskutek gotowania (ale nie przegotowane bo ze skóry zrobisz galaretę i nie zapiecze się. A pieczemy aż skórka zachrupie, wystarczy pociągnąć po wierzchu widelcem i wiadomo. Jak widelec szura, to jest dobra.
Przepis na chrzan mogę dać bo mam zajebisty.

Chrzanu nie potrzebuje (w sasiedniej wsi jest trzech nawiekszych producentow chrzanu) ale za reszte wielkie dzieki. Marynade musze wyprobowac.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
3 godziny temu, il Dottore napisał:

 

Ale... aż będzie dobre. Aż mięso będzie mięciutkie wskutek gotowania (ale nie przegotowane bo ze skóry zrobisz galaretę i nie zapiecze się. A pieczemy aż skórka zachrupie, wystarczy pociągnąć po wierzchu widelcem i wiadomo. Jak widelec szura, to jest dobra. ?

Na uzyskanie takiej chrupiącej skóry to najlepiej po gotowaniu podziurawić ją widelcem, albo wykałaczkami i pokryć solą, lub solą z octem ryżowym i odstawić do lodówki na kilka godzin. Sól wyciągnie wodę ze skóry co spowoduje, że będzie chrupka. Na Youtubie są filmy jak zrobić cryspy pata, albo cryspy pork belly.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj cos milego na przegryzke, Tomahawk Steak

Kazda strona 3min w beaferze, a potem 20min w piekarniku 90°C

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )


Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )



IMG_6569.thumb.jpg.96d1656952ae6b02984e08027e9fa006.jpgIMG_6570.thumb.jpg.c620251221060da79f1c6352a98a3021.jpgIMG_6571.thumb.jpg.9373c131994f586c56888a62d715f8e2.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Zachciało mi się hotdogów takich jak na Orlenie.

Ej, a tą folię to się ściąga? 🙂

xlarge

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Poniewaz dostalem cos dla wegetarianina, zabralem sie za przygotowania na Saltimbocca alla Romana (w wersji „hiszpanskiej“ )

Dobra, ale nieprosta zabawa

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
 
IMG_6852.thumb.jpg.7c468056bea6ec4223149ee605e3765e.jpgIMG_6853.thumb.jpg.d80566b373d33b240365f096e98ffde3.jpg
IMG_6854.thumb.jpg.8bf3d178b5dd555bae6568fcca641b20.jpgIMG_6855.thumb.jpg.c4d32613b9c7c98ebb96014cbaacc549.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ciag dalszy zabawy.
Rolady cielece oblozone szynka i szalwia.

Uwaga: nie solic i z iloscia szynki nie przesadzac, bo jest bardzo slona.

Reszta mowi sama za siebie

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_6871.thumb.jpg.c1f6cdb930b20e4a4d56e092532b4e2d.jpgIMG_6872.thumb.jpg.a7a025d5007124019610216345ce9680.jpgIMG_6875.thumb.jpg.c330f4e2d1b9c14fa429d97a38e071d6.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 4 tygodnie później...

Rybki na kolacje 😉

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...

Ja wczoraj zainaugurowałem sezon grillowy. Dlaczego dopiero w Dzień Dziecka? Bo dotychczas pogoda mi kolidowała z wolnym. A wczoraj i pogoda we wsi cudna i wolne, więc grill, pifko i muzyczka! 🙂

Kupiłem 2 ładne stejki T-bone oraz w polskim sklepie karkówkę. Żona sobie zaordynowała piersi, bo świniny ani wołowiny nie lubi. Mięso w zajzajer i pojechaliśmy na spacer do lasu. Po powrocie rozpaliłem wungiel otworzyłem pifko, włączyłem Spotify na głośniku bezprzewodowym, żeby i somsiad złodziej miał coś z życia 😉 - i do roboty! 🙂

xlarge

1246510089036693504

1246510310967443456

1246510609220444160

1246511304129875968

And finally... sos czosnkowy własnej roboty.

1246511598093324288

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zbuduj sobie daszek nad grillem, to wtedy sezon grillowy trwa 12 miesiecy w roku.

Czy zaszczepiles sie przed piwem?

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xajas
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
2 godziny temu, xajas napisał:

Czy zaszczepiles sie przed piwem?

Zaryzykowałem. Dzisiaj coś kicham ale liczę że naturalny interferon z czosnku pokona siłę Corony. 🙂

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 2 miesiące temu...
  • 5 tygodni później...
W dniu 12.08.2021 o 14:06, JuG napisał:

MĘSKI PRZEPIS. SMAŻENIE JĄDER BARANA.

Uwielbiam ten kanał! Tak trzeba żyć! 🙂

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
5 godzin temu, jackk napisał:

Dla mnie ten sposób to totalna popelina. No ale ja się może nie znam…

Do czego bym się przyczepił , to do mięsa...Najlepszy byłby nie za bardzo zmielony antrykot. 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Antrykot szkoda mielic.
Antrykot wsuwam w kawalku

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 2 miesiące temu...

jako starter, dlaczego nie

Ze wzgledu na aktualnie ograniczone mozliwosci gotowania, bardzo by mi to pasowalo.
Juz zawsze chcialem miec „wyspe kuchenna“.
I nareszcie sie takiej dorobilem

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To najnowszy trend: „reduced to the max“

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xajas
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
32 minuty temu, xajas napisał:

zawsze chcialem miec „wyspe kuchenna“.

Wyspa zajebioza. A propos kuchni - siostra teraz chciała wymienić AGD: kuchenke, płytę, piekarnik, lodówkę itp i tego co chciała w Polsce NIE MA i nie wiadomo kiedy będzie. Pojechała do Reichu (ma za płotem) a tam też NIE MA, ale można zamówić i dostarczą. Ale nie do Polski. Szczęściem jej kumpela mieszka w enerdówku (bo taniej dom kupiła niż wołali w Polsce) i tam dowiozą a potem siostra musi zatargać graty do PL.

Co za czasy! 😞

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat.