Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo z bluetooth do słuchawek bezprzewodowych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich dużo bardziej obeznanych w temacie audio użytkowników,

Przymierzam się do zakupu zestawu stereo:

CD + wzmacniacz + odtwarzacz sieciowy + głośniki podstawkowe

Bardzo zależy mi, żeby móc słuchać muzyki także poprzez bezprzewodowe słuchawki i powiedzcie proszę, czy w związku z tym przypadkiem nie jestem skazany na amplituner stereo (np. Denon DRA-800H)? Czy mógłbym zbudować taki zestaw w oparciu o oddzielny wzmacniacz i odtwarzacz sieciowy? Jakie rozwiązanie byście mi doradzili przy założeniu, że zależy mi na raczej ciepłym dźwięku, nie robi na mnie wrażenia mocny bas (lekki jak najbardziej wskazany), sprzęt potrzebny do słuchania muzyki z CD, radio internetowe + Spotify jako dodatek. Słucham np. Radiohead, U2, Pink Floyd ale też Daft Punk, The XX czy czasem soul i jazz. Chcę, żeby grało to dobrze ale daleko mi do audiofila, który rozpozna niedociągnięcia w poszczególnych zakresach. Pokój 16m2. Jakość muzyki z CD to priorytet.

Zestawy o których myślałem:

1. Denon DCD-600 NE lub 800NE + Denon DRA-800H + głośniki do 2500 PLN

2. Yamaha CD-S300 + Yamaha R-N602 + głośniki do 2500 PLN

Mam też pytania:

1. Czy ten zestaw Yamahy da się obsłużyć jednym pilotem

2. Jakie głośniki podstawkowe byście polecili

Jestem otwarty też na propozycje innych marek. Na sprzęt chciałbym wydać nie więcej niż 7000-8000 PLN.

Pozdrawiam

Artur

Cześć,
Dobrym rozwiązaniem byłby zestaw Yamaha RN602 + CD S300 + Heco Aurora 700 lub Q-Acoustic 3050i. Bez najmniejszego problemu podłączysz słuchawki bezprzewodowe i zyskasz pełny dostęp do opcji sieciowych. 
Alternatywą może być zestaw Audiolab 6000a + Audio Pro Link 1 połączony kablem optycznym + Audiolab 6000CDT + Heco Aurora 700.  W przypadku takiego zestawu zyskasz lepszą prezentację sceny dźwiękowej i cieplejsze brzmienie. Jeśli chciałbyś podłączyć słuchawki bezprzewodowe to potrzebowałbyś Sennheiser BT T100

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

22 godziny temu, mr_trueblue napisał:

Przymierzam się do zakupu zestawu stereo:

CD + wzmacniacz + odtwarzacz sieciowy + głośniki podstawkowe

Bardzo zależy mi, żeby móc słuchać muzyki także poprzez bezprzewodowe słuchawki...?

Hmmm... wydaje mi się to trochę bez sensu. Inwestować w jakość hifi by i tak ją utracić stratnym przesyłem BT? Na mój gust kup po prostu hifi, a do słuchawek komórka+spotify/tidal. Albo słuchawki na kablu.

Weź pod uwagę, że wewnątrz słuchawek BT musi się też zmiescićbDAC i wzmacniacz. 

Edytowane przez szymon1977

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Hmmm... wydaje mi się to trochę bez sensu. Inwestować w jakość hifi by i tak ją utracić stratnym przesyłem BT? Na mój gust kup po prostu hifi, a do słuchawek komórka+spotify/tidal. Albo słuchawki na kablu.

Absolutnie się zgadzam, te słuchawki to miałby być jedynie dodatek - cała moja natura, mieć wszystko w jednym. Ale znika to z listy moich potrzeb ?

Godzinę temu, Q21 napisał:

Cześć,
Dobrym rozwiązaniem byłby zestaw Yamaha RN602 + CD S300 + Heco Aurora 700 lub Q-Acoustic 3050i. Bez najmniejszego problemu podłączysz słuchawki bezprzewodowe i zyskasz pełny dostęp do opcji sieciowych. 
Alternatywą może być zestaw Audiolab 6000a + Audio Pro Link 1 połączony kablem optycznym + Audiolab 6000CDT + Heco Aurora 700.  W przypadku takiego zestawu zyskasz lepszą prezentację sceny dźwiękowej i cieplejsze brzmienie. Jeśli chciałbyś podłączyć słuchawki bezprzewodowe to potrzebowałbyś

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. 

Dzięki za sugestie. Na pewno skorzystam z Waszych usług bo mam niedaleko, a bez odsłuchów się nie obędzie. Ponieważ jednak te słuchawki to nie priorytet, a dodatkowo lepszy dźwięk chyba uzyskam ze wzmacniacza, a nie amplitunera to skłaniam się ku zestawowi CD + sieciowy + wzmacniacz i to będzie ostateczna decyzja.

Myślałem o zestawach:

Denon DCD-800NE (ew. 600NE) + PMA-800NE + DNP-800NE

Marantz CD6006 (lub 5005) + PM6006 + NA6006 (chyba, że jest sens uderzyć we wzmacniacz 6007)

Który zestaw się lepiej sprawdzi? I jakie wtedy podstawkowe? Ważna uwaga: będą raczej musiały stać blisko ściany, max. 10 cm luzu z tyłu.

Zestaw Yamahy raczej muszę wykreślić z kuriozalnego powodu, na który nie będę miał jednak wpływu - komoda ma głębokość 40cm i wzmacniacz Yamahy raczej nie wejdzie bo ma bodajże 39 głębokości, Denon/Marantz dadzą radę). Zależy mi też na spójności wizualnej, dlatego chcę wszystkie elementy jednego producenta. 

Bardzo Wam dziękuję za odzew ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
6 minut temu, mr_trueblue napisał:

Absolutnie się zgadzam, te słuchawki to miałby być jedynie dodatek - cała moja natura, mieć wszystko w jednym. Ale znika to z listy moich potrzeb ?

Może nie aż tak. Po prostu uważam, że jeśli do domu to lepiej na kablu, a jeśli przez BT, to telefon i na spacerek. Bo wysoka jakość i BT raczej się wzajemnie wykluczają... co nie wyklucza przyjemności z odsłuchu.

9 minut temu, mr_trueblue napisał:

Ponieważ jednak te słuchawki to nie priorytet, a dodatkowo lepszy dźwięk chyba uzyskam ze wzmacniacza, a nie amplitunera...

Chcąc mieć wszystko musisz iść na kompromisy. Iść w słuchawki BT, kosztem jakości dźwięku z kolumn? No... nie bardzo...

Edytowane przez szymon1977

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"