Skocz do zawartości
IGNORED

Chord Qutest czy Teac NT-505

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam Node 2i i nie wiem czy go zostawić i dokupić dac Qutest czy kupić Teac NT-505 lub Lumin D2 żeby ograniczyć kable.

Słucham wyłącznie Tidal Hifi

Dzięki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

https://www.audiostereo.pl/topic/150978-chord-qutest-czy-teac-nt-505/

Dostałeś tutaj na forum garść informacji w jakie sprzęty celować, teraz najwyższa pora chociaż wybrać się na odsłuchy i samemu wybrać, bo widzę że trochę liczysz że wybiorą za Ciebie forumowicze. A tym wyborem możesz być usatysfakcjonowany, ale też może się zdziwić negatywnie.Najlepiej to wypożyczyć do domu i posłuchać dłużej w swoim zestawieniu.  Jak odsłuchasz kilka sprzętów będziesz wiedział na czym stoisz i poszerzysz Swoją wiedzę.

W dniu 14.06.2020 o 22:16, Artistplant napisał:

Witam, mam Node 2i i nie wiem czy go zostawić i dokupić dac Qutest czy kupić Teac NT-505 lub Lumin D2 żeby ograniczyć kable.

Chord! ? 

40 minut temu, Artistplant napisał:

Macie sprawdzone z 3 kable żeby potestować?

Nie jestem kablowym fetyszystą. Uważam, że kable powinny być dobre ale należy zachować zdrowy dystans do tej branży. Bo ceny chore a specjaliści od marketingu dwoją się i troją. Od kilku lat używam 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

na wtykach Neutrika. W połączeniu z Teac NT-503 nie odczuwam potrzeby jakichkolwiek zmian

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Artistplant napisał:

Macie sprawdzone z 3 kable żeby potestować?

sprobuj mb diamond (srebrny) . Ja mam podlaczony cedek i w porownaniu do zwyklego kabla jest czysciej i przejrzysciej. scena bardziej klarowna a i niskich jest dosc. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Godzinę temu, Mikelas76 napisał:

sprobuj mb diamond (srebrny) .

Srebro plus złoto, takie info od producenta.

Posiadam ten kabel i polecam ,ale trzeba sprawdzić u siebie czy pasi.

16 minut temu, grzesinek32 napisał:

Srebro plus złoto,

W konstrukcji wykorzystano ten drut?

Ukryta Zawartość

Po co kupować, jeśli samemu można pokombinować i zrobić sobie taki kabel? 

Ukryta Zawartość

6 minut temu, piotrek7 napisał:

W konstrukcji wykorzystano ten drut?

Nie wiem jaki.

Kombinować to lubią kombinatorzy.?, a tak na poważnie nie mam czasu, chęci i zdolności do takich diy , ale jak najbardziej polecam takie rozwiązanie.Zawsze coś w kieszeni zostanie , a efekt może być podobny lub lepszy.

Edytowane przez grzesinek32

U

3 minuty temu, grzesinek32 napisał:

Nie wiem jaki.

Kombinować to lubią kombinatorzy.?

Można też wierzyć w opis producenta i zbawienny wpływ druta srebro złoto. 

?👈

35 minut temu, rafal735r napisał:

Można też wierzyć w opis producenta i zbawienny wpływ druta srebro złoto

sprawdzony i zostal w systemie. Warto miec taki.

Ty odrzucasz "wiare" w kable, twoja sprawa. 

26 minut temu, grzesinek32 napisał:

Byle przyzwoicie grał

I gra. Kupilem uzywke i jest lepsza niz neotech Nei3001. 

48 minut temu, piotrek7 napisał:

Po co kupować, jeśli samemu można pokombinować i zrobić sobie taki kabel? 

tez tak samo mysle, chociaz kombinowanie moze byc bolesne finansowo jesli nie wyjdzie. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

38 minut temu, Mikelas76 napisał:

sprawdzony i zostal w systemie. Warto miec taki.

Ty odrzucasz "wiare" w kable, twoja sprawa. 

Tak. Za dużo miałem w systemie wzmacniaczy, DACów i źródeł żeby zaprzątać sobie głowę kablem. Żeby to zrozumieć trzeba przejść przez wiele etapów. W pewnym momencie człowiek uświadomi sobie że kabel ma nikłe znacznie w systemie. Ale co kto woli. Można wydawać pieniądze na bezpieczniki i wtyczki. 

?👈

17 minut temu, rafal735r napisał:

Można wydawać pieniądze na bezpieczniki i wtyczki. 

Tego jeszcze nie sprawdziłem, ale resztę słyszę , "niestety".

22 minuty temu, rafal735r napisał:

Tak. Za dużo miałem w systemie wzmacniaczy, DACów i źródeł żeby zaprzątać sobie głowę kablem. Żeby to zrozumieć trzeba przejść przez wiele etapów. W pewnym momencie człowiek uświadomi sobie że kabel ma nikłe znacznie w systemie. Ale co kto woli. Można wydawać pieniądze na bezpieczniki i wtyczki. 

Jak nikłe ma znaczenie to też zależy od łączonych klocków. Niektóre reagują więcej a niektóre są jakby nieczułe na zmianę kabli. Też przeszedłem przez tą drogę "kablarza" i sam nie wiem z czego to wynika ale zmiany są. Można sobie zrobić samemu kabelki bezpieczne niskim nakładem - i mieć punkt odniesienia. Mówię tu o kablu na metry Mogami i wtykach Neutrik. Jest to bardzo b. zrównoważony interkonekt ( tzw. studyjny ) i w zasadzie nic mu nie brakuje oprócz ..... no właśnie - dla każdego będzie to coś innego. Sugestia czy wygląd. We wszystkim trzeba zachować rozsądek ale to przychodzi z czasem, wiekiem.

7 godzin temu, Jargier napisał:

Jak nikłe ma znaczenie to też zależy od łączonych klocków. Niektóre reagują więcej a niektóre są jakby nieczułe na zmianę kabli. Też przeszedłem przez tą drogę "kablarza" i sam nie wiem z czego to wynika ale zmiany są. Można sobie zrobić samemu kabelki bezpieczne niskim nakładem - i mieć punkt odniesienia. Mówię tu o kablu na metry Mogami i wtykach Neutrik. Jest to bardzo b. zrównoważony interkonekt ( tzw. studyjny ) i w zasadzie nic mu nie brakuje oprócz ..... no właśnie - dla każdego będzie to coś innego. Sugestia czy wygląd. We wszystkim trzeba zachować rozsądek ale to przychodzi z czasem, wiekiem.

Ja zrobiłem sobie RCA na Canare i wtykach Amphenola z tego co pamiętam. Leży sobie, bo używam XLR. 

?👈

• 6 miesięcy później...
W dniu 14.06.2020 o 22:16, Artistplant napisał:

Słucham wyłącznie Tidal Hifi

Dzięki

Jak się ten Teac spisał? Został? 

• 2 miesiące później...

Czas na zmiany....jaki streamer tidala bedzie pasował do Denafrips Ares? Wiem że Lumin U1 mini, ale może coś tanszego? Ma ktoś Lindemann Bridge?

• Pokaż nowe odpowiedzi