Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy super sprzęt

Bambus

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie nabyłem nowy sprzęt.Od razu chcę go tuningować.Oto co zamierzam włożyć,proszę o poradę:

1.Fele alu.

2.Sportowy wydech.

3.Fotele kubełkowe.

4.Sub Wafel.

5.Przyciemnione szyby.

6.Alu pedały.

7Obniżona zawiecha.

8.Sportowa kiera.

To tak apropo coraz bardziej kretyńskich tematów poruszanych na tym forum typu karty PC,anteny telewizyjne ,telewizory...

https://www.audiostereo.pl/topic/1530-nowy-super-sprz%C4%99t/

a ja mysle, ze sprawa jest dosc powazna, gdyz jak inaczej tlumaczyc drastyczny upadek popularności forum w ostatnich 2 tygodniach???

nie mam nic przeciwko telewizorom, kartom muzycznym itp, ale czemu na tym forum???? coraz mniej ludzi tu zagląda i sie udziela, zbig, lolo, andrea29 i in, arka juz w ogóle nie widac.

za niedlugo bedzie tu kompletna pustka.

zdania nie zmienie wobec idei ze moderator, misja, cel forum są potrzebne

jeszcze slowo o opiniach sprzetu

pamietam entuzjazm podczas ich tworzenia. Bylem zdania, co by robic opinie z sesji porównawczych a nie opisy poszczególnych klocków. Efekt wyszedl wg mnie malo ciekawy i mizerny.

a płyty??? no cóz, wyszło na to ze nie jestesmy zgranym forum i tylko kilka osób sie w wiekszym stopniu udzieliło.

bywam na innym forum (nie audio), gdzie organizowane sa spotkania członkowskie, integracja kwitnie. Była tu inicjatywa stworzenia jakijs grupy z wrocka niedawno, ciekawy czy bylo jakies spotkanie.....

• Redaktorzy

Panowie, bez paniki, niedawno bylo ze to najlepsze forum na swiecie, teraz ze upadek. Co to, psychoza maniakalno-depresyjna? I teraz mamy okres depresji akuratnie? Nie przesadzajmy, wakacje sa, a forum jest wciaz w formie. Moze nawet recenzje jakiejs plytki skrobne, jak juz brak tych recenzji ma swiadczyc o upadku.

tak, jozwa ma racje

wakacje przyszły i śmy się rozleniwili ... :-)

mniej wpisow nie oznacza ze forum pada

wszyscy stali i nowi bywalcy pisza regularnie a ze mniej niz w "szczycie" marzec-maj - to jeszcze nic strasznego

ja tam zycze forum jak najlepiej.

zycze tez mu jak najróżniejszych tematów z dziedziny szeroko rozumianego audio.

aha, i nie robcie ze mnie jakigos wielkiego psychodelika. po prostu obawiam sie tego co stalo sie z oficjalnym pl.rec.audio. tam wprawdzie pustki nie ma (czyżby?), przeciez jakies posty są.

co do misji, celu i moderatora zdania nie zmienie, ale nikomu narzucał go nie bede.

Wakacje, wakacjami i wiadomo że wpisów będzie mniej, ale ja ostatnio mniej się wpisuję bo o czym mam dyskutować? Odpowiadać na kolejne pytanie o amplituner do KD lub dyskutować o wyższości Eltax'a nad Kodą&Goky :) A ni się na tym nie znam ani mnie to nie interesuje. Inna rzecz że sporo tematów było już wałkowanych po kilka razy i ich odgrzewanie także nie jest zajmujące. Tia, trochę nudą powiało...A szkoda bo jest tu paru ludzi którzy mogliby wysilić się i skrobnąć jakiś artykuł lub bardziej obszerny początek jakiegoś wątku (ja do tego grona nie aspiruję) w temacie bardziej związanym z przeznaczeniem tego forum. Później moglibyśmy się nad tym współnie "poznęcać".

Pzdr.

A spotkanie w Legnicy było wczoraj. Integrowaliśmy się z Marcinem przy piwie przez kilka godzin :) Szkoda tylko, że nikogo więcej nie ma na forum z bliższej okolicy. Do Wrocka w tygodniu niestety raczej nie zawitam.

Z tym "zyciem" pisanym jest tak, ze w koncu piszemy o tym czego domena jest wlasciwe, organoleptyczne doznanie. A wiec o sluchaniu, o kreceniu galkami, o wciskaniu Neutrikow w pozlacane gnizada. Wreszcie o wyborze i sluchaniu plyt.

Czyz nie jest tak, ze kazdy z nas na jakis czas sie wypala piszac ?

Ale po jakims czasie znow powracamy.

Swego czasu duzo pisalem/czytalem na pl.rec.audio, a po jakims czasie powracajac tam juz nie znajdowalem tych ludzi z ktorymi sie tam wczesniej dyskutowalo. Reczywiscie gdzies przepadli.

To forum znalem niemal od momentu jak ogloszono o jego istnieniu.

Sam na pewien czas (niemal rok) odlozylem wogole sluchanie muzyki. Serio, rok bez "audiofilskich"doznan. Tak wychodzilo.

Wiecie co przezywam teraz gdy to powrocilo ponownie ?

A swoja droga, takie spotkania, czy to do piwa, czy do muzyki, czy do "Lego", mogly by cos dac w naszym swiatku. Ale wiem rowniez ze latwiej jest pisac niz "ruszyc tylek w posadach".

Pozdrowienia.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

witam, proponuje spotkanie we wrocku w jakas sobote, w tygodniu jak wspomnial adam bedzie ciezko, a moze jest ktos jeszcze z legnicy, narazie jest nas dwoje z adamem, i takie spotkania sa bardzo ok, pozdrawiam

Gość andrea29 - > tomecz

(Konto usunięte)

Ponieważ zostałem niejako - m.in.- wywołany spieszę z odpowiedzią.

Tak, udzielam się ostatnio mniej, bo prawie nie piszę. To prawda.

Tematy 24h staram się czytać zawsze, na ile mi czas pozwala. Ostatnio mam go jakby odczuwalnie mniej:-(((

Trzymam się z kilkoma zapaleńcami audio z mego miasta, koresponduję z kilkoma osobami z tego forum na priva, bo tak jakoś samo to wyszło.

Nie kłócimy się, co nie oznacza, że się zgadzamy. Nikt z nas nie czyta rzeczy, jakich nie chciałby czytać, a czasami są na tym forum, niestety. Tematy nie dotyczą już tylko audio. Audio dominuje w nich jednak przytłaczająco.

4 lipca liczę i cieszę się na spotkanie z 1. z uczestników naszego forum, u mnie w domu.

Doceniam jego pasję i drogę w kier. hajendu i wiem, że mój sytem na pewno nie przypadnie mu do gustu, bo zdaję sobie sprawę z różnicy klas i jego braków w porównaniu z hajfajem. Poza tym różnimu się priorytetami co oczekiwań, ad. dźwięku. Ale czy to ważne ? - NIE !.

B. się cieszę, że zobaczę człowieka i porozmawiamy o wspólnej pasji, zapuścimy trochę płyt. To wielka frajda - myślę - dla nas obu :-)

Poznaliśmy się, dzieki temu forum :-)))

* * *

Mam problemy ze sfinalizowaniem spraw audio do końca. Porozumiałem się z kolegami w sprawie zbudowania dla każdego z nas końcłówki mocy, którą wszyscy dobrze oceniliśmy.

Nigdy nie przypuszczałem, że DIY moze być tak dobry, ale skoro oceniłem efekt, jako bombowy, to reszta guzik mnie obchodzi. pasuje tu,ze nie świeci garnki lepią :-) Usłyszeć, a jeszcze do tego dobrze ocenić ( było niedowierzanie z mojej strony i niechęć), znaczy uwierzyć.

Ważne, że stać nas na ten klocek i efekt dźwiekowy, zważywszy na staranniejszy dobór elementów i ich lepszą jakość w produkcie docelowym jest trudny do przewidzenia, ale wiadomo, czego się spodziewamy. Myślę, że gorzej grać nie powinno, a skoro teraz jestem zadowolony... Szaleć nie zamierzam ;-)

(ABOX jest u mnie i gra bez obudowy. Nie wiem, czemu konstruktor robi mi taki prezent, ale to miłe :-)

Sprawy postepują wolno, za wolno, jak na mój gust, jednak powoli zbliżamy się do celu i z tego należy się cieszyć.

Staram się nie rozdrabniać na wiele celów, a odpisuję częściej na priva, choć i tu zdarzyły mi się ostatnio wpadki ;-(

Milczenie jest wygodne, bo prywatne cele audio postepują. Tak widocznie musi być jeszcze jakiś czas.

Dla innego forum - tego nie zdradziłem ;-) Tu mi dobrze ;-)

* * *

Jak wiecie, szukam teraz godnej ABOXa obudowy i paru innych rzeczy. Wykonuję sporo tel. i widzę, że to żmudne. Szukam też wielu rzeczy w necie.

* * *

5 lipca będę w Wa-wie (może zostanę na 6 i 7 ) i chciałbym załatwić kilka banalnych i poważniejszych spraw audio. Chętnie odwiedziłbym też jednego z kolegów z tego forum, by posłuchać choćby z pół h, jak gra jego system. Na oko podoba mi się i gdyby to się udało - byłbym szczęśliwy, bo chodzi mi to po głowie. Kontakt mieliśmy- odezwę się do niego na priva.

Myśle, że udzielę się jeszcze na tym forum, jeśli tylko coś konkretnego i znaczacego osiągnę - chciałbym ! Mam dosyć planowania - przyszedł czas na realizację marzeń/celów. To wymaga sporo zachodu, jak wiedzą Ci, co to przerabiali.

Udzielanie się jest u mnie naturalne, jeśli mam coś do powiedzenia. Nie chcę odpowiadać na te same pytania, ani droczyć się o głupoty czy gusta. Uważam że nowi, a zorientowani koledzy są coś winni w stosunku do nowych - młodszych doświadczeniem. Nie mówię, że się odżegnuję, bo to nie byłoby fair, ale tak byłoby ok (chyba).

* * *

Gdybym mieszkał bliżej Wrocka, Poznania, Katowic czy Wa-wy, spotkałbym się z Wami na pewno nie raz. (Kto chce, ten czas znajdzie - choćby i w niedzielę.) Tu, na północy - robię, co mogę.

Pozdrawiam wszystkich.

Może wyjdę na kompletnego dzwona, ale co to jest "Sub Wafel"? Rozumiem, że coś "pod". Może podłokietnik? :) Taki co się na nim opiera prawy łokieć (lewą rękę zaś wystawia za drzwi przez uchyloną szybę)...?

• Redaktorzy

Nawiasem mowiac, z ciekawosci obejrzalem sobie te juz prawdziwe rolexy w miejscowym sklepiku i sorry, ale wygladaja jak wlasne podroby. Nie dziwie sie, ze ludnosc wziela sie za kopiowanie wlasnie tego swinstwa. 90% modeli jak ze stadionu X-lecia. Brr.

skoro juz skrecilismy w strone zegarków, polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ot, taka hi-endowa (wsrod zegarków) manufaktura :-)

Ukryta Zawartość

Dla audiofili polecam Patek Philippe z serii Nautilus :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.