Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do ONKYO A 8870

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
przeszukałem internet, ale informacji znalazłem niewiele. Na konkurencyjnym forum znalazłem opinie, że do Onkyo 8870 Heco Aura 700 to najlepszy wybór. Te heco zagrają lepiej od dali 5 i od klipscha. No chyba że model RP 280. Ale on z kolei będzie za duży do takiego pomieszczenia."

Ja mam pokój dzienny 50m2 i kolumny będą stać na krótszej ścianie (6,30m, ale tylko na jej jednej połowie w odległości 2,5-3m). Nie lubię ostrego dźwięku stąd bardziej ceniłem sobie Onkyo A8450 od Denona PMA 860 grających ze starymi Heco 400 Spirit jak również bardziej wolę NAD C372 od Rotela RB 990 BX + RC 990 BX grającymi z Dynaudio 52SE.
W tej chwili, po latach, żegnam się z Onkyo A8450 i lada dzień będę witać Onkyo A 8870 i mam pytanie co da Klipsch RP 280 w konfiguracji z 8870 i czy to nie będzie strzał w stopy. A może lepiej pozostać przy wyborze Heco Aura 700 lub ewentualnie spróbować z Magnat Quantum 757, bo i taka opcja leży na stole.

Budżet jakim dysponuję to 2-2,5k PLN, który mogę o dosłownie kilka stówek naciągnąć.

Edytowane przez buzz_astral
zmiana tematu
https://www.audiostereo.pl/topic/152770-jakie-kolumny-do-onkyo-a-8870/
  • buzz_astral zmienił(a) tytuł na Jakie kolumny do ONKYO A 8870

Cześć,
Jeśli lubisz muzykalne brzmienie to na pewno odpuść sobie STX czy Klipsch, ponieważ muzykalnie na pewno nie będzie. Pomieszczenie masz na prawdę bardzo duże do nagłośnienia. Heco Aurora 700 na pewno przypadłyby Ci do gustu ale w takim metrażu warto pomyśleć o większym modelu Aurora 1000, które zagrają pełniejszym dźwiękiem. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Na 50mkw powinny być ok:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To stare ale dobre kolumny, cena też uczciwa a i suba dostajesz w gratisie

Ukryta Zawartość

23 godziny temu, zibi079 napisał:

Na 50mkw powinny być ok:

Ukryta Zawartość

To stare ale dobre kolumny, cena też uczciwa a i suba dostajesz w gratisie

Ty je sprzedajesz?

W dniu 11.11.2020 o 11:50, Q21 napisał:

Cześć,
Jeśli lubisz muzykalne brzmienie to na pewno odpuść sobie STX czy Klipsch, ponieważ muzykalnie na pewno nie będzie. Pomieszczenie masz na prawdę bardzo duże do nagłośnienia. Heco Aurora 700 na pewno przypadłyby Ci do gustu ale w takim metrażu warto pomyśleć o większym modelu Aurora 1000, które zagrają pełniejszym dźwiękiem. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. 

Tyle dobrego się naczytałem o tych Heco Aurora, że właściwie jeszcze ich nie słyszałem, a już nie widzę innej opcji :).

W dniu 9.11.2020 o 19:20, BIRDMAN21 napisał:

Nie szukaj w internecie tylko pytaj rafal735r -będzie wiedział

Dzięki za cynk
@rafal735r Mógłbyś się odnieść do tego posta? Podobno będziesz wiedzieć :). Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez buzz_astral

Nie ja ich nie sprzedaje, lata temu miałem model 505 podstawowa seria tzw. niebieska i bardzo miło je wspominam. Model 850 to najwyższy model w najwyższej  serii czerwonej. Moim zdaniem warte zainteresowania na allegro są też braun m12 ale mogą być za małe do 50 mkw. 

Jeżeli są w 100% sprawne dostajesz jeszcze suba to cena jest uczciwa, może coś jeszcze utargujesz. 

Masz spory metraż do nagłośnienia Q21 też zwracał na to uwage jak kupisz mniejsze kolumny możesz być rozczarowany. 

Dali 850 to bezpieczny zakup. 

4 minuty temu, zibi079 napisał:

Nie ja ich nie sprzedaje, lata temu miałem model 505 podstawowa seria tzw. niebieska i bardzo miło je wspominam. Model 850 to najwyższy model w najwyższej  serii czerwonej. Moim zdaniem warte zainteresowania na allegro są też braun m12 ale mogą być za małe do 50 mkw. 

Jeżeli są w 100% sprawne dostajesz jeszcze suba to cena jest uczciwa, może coś jeszcze utargujesz. 

Masz spory metraż do nagłośnienia Q21 też zwracał na to uwage jak kupisz mniejsze kolumny możesz być rozczarowany. 

Dali 850 to bezpieczny zakup. 

Teraz w salonie mam stare Heco Spirit 400 ze starym Onkyo 8450 i mój problem polega na tym, że po cichu to nie brzmi. Ale jak odkręcę wzmacniacz na 12-nastą to jest przyjemnie. Zdaje sobie sprawę, że żaden z elementów z tego systemu nie jest nawet średni, stąd przesiadka na Onkyo 8870 no i te Dali rzeczywiście są interesujące, tym bardziej, że 30 km ode mnie. Chyba się zainteresuję. Dzięki za cynk.

Moim zdaniem warto, o ile zawsze polecam cierpliwość w tym przypadku bym działał to bezpieczny zakup w razie czego nie powinno być problemu ze sprzedażą. 

Pisałeś o heco spirit, nie pamitam modelu ale słuchałem kiedyś u kumpla wielkich starych heco z topowej serii też były świetne, chyba 2x25 cm na basie obudowa zamknieta. Tyle, że był to model chyba z lat 80-tych nie wiem czy nie za stare dla Ciebie. 

Minusem takich wielkich paczek zawsze jest transport i ewentualny kurier. 

Jak si zdecydujesz na wycieczke daj znać jak wrażenia. 

Tego nie wiem ale jak jest w gratisie to brać:) 

Ja bym potargował cene całości, i sprawdził u siebie z subem i bez najwyżej sprzedaż. 

Edytowane przez zibi079

Nie, chwilowo cierpię na brak gotówki, a poza tym były w kolorze, który mi nie pasuje. Szukam czarnych, a nawet już znalazłem, a teraz szukam gotówki ;). Co prawda ciut droższe, ale kolor właściwy.

p.s.

Przpraszam za opóźnienie w odpowiedzi.