Skocz do zawartości
IGNORED

marantz_pm_68_g za ile??

Wajman

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar sobie kupic marantz pm 68 g

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

opyla sie go kupic za tyle kasy? (1k zl)

gdzie ew moglbym go kupic taniej...? jestem zielony w temacie...

do niego chcialbym kolumny maestro II 130/180. bedzie doprze?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/15094-marantz_pm_68_g-za-ile/

Jakiś czas temu Marantz PM 68 posaedł na allegro za jakieś 700 zł co prawda był czarny ale też w stanie bdb i z pilotem także nie jest to jakaś super okazja no chyba że zależy Ci na kolorze złotym.

1000 za PM68 to trochę dużo, ale z drugiej strony to dobry wzmacniacz i warto go mieć, warto też później stuningować, dostaje skrzydeł. Kolumny Maestro 130 mają ładne i solidne obudowy i dobre midwoofery, ale projekt jest skaszaniony, należałoby tuningować od razu, wtedy zagra naprawdę dobrze (zobacz ten wątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) . Poniżej 1000 za parę można się zastanowić.

Ukryta Zawartość

Wajman, to dobry klocek, szczególnie pod tuning, nie ma on 4x155W ale 2x chyba około 100W, mocy użytecznej czyli w zakresie 20-20kHz. Jest to naprawdę sporo. Dzisiejszy PM7000 to dokładnie TEN SAM wzmacniacz.

Pozdrawiam

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

na kolorze mi nie zalezy. liczy sie tylko wydajnosc. moze moglibyscie zaproponowac cos innego w tej cenie? jak sie ma

Ukryta Zawartość

do tego marantza ?

co z maestro 180. dopre sa? na tunningowaniu sie nie znam wogole.... wogole nie jestem w temacie.

Ukryta Zawartość

Wajman, ja mam podobny (PM78) też bliźniacza konstrukcja plus klasa A, po tuningu wzmak staje się na prawdę niezły, jeśli sam sobie nie zrobisz zleć to np McGyver -owi, dodam, że wg jego wskazówek robiłem swojego i jest OK,

P.s. Mc opa 2132 wypadł rewelacyjnie w moim, miodzio, 2134 jednak jest ciut inny.

pozdro

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

mam 2,5 k zl. co za ta cene kupic? nie moge przekroczyc tego limitu... zamierzalem kupic marantza + maestro 180, ale jak dojdzie do tego jeszcze tuning wzmaka to przekrocze napewno... co za ta cene?

gdzie ten priv? dzis dopiero zalozylem sobie konto... jakos nie moge znalezc tego priva u Ciebie...

Marantz OK. Maestro kup raczej 130, są mniej spieprzone. Jak dasz mi do tuningu wzmaka i kolumny razem, to masz zniżkę. Mail: [email protected] Trzeba było kliknąć mały napis "o mnie" pod moim nickiem po lewej. Tylko nie klikaj "ignoruj" bo moich wpisów już nigdy nie zobaczysz :-)))

-->Wajman, za czarnego PM68 600zł - maks. 700zł, ale 7 stówek za kompletnego, tzn. 3x P (pilot, pudło i papiery). Za "złotego" stówę mniej ( bo brzydki :) , na szczęście obudowa za radiator nie robi więc tylko brzydki, zamiast brzydki i bez sensu... ).

Ekipa dobrze mówi, bardzo ciekawy wzmacniacz.

Pilot i owszem ważny, ale można dokupić za 30zł, więc jego brak należy traktować raczej jako pretekst do obniżenia ceny. Pudło i papiery po cholerę? Mogę zrobić ksero tych papierów jak komuś zależy. Jak ktoś ma złotego i mu się nie podoba, to ja się chętnie wymienię na frontpanele i pokrywy, o ile stan idealny.

"Acha i jeszcze gościu bredzi, nie ma tam toroida, tylko zwykły kwadratowy, ale za to jak w spawarce :) "

tzn ze nie jest "Wykonany na bazie transformatorów toroidalnych" tylko zwyklych kwadratowych?

Ukryta Zawartość

The other was the PM-80, at ECU900 or so, a matching 100W class AB integrated amp that could be switched to pure class A output, in which case it delivered 20 of the finest sounding little Watts one could get for the money.

Alas, the mighty CD-80 was discontinued long time ago. But the PM-80 has been with us ever since. First as the PM-82, with remote control, then a PM-80 MkII, a PM-80SE, and finally a super-duper version, the PM-90SE. And now, now we have the PM-78 which allegedly continues the bloodline. At only ECU500...

Jest to kontynuacja starego, dobrego Pm-80

Ukryta Zawartość

Bzdura. Te wzmaki mają całkiem inną konstrukcję, a w PM80 było na oko ze dwa razy większe trafo. Mam oba w domu w tej chwili i dłubię sobie (a właściwie to komuś) w PM80. Jestem pod wrażeniem. Flaczki zacne.

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...

wreszcie sprawa zalatwiona!!! :P troche dlugo to trwalo nie powiem, ale doszlo do skutku. w koncu zakupiony zostal przez mc gyvera wzmacniacz pioneera i ztunningowany przez niego + jego kolumny. zestawik doszedl do mnie jakis tydzien temu (mielismy troche problemy najpierw z marantzem w ktorego zrezygnowalem, pozniej czekalem dosc dlugo, potem poczta rozwalila troszke sprzet :/) i gra pieknie! [: do kazdego typu muzyki jest dobry (troche death metal itp dziwnie tylko brzmi) i stare nagrania... ale to i tak niezbyt czesto jes tu mnie grane wiec jestem w 100% zadowolony! po takim oczekiwaniu... mcgyver jest godny polecenia i zaufany z niego czlowiek [: polecam!

Właśnie, uważajcie z pocztą. Tym wzmacniaczem tak rzucali, że mimo kilkucentymetrowych styropianów obili obudowę (na szczęście z tyłu) i urwało się połączenie trafolka od standby z płytką. Oczywiście o reklamacji nie chcą słyszeć, bo przecież doszło. Kupione w necie płyty CD też dochodzą, tyle że każda ma rozpieprzone stemplem w drobny mak pudełko. Koperty bąbelkowe nic dla nich nie znaczą, walą stemplem jak młotkiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.